Ayşenur Arslan'a, Basın Özgürlüğü Ödülü - Son Dakika
Güncel

Ayşenur Arslan'a, Basın Özgürlüğü Ödülü

Ayşenur Arslan\'a, Basın Özgürlüğü Ödülü

Karşıyaka Belediyesi'nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte verdiği 2013 Basın Özgürlüğü Ödülü'nün bu yılki sahibi Yurt gazetesi yazarı Ayşenur Arslan oldu.

25.07.2013 14:02

Karşıyaka Belediyesi'nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte verdiği 2013 Basın Özgürlüğü Ödülü'nün bu yılki sahibi Yurt gazetesi yazarı Ayşenur Arslan oldu. Ödülünü törenle alan, cezaevindeki CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay'dan da mektup okuyan Arslan, "Ödülümü, cezaevindeki mahkum, özgürlüklerinden yoksun gazeteciler adına emanet olarak alıyorum" dedi.

2013 Basın Özgürlüğü ödül töreni, Karşıyaka'daki Ahmet Priştina Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkın Atilla Sertel, gazeteci yazar Uğur Dündar, Haluk Şahin, Nedim Şener'le çok sayıda davetli katıldı. Zaman zaman, 'Her yer Taksim, her direniş' sloganı atan davetliler, Uğur Dündar başta olmak üzere diğer gazetecilere büyük sevgi gösterisinde bulundu. Penguen maketlerinin konulduğu sahnede, gazetecileri temsil eden, 'Düşündüler, yazdılar, konuştular ve işsiz kaldılar' yazılı dövizleri taşıyan 'soğuk heykel' sanatçıları da yerlerini aldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Nedim Şener'in ardından bu ödülü Ayşenur Arslan'ın hak ettiğini, her zaman halkın sesi olduğunu, düşünceleri nedeniyle dik durduğu için ödüle layık bulunduğunu söyledi.

Konuşmalarında, düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engeller ile siyasi iktidarın uygulamalarını eleştiren Dündar, Şahin ve Şener'in ardından söz alan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise "Gazeteciler, siyasi iktidarın baskısına maruz kalmaktadır. Bugüne geldiğimizde görüyoruz ki, zamanında, kısa süreli de olsa, yaratılan suni medya desteği bile, bu iktidarı kalıcı kılmamıştır. Bugün de burada bizlerin gerçekle buluşabilmesi için mücadele verenleri onurlandırmak üzere bulunuyoruz. Basın Özgürlüğü ödülünü takdim edeceğimiz Arslan, bu mücadelede sembol olmuş bir isimdir. Gerçekleri basınımızdan özgürce öğreneceğimiz, güzel günlerin yakın olması dileğiyle sizleri selamlıyorum" dedi.

BALBAY'DAN MEKTUP

Cevdet Durak'ın ardından kürsüye gelen, mesleki yaşamından ve işten ayrılma sürecinden bahseden ödülün sahibi Ayşenur Arslan da "Ödülümü, cezaevindeki mahkum, özgürlüklerinden yoksun gazeteciler adına emanet olarak alıyorum. Medyada gerçekten çok net sansür ve otosansür var. İşsizlik aşılabilir ama özgürlüğün kısıtlanması hiçbirşeye benzemez" diye konuştu.

Cezaevindeki CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay'dan da mektup okuyan Arslan ödülünü, Başkan Durak ile Sertel'in elinden aldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayşenur Arslan'a, Basın Özgürlüğü Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement