Arınç: Diplomasi Başarıyla Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Arınç: Diplomasi Başarıyla Sonuçlandı

Arınç: Diplomasi Başarıyla Sonuçlandı

Bülent Arınç, 'Diplomasi Başarıyla Sonuçlanmıştır, Ama İsrail'in Yaptığı Hukuk İçerisinde Sorulacaktır' Dedi.

03.06.2010 05:22

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gazze'ye yardım götüren gönüllülerin Türkiye'ye dönüşüne ilişkin, ''Diplomasi başarıyla sonuçlanmıştır şu an için, ama İsrail'in yaptığı bu cinayetlerin karşılığı mutlaka hukuk içerisinde sorulacaktır'' dedi.

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde gazetecilere açıklama yapan Arınç, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere İsrail Hava Kuvvetleri'ne bağlı askeri birliklerin sabaha karşı saat 04.00'te inerek, bazı gönüllülerin ölümüne ve pek çoğunun da yaralanmasına yol açan, tamamen haksız ve hukuka aykırı, uluslararası hukuku da hiçe sayan bir katliam yaptıklarını söyledi.

Bülent Arınç, bu davranışın bir korsanlık olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Bunun hiçbir uluslararası hukukta ismini bulamazsınız. Bu olay karşısında hepimiz fevkalade üzgünüz. Bizim İHH olarak bildiğimiz insani yardım örgütü, yıllardan beri bütün mazlum insanların yanında oldu. Gazze ve Filistin'e yardım götürdü. Bu kez de 'Rotamız Filistin, yükümüz insani yardım' sloganıyla pek çok ülkeden aktivistle, çocuk maması, ilaç ve inşaat malzemelerinden müteşekkil yardım yüküyle yola çıkmışlardı. Biz onları uğurladık. Hepimiz onların sağ salim yerlerine ulaşmasını, tekrar ülkemize dönmesini bekledik. Böyle müessif bir olay karşısında hükümetimiz, parlamentomuz gereken duyarlılığı gösterdi.''

Diplomasi alanında yapılması gereken her şeyin yapıldığını, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları harekete geçirdiklerini vurgulayan Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İsrail'in yaptığı saldırının ne anlama geldiğini tüm dünyaya duyurmaya çalıştığını kaydetti.

Arınç, olayı takiben gemilerin Aşdod limanına çekildiğini, yüklerin indirilip, yaralıların tahliye edildiğini ve gemilerdeki sivil insanların enterne edildiğini belirtti.

-''HÜKÜMET BÜTÜN AĞIRLIĞINI ORTAYA KOYDU''-

Hükümet olarak, yaralıları almak ve onları tedavi etmek, hayatını kaybedenlere sahip çıkmak ve tüm gönüllülerin de en kısa zamanda Türkiye'ye dönmelerinin temin edilmesi için bir gün boyunca bu çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Arınç, gerek Başbakan Erdoğan'ın gerekse Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun ve kriz merkezinin gayretiyle hükümetin bütün a

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arınç: Diplomasi Başarıyla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement