Arınç TRT'yi Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Arınç TRT'yi Değerlendirdi

Arınç TRT\'yi Değerlendirdi

Bülent Arınç, TRT Belgesel ve Turizm Kanalı'nın 1. Kuruluş Yıldönümü Etkinliği İçin İzmir'de Düzenlenen Geceye Katıldı.

07.11.2010 00:46

TRT Belgesel ve Turizm Kanalı'nın 1'inci kuruluş yıl dönümü etkinliği, bugün akşam saatlerinde, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Yıldönümü etkinliğine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, TRT yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Bakan Arınç gecede yaptığı konuşmada, ''TRT müzik kanallarıyla ve diğerleriyle şu anda kanal sayımız 14'ü buldu. Her biri diğeriyle yarışıyor. Hem kamu yayıncılığı hem kaliteli, beğenilir yayınlarıyla gerçekten göz dolduruyor. TRT hakkında önyargılı olanlarımız var, itiraf etmeliyiz. Haklılık payları da olabilir. Geçmişten bu yana üretmeyen, kaliteye önem vermeyen, sadece kendi alanında kalan bir yaşam içindeydi. Bugünkü haber kanalımız ise çok dinamiktir ve diğer kanallardan daha önce haber vermeye çalışır. Geçmişte böyle değildi ve hala TRT'yi böyle görmek isteyenler var.

O gün yaptığı protokol haberciliğiydi, bunun ötesinde arkasında başka haber bulamazdık. Şimdi ezberleri bozuyoruz. Haber neredeyse oraya ulaşmaya çalışıyoruz. Kaliteli programlarla sadece Türkiye'deki 70 milyona değil, uydular marifetiyle dünyaya yayın yapıyoruz' dedi. Türkiye'de rayting uğruna bazı kanalların insanların tüylerini diken diken eden haberler verdiğini kaydeden Arınç, ''Onlar, haber adına daha çok dikkat çekmek için yapıyorlar. Biz TRT olarak bu konuda özenli davranmaya hem iç yapımlarda hem dış yapımlarda önem verdik. Ayrıca turizm ve belgesel kanalını da bir araya getirmenin faydalarını da gördük. TRT yayınlarıyla Türkiye'nin zenginliklerine katkı koymaya devam edecektir' dedi.

Gecede konuşma yapan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise, TRT Belgesel ve Turizm Kanalı'nın rayting ölçümlerinde ana kanalları zorlayan bir noktaya geldiğini belirtip, ''İnsanlar gerekli gereksiz polemiklerden artık bıkmış durumdalar. Diğer kanalların haberlerinin arka planına acayip gürültü basıyorlar. Bir trafik kazası olduğunda fren sesini duyuyorsunuz, bazen kavgayı yaşıyorsunuz. Biz sizi sakin ortama taşıyoruz. Bazen dağların tepesine, bazen milattan önce yapılmış mimarilere misafir ediyoruz' dedi.

İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça yayın yaptıklarına kaydeden İbrahim Şahin, ''Bu kanalın maliyeti 0 lira. Biraz kamu yayıncılarının ve TRT yöneticilerinin alışık olmadığı bir şeyi gerçekleştirdi, burada arkadaşlar' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç TRT'yi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement