Ankara'da Alevi Dernekleri Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Alevi Dernekleri Toplantısı

Ankara\'da Alevi Dernekleri Toplantısı

Bazı Alevi derneklerince, demokratikleşme paketi ve Tuzluçayır'da yapılan cami cemevi projesiyle ilgili Alevi dedelerinin de katılımıyla toplantı düzenlendi

22.09.2013 13:00

Ankara'da bazı Alevi derneklerince, demokratikleşme paketi ve Tuzluçayır'da yapılan cami-cemevi projesiyle ilgili Alevi dedelerinin de katılımıyla toplantı düzenlendi.

Dikmen'deki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kemal Bülbül, Alevilerin iktidar savaşı değil, hak ve hakikat mücadelesi yaptığını söyledi. Aleviliğin egemen sistemlerle mücadelesinin iktidar için değil, hakkı, hakkaniyeti, adaleti, eşitliği ve özgürlüğü yaymak, herkese ortak pay etmek için tarihin her döneminde sürdüğünü belirten Bülbül, cami-cemevi projesinin Aleviliğin keremi ve himmetiyle alakasının bulunmadığını belirtti.

Alevi dedelerine seslen Bülbül, "Bu yapılan projeye dair yolumuz ne diyor? Talipleriniz olarak sizlere soruyoruz. Demokratikleşme paketinde bize dair kırıntılar var, demokratik hak taleplerimiz yok. Bu konuda ne yapalım? Sizlere soruyoruz" diye konuştu.

Alevi Dernekleri Federasyonu adına konuşan Doğan Demir de hükümetin umutla bekledikleri Alevi açılımından beklenen sonucu alamadıklarını söyledi. Hem demokratikleşme paketi hazırlanırken hem de cami-cemevi projesi sırasında Alevilere danışılmadığını savunan Demir, devletin alevileri asimile etmeye çalıştığını, açılım projeleriyle Alevi yurtaşların devletin alevisi yapılmak istendiğini savundu.

Hacı Bektaş Veli Dergahı Postnişini Veliyettin Ulusoy ise hükümetin attığı adımları Alevilere danışmadığını belirterk, "Anayasanın neresinde olacağımıza bile başkaları karar veriyor" dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da Alevi Dernekleri Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement