Avukat Çalıkuşu'ndan 10 Aralık Mesajı: Türkiye'nin Karnesinde 'Özgür Olmayan Ülke' Yazıyor - Son Dakika
Güncel

Avukat Çalıkuşu'ndan 10 Aralık Mesajı: Türkiye'nin Karnesinde 'Özgür Olmayan Ülke' Yazıyor

Avukat Figen Çalıkuşu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Dünyanın 10 Aralık İnsan Hakları Günü var. Türkiye’nin karnesinde ise ‘özgür olmayan ülke’ yazıyor. Tanzanya bile Türkiye’den daha özgür. AİHM’e temel hak ve özgürlüklerin ihlali için yapılan başvuruda birinciyiz. AİHM kararlarını uygulamayan bir ülkeyiz. Demirtaş ve Kavala davalarında ihlâl süreci bile başlatıldı. Alevilerin inanç özgürlüğü ihlâl ediliyor AİHM kararı var o da uygulanmıyor. Kürtler eşit vatandaş olarak görülmüyor. HDP’ye kapatma davası açıldı, dava hâlâ devam ediyor. Seçilmiş belediye başkanları tutuklanıyor, görevden alınıyor, yerine kayyum atanıyor” dedi.

10.12.2022 13:54  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avukat Figen Çalıkuşu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Dünyanın 10 Aralık İnsan Hakları Günü var. Türkiye'nin karnesinde ise 'özgür olmayan ülke' yazıyor. Tanzanya bile Türkiye'den daha özgür. AİHM'e temel hak ve özgürlüklerin ihlali için yapılan başvuruda birinciyiz. AİHM kararlarını uygulamayan bir ülkeyiz. Demirtaş ve Kavala davalarında ihlal süreci bile başlatıldı. Alevilerin inanç özgürlüğü ihlal ediliyor AİHM kararı var o da uygulanmıyor. Kürtler eşit vatandaş olarak görülmüyor. HDP'ye kapatma davası açıldı, dava hala devam ediyor. Seçilmiş belediye başkanları tutuklanıyor, görevden alınıyor, yerine kayyum atanıyor" dedi.

Avukat Figen Çalıkuşu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü vesilesiyle bir video mesaj yayınladı. Çalıkuşu, şunları söyledi:

"Dünyanın 10 Aralık İnsan Hakları Günü var. Türkiye'nin karnesinde ise 'özgür olmayan ülke' yazıyor. Tanzanya bile Türkiye'den daha özgür. AİHM'e temel hak ve özgürlüklerin ihlali için yapılan başvuruda birinciyiz. AİHM kararlarını uygulamayan bir ülkeyiz. Demirtaş ve Kavala davalarında ihlal süreci bile başlatıldı. Alevilerin inanç özgürlüğü ihlal ediliyor AİHM kararı var o da uygulanmıyor. Kürtler eşit vatandaş olarak görülmüyor. HDP'ye kapatma davası açıldı, dava hala devam ediyor. Seçilmiş belediye başkanları tutuklanıyor, görevden alınıyor, yerine kayyum atanıyor.

Faili meçhuller etkili soruşturmaya tabi tutulmuyor. Bin 400'den fazla vaka var, 16'sı için dava açılabildi. 14'ü beraat etti. Zamanaşımına götürülerek dosyalar kapatılmak isteniyor. Anayasa Mahkemesi'nin de hak ihlali kararları var. Ama hak ihlali kararlarına da uyulmuyor. Uygulamayan hakimi Yargıtay üyesi yapan bir Hakimler ve Savcılar Kurulumuz var.

"AİLE BAKANI 'İNSANİ MESELE' DİYOR. ÖNCEKİ BAKAN 'BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ' DEDİ"

6 yaşında evlendirilen kız çocuklarımız var. Aile Bakanı 'İnsani bir mesele' diyor. İstismar mağduru yapılan erkek çocuklarımız, evlatlarımız oldu. Önceki Aile Bakanı 'Bir kereden bir şey olmaz' dedi. Kadınlarımız, her gün en az 5 kadınımız sistematik bir şiddet mağduru oluyor ve katlediliyor. İşçilerimiz, ah ki ah. İnşaatların, madenlerin maliyetini canlarıyla finanse ediyorlar.

OHAL yasalarının bir kısmı hala yürürlükte. OHAL altında rejimi değiştirmiş bir ülkeyiz biz. İltisak uygulaması ile insanların hayatlarına çöküyoruz. KHK'lıları sivil ölüme terk ediyoruz. Adil yargılanma ve yargıya güvende dibi boyladık, cezaevlerinde infaz yasası eşit uygulanmıyor. Ebru Timtik, hatırlayın. Adil yargılanma çığlığı altında ölümü tercih etti. Garibe Gezer, süngerli odada cesedi bulundu. Hem cezaevlerinde hem günlük hayatta LGBT artıların çok ağır bir şekilde ayrımcılık zulmüne uğradığını görüyoruz. İfade hürriyeti mi? Cumhurbaşkanının resmini paylaşan üniversiteli genç, hakaret suçundan ceza aldı.

Dünya İnsan Hakları Günü, insan haklarının olduğu ülkelerde kutlanır ama ben yine de kutlamış olayım. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun."

Avukat Çalıkuşu\'ndan 10 Aralık Mesajı: Türkiye\'nin Karnesinde \'Özgür Olmayan Ülke\' Yazıyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Avukat Çalıkuşu'ndan 10 Aralık Mesajı: Türkiye'nin Karnesinde 'Özgür Olmayan Ülke' Yazıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement