Bakan Eroğlu: Diyarbakır'ı 5 Yıldızlı İl Yapmanın Gayretindeyiz - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Diyarbakır'ı 5 Yıldızlı İl Yapmanın Gayretindeyiz

Bakan Eroğlu: Diyarbakır\'ı 5 Yıldızlı İl Yapmanın Gayretindeyiz

Diyarbakır'da Sulama Kanalları ve Baraj Temel Atma Törenine Katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır'a 5 Yıldızlı İl Yapma Gayreti İçinde Olduklarını Söyledi.

19.02.2011 17:20

DİYARBAKIR'da sulama kanalları ve baraj temel atma törenine katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır'a 5 yıldızlı il yapma gayreti içinde olduklarını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker,

Diyarbakır'da Kralkızı- Dicle Cazibe Sulaması 2, 3 ve 4'üncü kısım anakanalları ile Pamukçay Barajı'nın temel atma töreni katıldı. DSİ tesilerinde gazetecilerle kahvaltı yapan bakanlar dah asonra Kent Ormanı'nda yapılan hizmetlerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Daha sonra Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'ndaki temel atma törenine bakanların yanı sıra AK Parti Diyarbakır milletvekilleri İhsan Arslan, Abdurrahman Kurt, Kutbettin Arzu, Ali İhsan Merdanoğlu, Vali Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, katıldı.

'BU TESİLER İŞSİZ KARDEŞLERİMİZİN İŞ BULMASI DEMEK'

Törende konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da büyük hizmetlerin birer birer hayata geçtiğini söyledi. Yapılan açılışlardan gurur duyduğunu söyleyen Eker, "Diyarbakır'a bugün 4 tane tesis, yeni bir baraj 300 milyon TL'lik bir yatırımın bu gün temelini atıyoruz. Ve çok kısa sürede 2 yılda tamamlanarak hizmete girecek. Bu faaliyet işsiz kardeşlerimize iş bulunması, bereketin artması, üretimin artması, tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi, Diyarbakır'ın kalkınması, istihdam sorununu çözmesi demek. Diyarbakır'ın işsizlik sorununu çözmesi demek. Diyarbakır'ın güzel günlere, umuda doğru gitmesi demek" dedi.

Çevre ve Ormanı Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyledi. Diyarbakır'a gelirken Başbakan Erdoğan'ın kendisine talimat verdiğini belirten Eroğlu şöyle dedi:

"Başbakanımız Diyarbakır için ne yapılması gerekiyorsa. Yapacaksınız. Her hangi bir maddi sıkıntı yoktur. Müteahitler gece gündüz çalışacaklar dedi. Bende bugün Başbakanımızın bu talimatını yerine getirmeye geldim. 3 yılda tamamlanması planlanan tesislerimizin tamamlanma tarihini de geri çekeceğiz, çünkü bizim kaybedecek zamanımız yok. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz 4 tane tesisin maliyeti 313 milyon 277 bin 800 TL, bugün bu 4 tesisi hakikatten Diyarbakır Ovasına hayat veren tesislerdir. Bunlardan 3'ü ana kanal diğer bir tanesi de barajdır. Biz bitiş tarihinde 1 yıl öne çektik. Sayın Başbakanımızın talimatından sonra GAP'taki yatırımlar 7-8 kat civarında arttı. Geçmişte 2003'de sulama için 188 milyon TL bir ödenek ayrılırken bugün sadece sulama için 1 milyar 356 bin 618 TL ödenek verilmiştir"

5 YILDIZLI İL

Bakan Eroğlu, Diyarbakır'a büyük yatımların yapıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Hakikatten Diyarbakır'da büyük yatırım ve dönüşümler var. Biz Çevre Orman Bakanlığı olarak Diyarbakır'da Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile birlikte yarışıyoruz. Diyarbakır'da atık su biyolojik arıtma tesisin temelini atacağız, bunun da müjdesini veriyorum. Diyarbakır bu bölgenin en önemli şehirlerinden bir tanesi. Buraya yani katı atık bertaraf tesisinin de AB kapsamına alınması konusunda Başbakanımız talimat verdi. Ve biz Diyarbakırımızı bu projelerle, biz hükümet olarak 5 yıldızlı bir il yapmanın gayreti içerisindeyiz. Başbakanımız GAP bölgesi için gerekli hızlandırmaları yapın diye kendisi talimat verdi"

Konuşmasının ardından ihaleyi kazanan firmaların müteahhitlerini sahneye davet eden Bakan Eroğlu, tesislerin bir yıl erken bitmesini istedi.,Müteahhitlerden söz alan Eroğlu, 4 tesisinde 02.02.2012 saat 12.00'de teslim edilmesini istedi.

Daha sonra 4 ayrı tesisin temel atma töreni canlı yayınla toplu olarak gerçekleştirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Diyarbakır'ı 5 Yıldızlı İl Yapmanın Gayretindeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement