Bakan Soylu'ya Steteskop Hediye Etmekten Vazgeçen CHP'li Yılmazkaya: Sizde Daha İyisi Var, Bu Ülkenin Belediye Başkanlarını, Genel Başkanlarını... - Son Dakika
Güncel

Bakan Soylu'ya Steteskop Hediye Etmekten Vazgeçen CHP'li Yılmazkaya: Sizde Daha İyisi Var, Bu Ülkenin Belediye Başkanlarını, Genel Başkanlarını...

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya steteskop hediye etmek istediğini açıklarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Sayın Bakan sizde bu cihazdan daha iyisi var. Ortam dinleme cihazları. Teknolojik olarak çok daha gelişmiş. O dinleme cihazları ile ülkenin belediye başkanları, gazetecileri, siyasileri, genel başkanları ve milletvekillerini dinliyorsunuz. Bu insanları dinleyeceğinize biraz da intihar eden polislerinizi dinleyin, acaba bu polisler neden intihar ediyor deyin” dedi.

10.12.2022 18:08  Güncelleme: 18:13

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya steteskop hediye etmek istediğini açıklarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Sayın Bakan sizde bu cihazdan daha iyisi var. Ortam dinleme cihazları. Teknolojik olarak çok daha gelişmiş. O dinleme cihazları ile ülkenin belediye başkanları, gazetecileri, siyasileri, genel başkanları ve milletvekillerini dinliyorsunuz. Bu insanları dinleyeceğinize biraz da intihar eden polislerinizi dinleyin, acaba bu polisler neden intihar ediyor deyin" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, "Sağlığın parasız hale geldiği söylemlerinize rağmen bugün vatandaşlardan çeşitli farklar adı altında birçok kalemde katılım payı tahsis edilmekte ve bu rakamlar günden güne artmaktadır. Özellikle ekonomik dar boğaz ile birlikte sağlık sistemini öyle bir hale getirdiniz ki, daha önce iyi kötü maddiyatını toplayıp özel hastaneye gidebilen halkımız, artık özel hastanelerdeki farkın artışından dolayı gidemez hale geldi. İşte siz devlet hastanelerini hınca hınç dolar hale getirdiniz. Bu nedenle aylardır alınamayan randevular, hastanelerdeki kuyruklar, artık evlerde randevu almak için bekleyen sanal hasta kuyrukları oluşturdunuz" dedi.

Yılmazkaya, Bakan Fahrettin Koca'ya steteskopu göstererek, "Sayın Bakanın ve buradaki doktor bürokratların kulağı sağır, gözü kör, kalbi taş olmuş. Sayın Bakan sağlık emekçilerini ve doktorların feryadını ne duyuyor, ne görüyor, ne de hissediyorsunuz. Ülkeni en rahat doktoru siz ve bürokratlarınız. En rahat yönetici hastane sahibi sizsiniz. Bir eliniz yağda, bir eliniz balda. Ben onun için bu dinleme cihazını Sağlık Bakanı ve bürokratlara vermek istiyorum" diye kaydetti.

Yılmazkaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da "Aslında bu cihazdan bir tane de İçişleri Bakanımıza vermek istiyorum ama Sayın Bakan sizde bu cihazdan daha iyisi var. Ortam dinleme cihazları. Teknolojik olarak çok daha gelişmiş. O dinleme cihazları ile ülkenin belediye başkanları, gazetecileri, siyasileri, genel başkanları ve milletvekillerini dinliyorsunuz. Bu insanları dinleyeceğinize biraz da intihar eden polislerinizi dinleyin, acaba bu polisler neden intihar ediyor deyin. Uyuşturucu bataklığına saplanmış gençlerimizi dinleyin. O gençlerin ana ve babalarının feryadını dinleyin" diye vurguladı.

Yılmazkaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a da "Aile Bakanımıza da vicdan temizleyici bir cihaz lazım. 6 yaşındaki çocuğun bu yaşadıkları siyaset üstü diyorsanız, size de bir cihaz bulamıyorum" dedi.

Bakan Soylu\'ya Steteskop Hediye Etmekten Vazgeçen CHP\'li Yılmazkaya: Sizde Daha İyisi Var, Bu Ülkenin Belediye Başkanlarını, Genel Başkanlarını...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Soylu'ya Steteskop Hediye Etmekten Vazgeçen CHP'li Yılmazkaya: Sizde Daha İyisi Var, Bu Ülkenin Belediye Başkanlarını, Genel Başkanlarını... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement