Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Yunanistan'da - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Yunanistan'da

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Yunanistan\'da

Aliyev, Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas ile bir araya geldi Aliyev: "Dağlık Karabağ sorununun kısa sürede çözümlenmesini istiyoruz" Yunanistan Cumhurbaşkan Papulyas: "Kıbrıs çözüm görüşmeleri kritik bir aşamada.

16.06.2014 15:39

ATİNA (AA)- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,  Dağlık Karabağ sorunuyla ilgili Ermenistan'ın Azeri topraklarını işgal ettiğini ve sorunun kısa sürede çözümlenmesini istediklerini söyledi.

Başkent Atina'ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Aliyev, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Aliyev, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yıllardır devam eden Dağlık Karabağ sorununa değinerek, Ermenistan'ın Azeri topraklarını işgal ettiğini ve kısa sürede sorunun çözümlenmesini istediklerini kaydetti.

Aliyev, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) dört kararının Ermenistan'ın Azeri topraklarından geri çekilmesini öngördüğünü belirterek, sorunun çözümüyle bölgede barışın hakim olacağını ve işbirliğinin de gelişeceğini kaydetti.

Azerbaycan - Yunanistan ilişkilerinin her alanda mükemmel olduğunu ifade eden Aliyev, iki ülke ilişkilerinin  "stratejik önem" taşıdığını söyledi. Azerbaycan doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak TAP boru hattı konusuna da değinen Aliyev, bunun iki ülke ilişkilerinin daha da geliştirmesine katkı sağlayacağını dedi.

Aliyev, TAP ve Deniz-Şah boru hatlarıyla Azeri doğalgazının Avrupa kıtasına taşınacağını kaydetti.

-İşbirliği vurgusu-

Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas da Yunanistan üzerinden Avrupa'ya Azeri doğalgazını taşıyacak TAP boru hattı ve Yunanistan Kamu Doğalgaz Dağıtım Şirketi DESFA'nın hisselerinin çoğunluğunun Azeri SOCAR Şirketi'ne devredilmesini öngören anlaşmayla iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da gelişeceğini söyledi.

Görüşmede Kıbrıs konusu gibi uluslararası meselelerin de gündeme geldiğini belirten Papulyas, Kıbrıs'ta çözüm görüşmelerinin kritik bir aşamada olduğunu, adil ve kalıcı bir çözüm arzu ettiklerini ifade etti.

Bu arada Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov arasında tarım alanında bir işbirliği anlaşması ile AB konusunda işbirliği mutabakatı imzalandı. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Yunanistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement