Aziz Yıldırım Bugün Serbest Kalabilir - Son Dakika
Güncel

Aziz Yıldırım Bugün Serbest Kalabilir

Aziz Yıldırım Bugün Serbest Kalabilir

Bir yıla yakın süredir gündemde olan şike soruşturmasında artık karar vakti geldi.

29.06.2012 07:40  Güncelleme: 15:46

Futbolda şike iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 22. duruşması görülmeye başlandı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı getirildi.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya, Trabzonspor'un mütalaaya kaşı beyanlarını vermesi ile başlandı.

Trabzonspor'un avukatı Nusret Yılmaz, "1974 yılında 1. lige çıkan, sonra şampiyonluklara ambargo koyan Trabzonspor aleyhine teşvik ve şike girişiminde bulunan sanıklar, Trabzonspor'un teşvik girişimini engellemek istediklerini belirttiler. Buna dayanak olarak, rakip takımdaki memleketi Trabzonlu olan futbolcuları gösterdiler. Bu yaklaşım Türk futbolunun yarınları açısından kabul edilemez. Bu savunmalara itibar edilemez." dedi.

KAZIM KOYUNCU'NUN SÖZLERİNDEN ÖRNEK

Trabzon'un bir futbol şehri olduğuna dikkat çeken avukat Yılmaz, "Trabzonsporluluk bir ruh, bir davranıştır. Rahmetli Kazım Koyuncu'nun dediği gibi bir direniştir. Bu ruh yediği ekmeğe ihanet etmemeyi gerektirir. Bu iddialar bir kenti, camiayı zedelemiştir. Sorumluluk sahibi insanlar beyanlarına dikkat etmelidir" diye konuştu.

"ADALET İSTİYORUZ"

Sanıkların cezalandırılmasını talep eden avukat Yılmaz,. "Biz şeffaflık, temizlik ve adelet istiyoruz" dedi.

"TRABZONSPOR ZARAR DEĞİL KAR ELDE ETMİŞTİR"

Futbolda şike davasında söz alan Şekip Mosturoğlu, geçtiğimiz sezon zarar gördüğünü iddia eden Trabzonspor'un şampiyon olmamasına rağmen Şampiyonlar Ligi'ne giderek kazanç sağladığını söyledi.

Şekip Mosturoğlu, Trabzonspor'un geçtiğimiz sene şampiyon olmadığı halde Şampiyonlar Ligi'ne katıldığını hatırlattı. Bu nedenle büyük miktarda gelir elde ettiğini belirten Mosturoğlu, "İddia ettikleri gibi zarar görmeleri söz konusu değil tam tersine kazanç sağlamışlardır." dedi.

Bucaspor avukatı da, geçtiğimiz sezon kulübün zarar gördüğü gerekçesiyle sanıkların cezalandırılmasını istedi.

"CANLI YAYIN MI YAPIYORSUN"

Bu arada, duruşma sırasında bir avukatın telefonunun çalması üzerine mahkeme başkanı, "O nedir, canlı yayın mı yapılıyor yoksa?" diye sordu. Avukatın telefonunun çaldığını belirtmesi üzerine mahkeme başkanı, "Öğleden sonra cep telefonları salona alınmasın." talimatı verdi.

"ŞİKE YAPACAK KADAR HAFİF BİR İNSAN DEĞİLİM"

Şike duruşmasında savunmasını yapan Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, şike ve teşvik teklifi yapılabilecek kadar hafif bir insan olmadığını söyledi.

Duruşmada mütalaaya karşı savunmasını yapan Odyakmaz, "Ne Aziz Yıldırım ne de Zeki Mazlum tarafından teklif gelmedi bana. Zaten teklif yapılacak kadar hafif bir insan değilim. Bu mahkeme benim hayatımın mahkemesi, bütün değer yargılarım yargılanıyor. Her dönemde yaptığımız hareketler ilgiyle izlendi ama başımıza herhangi bir şey gelmedi." dedi.

Maç satmakla ilgili iddialara karşı namusunu ortaya koyan biri olduğunu belirten Odyakmaz, "Namusum, onurum size emanet." diye konuştu.

ŞEFTALİ TİKİ MAHKEMEYİ DURDURDU

Davanın tutuksuz sanıkların Şükrü Ongan, mütalaaya karşı savunmasını yaparken ilginç bir olay yaşandı. Ongan'ın savunmasını yaptığı sırada avukat İsmail Gürses, 'şeftali' diye seslendi.

'Şeftali' kelimesini duyun sanık Ongan, yerinde duramadı ve sağa sola doğru eğilmeye başladı. Sanık Ongan'ın kürsüde yaptığı hareketlere anlam veremeyen Mahkeme Heyeti, bir süre şaşkınlık yaşadı. Mahkeme Başkanı'nın, "Tikin mi var senin?" sorusuna, sanık Ongan, zar zor "Evet" diyebildi. Mahkeme Başkanı, "Çık bir dışarı da rahatla" diyerek Ongan'ı salondan dışarı çıkardı. Bu olay salonda uzun süre gülüşmelere neden oldu. Daha sonra Mahkeme Başkanı, "Bu durumu kim ortaya çıkardı?" diye sordu. Avukat Gürses'in gülümseyerek 'Ben' demesi üzerine Mahkeme Başkanı, "Asıl seni dışarı çıkarmak lazım" diye konuştu.

BUGÜN KARAR BEKLENİYOR

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dahil 4'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı davada, Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'nin yaklaşık 1 yıldır tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında Cuma ya da en geç Pazartesi günü kararı vermesi bekleniyor.

Ekonomik çıkar sağlamak amaçlı suç örgütü kurmak, 4 kez şike girişiminde bulunmak, 6 kez dolandırıcılık girişiminde bulunmak ve 3 kez de teşvik şikesi girişiminde bulunmak suçlarından yargılanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın beraat isteği bugün yapılacak 22. duruşma ile cevap bulacak.

KİM NEYLE SUÇLANIYOR?

Şike iddianamesinde eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker bir numaralı sanık olarak yer alıyor. İddianamede iki numaralı sanık ise Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım.

Olgun Peker ile Aziz Yıldırım örgüt liderliği ile suçlanıyor. İddianamede 26 ayrı futbolcunun menajerlik şirketi bulunduğu ifade ediliyor. 401 sayfalık iddianame iki bölümden oluşuyor. İlk bölümde Olgun Peker liderliğindeki suç örgütü ve Türk futboluna ilişkin bilgiler yer alıyor. İkinci bölüm 148. sayfadan sonra başlıyor. Burada da Aziz Yıldırım'ın başında olduğu çeteden bahsediliyor.

Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe maçlarını yöneten hakemlerin sarı-lacivertli takım aleyhine karar vermemesi için girişimlerde bulunduğu, bazı müsabakalar için hakem atamalarına müdahale ettiği ve bu örgütün Olgun Peker yönetimindeki suç örgütüyle işbirliği içinde olduğu belirtiliyor.

İddianamede Olgun Peker ve Aziz Yıldırım'ın ardından üçüncü örgüt liderinden bahsediliyor. Bu kişinin ismi de Hakan Karaahmet.

SAVCI SANIKLAR İÇİN NE İSTEDİ?

Aziz Yıldırım 13 yıl 10 ay

İlhan Ekşioğlu 10 yıl 10 ay

Şekip Mosturoğlu 10 yıl 10 ay

Bülent Uygun 10.5 yıl

Mecnun Odyakmaz 7.5 yıl

Sadri Şener 2 yıl 3 ay

Serdal Adalı 4.5 yıl

Tayfur Havutçu 4.5 yıl

İbrahim Akın 4.5 yıl

Gökçek Vederson 7.5 yıl

Sercan Yıldırım 1.5 yıl

Mehmet Yıldız 3 yıl

Korcan Çelikay 3 yıl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aziz Yıldırım Bugün Serbest Kalabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement