Ayvalık - O Para Toplandı Ama Erol'un Ömrü Yetmedi - Son Dakika
Güncel

Ayvalık - O Para Toplandı Ama Erol'un Ömrü Yetmedi

Ayvalık - O Para Toplandı Ama Erol\'un Ömrü Yetmedi

O para toplandı ama Erol'un ömrü yetmedi İzmir'de özel bir hastanede lösemi tedavisi gören, ilik nakli öncesi kullanması zorunlu ilacın alınması için gerekli 280 bin lira düzenlenen kampanyayla üç gün önce toplanmasına rağmen yaşamını yitiren 19 yaşındaki Erol Karayaz, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

31.08.2015 21:41

O para toplandı ama Erol'un ömrü yetmedi

İzmir'de özel bir hastanede lösemi tedavisi gören, ilik nakli öncesi kullanması zorunlu ilacın alınması için gerekli 280 bin lira düzenlenen kampanyayla üç gün önce toplanmasına rağmen yaşamını yitiren 19 yaşındaki Erol Karayaz, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

15 aydır lösemi tedavisi gören Ayvalıklı 19 yaşındaki Erol Karayaz'a Türkiye ve yurt dışından uygun ilik bulundu. Ancak kan değerlerinin düzene girip nakil yapılması için ABD'de üretilen, henüz Sağlık Bakanlığı listesine girmeyen 280 bin TL'lik ilacın gerekli olduğu duyuruldu. Bunun üzerine Ayvalık'da yakınları, belediye, sivil toplum örgütleri örnek bir kampanya başlattı. Gerekli paranın 80 bin TL'sini Ayvalık Belediyesi Kent Meclisi ve ailenin yakınları topladı. Geride kalan 200 bin TL de yaklaşık bir ayda büyük bir kampanyayla toplandı.

Önceki gün bir basın toplantısı yaparak destekler için teşekkür eden Ayvalık Belediye CHP'li Başkanı Rahmi Gençer ve Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç bu rakama ulaşıldığını açıkladı. Karayaz'ı kurtarmak için seferber olan 3 bin 253 kişinin en düşük 1, en yüksek de 27 bin 700 lira bağışta bulunduğu, bağış hesabında bir ayda 287 bin 343 lira toplandığı duyuruldu. Hem Ayvalık içinden hem Türkiye genelinden ve yurtdışından yardım yapanların Erol Karayaz'ın ihtiyacı olan parayı topladığını kaydeden Başkan Gençer, kampanyanın sosyal medyada ve belediye web sayfasında duyurulmasını sağlanarak destek verenlere teşekkür etti.

Ancak çocuklarını kurtarmak için aylardır çırpınan aile bu habere sevinemedi. Erol Karayaz'ın durumu ağırlaştı. Dün yeniden İzmir'deki bir özel hastanenin yoğun bakım servisine alınan Karayaz kurtarılamadı.

SON YOLCUĞUNA UĞURLANDI

İzmir'de özel bir hastanede lösemi tedavisi gören, ilik nakli öncesi kullanması zorunlu ilacın alınması için gerekli 280 bin lira düzenlenen kampanyayla üç gün önce toplanmasına rağmen yaşamını yitiren 19 yaşındaki Erol Karayaz, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Karayaz'ın Ayvalık Devlet Hastanesi Morgu'ndan bugün ikindide yakınları tarafından alınan cenazesi Ayvalık Saatli Cami'ye getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç, kapatılan Küçükköy Belediyesi'nin son belediye başkanı CHP'li

Mesut Ergin, kapatılan Altınova Belediyesi'nin son belediye başkanı CHP'li Asım Sürer, Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcilerinin yanı sıra yaklaşık 500 kadar vatandaş katıldı.

Cami avlusunda Karayız'ın babası Mustafa ve annesi Seval Karayaz, taziyeleri kabul etti. Cenazede Karayaz'ın annesi Seval Karayaz ile eniştesi Erkan Çember üzüntüden baygınlık geçirdi. Karayaz ve Çember'e caminin önünde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekipleri, müdahalede bulundu. Kılınan namazın ardından Karayaz'ın üzerine daha çok askere giden gençlerin taktığı üzerinde ay ve yıldız figürleri bulunan al yazma serilen cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konulup, kortej eşliğinde Ayvalık Mezarlığı'na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvalık - O Para Toplandı Ama Erol'un Ömrü Yetmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement