ABD'de 20 Gündür Devam Eden Davada Jürinin Kararını Açıklayacağı Saat Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

ABD'de 20 Gündür Devam Eden Davada Jürinin Kararını Açıklayacağı Saat Belli Oldu

ABD'de 20 gündür devam eden ve Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın sanık koltuğunda oturduğu davada jüri, kararını Türkiye saatiyle en geç 00.45'te açıklayacak.

22.12.2017 19:19

Manhattan Federal Mahkemesi'nde 20'inci gününe giren "ABD Atilla'ya Karşı" davasında, jüri üyeleri üçüncü kez Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı için "suçlu" ya da "masum" kararını vermek üzere toplandı.

JURİ SON DAKİKAYA KADAR ÇALIŞACAK

Yargıç Richard Berman, dünkü oturumu kapatırken jürinin bugün New York saatiyle 16:45'e kadar çalışmaya devam edip edemeyeceklerini sorduğunu açıkladı. Bu durumda jürinin TSİ gece yarısı 00:45'e kadar çalışması bekleniyor.

BUGÜN KARAR ÇIKMAZSA 3 OCAK'A KALACAK

Jüri üyelerinin bu talebi, ABD'deki resmi Noel tatili sebebiyle önemli. Çünkü, kararlarını en geç yarın yani Noel'den önceki son mesai günü bitmeden önce vermek istiyor. Jüri üyeleri bugün de karar vermezse karar Noel ve yılbaşı tatilinin bitimine yani 3 Ocak 2018'e kalacak.

İRAN'A AMBARGO KARARINA İLİŞKİN TALEP

Jüri üyelerinin kesin kararlarını vermeden önce ABD'nin İran'a yönelik ambargo kararını içeren "Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası"nın (IEEPA) üçüncü unsurunu sordu. Courthouse News muhabiri Adam Klasfeld, bu bilgiyi verirken "Jürinin işini son derece ciddiye aldığı anlaşılıyor" yorumunu yaptı ve "Olması gerektiği gibi..." notunu ekledi.

Jürinin talebi bugün yerine getirildi ve üçüncü unsurla ilgili detaylar jüriye iletildi.

ABD\'de 20 Gündür Devam Eden Davada Jürinin Kararını Açıklayacağı Saat Belli Oldu

Son Dakika Güncel ABD'de 20 Gündür Devam Eden Davada Jürinin Kararını Açıklayacağı Saat Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement