Arabuluculuk Projesi' Heyetinin İzlediği Duruşmada, Hakimin Arabulucuk Önerisi Kabul Edilmedi - Son Dakika
Güncel

Arabuluculuk Projesi' Heyetinin İzlediği Duruşmada, Hakimin Arabulucuk Önerisi Kabul Edilmedi

Arabuluculuk Projesi\' Heyetinin İzlediği Duruşmada, Hakimin Arabulucuk Önerisi Kabul Edilmedi

Arabulucuk Projesinin uygulandığı pilot iller arasındaki Bursa'da incelemelerde bulunan ve aralarında iki yabancı uzmanın da bulunduğu heyet, gerçek duruşmayı izledi.

08.04.2016 17:08

Arabulucuk Projesinin uygulandığı pilot iller arasındaki Bursa'da incelemelerde bulunan ve aralarında iki yabancı uzmanın da bulunduğu heyet, gerçek duruşmayı izledi. Duruşmada hakimin yaptığı arabulculuk önerisini taraflardan biri kabul etmedi.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Dairesi Başkanlığı'nın işbirliği ile Avrupa Konseyi tarafından 2015 yılında uygulamaya konulan 'Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında 6 pilot il olarak belirlenen Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Kayseri ve Bursa'da uygulanmaya başlandı. Bursa Adliyesi'nde Arabuluculuk uygulamasında yapılan çalışmalar, aralarında Avrupa Konseyi- Adaletin Etkinliği Komisyonu (CEPEJ) Uzmanı Dr. Rimantas Simaitis'nde Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı Michael Ingledov proje yöneticileri, hakimler ve hukukçuların bulunduğu heyet tarafından incelendi.

Heyet, Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sinan Sezer'le birlikte bir duruşmayı izledi. Duruşmada, bir doktor, çalıştığı sağlık kuruluşundan çıkarılmasından sonra açtığı tazminat ve diğer alacaklarıyla ilgili dava görüldü. Heyetin dikkatle takip ettiği yargılamada Hakim Süreyya Armutçu, alınan ifadeler sonucunda iki tarafa arabuluculuk konusunda bilgi aktardı. Müşteki doktor ve avukatı arabuluculuk yöntemiyle anlaşmaya gidilmesine sıcak baktıklarını söylerken, sağlık kuruluşun avukatı ise, davalarında hakla olduklarını, şahitlerin bulunduğunu belirterek, arabuluculuk istemedi. Hakim Armutçu, iki tarafa arabuluculuk ilgili düşünebileceklerini ifade ederek, duruşmayı ertelerken, katılan heyete, "Gerçek bir duruşma izlediniz" dedi.

Heyet daha sonra Adliye girişinde açılan Arabuluculuk bürosunu gezerek bilgi aldı. Ardından Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda arabulucular ve Adliye işbirliği ile düzenlenen ve avukatlara yönelik 'İş uyuşmazlıklarında arabuluculuk, başarılı uygulama örneklerinin sunumu ve önerileri' konulu yapılan seminere, heyet ile birlikte çok sayıda hukukçu katıldı.

. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arabuluculuk Projesi' Heyetinin İzlediği Duruşmada, Hakimin Arabulucuk Önerisi Kabul Edilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement