Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Kayseri'de

Avusturya\'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Kayseri\'de

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Türkiye ile Avusturya'nın çok uzun yıllara dayanan dostluğu bulunduğunu belirterek, "İki ülkeyi birbirine bağlayan ticaretten turizme kadar çok fazla ortak nokta var. Kayseri'nin çok büyük bir turizm potansiyeli bulunuyor iş birliği olanaklarına sahip. Aynı zamanda büyük bir sanayi şehri" dedi.

19.02.2014 19:02

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Türkiye ile Avusturya'nın çok uzun yıllara dayanan dostluğu bulunduğunu belirterek, "İki ülkeyi birbirine bağlayan ticaretten turizme kadar çok fazla ortak nokta var. Kayseri'nin çok büyük bir turizm potansiyeli bulunuyor iş birliği olanaklarına sahip. Aynı zamanda büyük bir sanayi şehri" dedi.

Wölfer, beraberindeki heyetle birlikte Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaretinde yaptığı konuşmada, iki yıldır Türkiye'de görev yapıyor olmasına rağmen Kayseri'ye gelme konusunda geç kaldığını ve bunun farkında olduğunu söyledi.

Çoğu zaman Kayseri'ye kadar yaklaştığını ancak Göreme ve Uçhisar'ı geçip Kayseri'ye gelemediğini ifade eden Wölfer, şunları kaydetti:

"Geç geldim ama bunu telafi etmek için ticaret ateşemiz, kültür işleri ve göçlerden sorumlu arkadaşlarımın da bulunduğu geniş bir ekiple birlikte geldim. Büyükelçi olarak atandığımda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaretimde ilk söylediği şey 'Avusturya Cumhurbaşkanının hediye ettiği kayaklar oğlum tarafından Erciyes'te sürekli kullanılıyor' şeklinde olmuştu. İki ülkeyi birbirine bağlayan ticaretten turizme kadar çok fazla ortak nokta var. Kayseri'nin çok büyük bir turizm potansiyeli bulunuyor iş birliği olanaklarına sahip. Aynı zamanda büyük bir sanayi şehri."

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile mimarlık alanında iş birliği yaptıklarını belirten Wölfer, ERÜ'de toplantı yapacaklarını ve Nisan ayı sonunda Avusturya'dan büyük bir mimar grubunun Kayseri'ye gelerek sempozyum düzenleyeceklerini vurguladı.

1964 yılında Türkiye ile Avusturya arasında "İşçi Alımı Sözleşmesi" imzalandığını anımsatan Wölfer, anlaşmanın üzerinden 50 yıl geçtiğini ve 50'inci yıl nedeniyle Ankara ve başka şehirlerde sempozyumlar düzenlemeyi düşündüklerini dile getirdi.

Bu şekilde hem göçün 50'inci yılını kutlamış olacaklarını, hem de 50 yıl içinde neler olmuş onu gözden geçireceklerini ifade eden Wölfer, şöyle devam etti:

"Gelecek için potansiyeli de görmüş olacağız. Avusturya'ya göç halen devam ediyor. Bu göçü kolaylaştırmak için Avusturya'ya gidince oraya uyum sağlamaları için burada neler yapabileceklerine yönelik çalışma yapıyoruz. Çünkü göç nedenleri zamanla değişime uğradı. Eskiden burada iş bulamayan, geleceği göremeyen insanlar 'yurt dışına gideyim, yurt dışında çalışayım, geleceğim olsun' düşüncesiyle göç etmişti. Bu dönemde de hala Avusturya'ya giden var ama Avusturya'dan dönenler de var. Dolayısıyla bu bir gidiş geliş harekatı, oradan buraya, buradan oraya bilgi aktarılıyor."

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki iş birliğinin hızla arttığını vurguladı.

Kayseri'de Erciyes Kayak Merkezi'nin her geçen gün gelişmesinden dolayı, kış turizmi alanında büyük bir tecrübeye sahip Avusturya ile ilişkileri kaçınılmaz kıldığını belirten Düzgün, Avusturya'nın kış turizmi konusunda Avrupa'da en büyük tecrübe ve bilgi birikimine sahip ülkelerin başında yer aldığını söyledi.

Büyükelçi Wölfer ve beraberindeki heyet, Valilik ziyaretinin ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Altuntuğ'u ziyaret etti.

Altuntuğ, Wölfer'e Erciyes Kayak Merkezi ve kent hakkında bilgi verdi.

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer Kayseri Valisi Orhan Düzgün

Muhabir: Musa Özyürek

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer, Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement