Balbay'ın Kitabı İçin Biraraya Geldiler - Son Dakika
Güncel

Balbay'ın Kitabı İçin Biraraya Geldiler

Balbay\'ın Kitabı İçin Biraraya Geldiler

Ergenekon Tutuklusu Gazeteci Mustafa Balbay'ın Cezaevinde Yazdığı "Silivri Toplama Kampı; Zulümhane" Adlı Kitabının İmza Günü Etkinliği Kadıköy'de Gazeteci Meslektaşlarının Desteğiyle Yapıldı.

08.01.2011 17:36

Ergenekon tutuklusu gazeteci Mustafa Balbay'ın cezaevinde yazdığı "Silivri Toplama Kampı; Zulümhane" adlı kitabının imza günü etkinliği Kadıköy'de gazeteci meslektaşlarının desteğiyle yapıldı. Balbay'ın yazdığı mektubu okunurken ağlayanlar oldu.

İkinci Ergenekon davasından 6 Mart 2009 tarihinden beri tutuklu yargılanan Gazeteci Mustafa Balbay'ın Silivri Cezaevi'nde yazdığı "Silivri Toplama Kampı; Zulümhane" adlı kitabının imza günü bugün yapıldı.

Cadde Bostan Kültür Merkezi'ni dolduran kalabalık, Balbay'ın cezaevinden gönderdiği mektubu uzun süre alkışladı. Bu sırada salonda gözyaşı dökenler oldu. Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi ve Cumhuriyet Gazetesi'nin birlikte düzenlediği etkinlikte, Mustafa Balbay'ın cezaevinden yazdığı mektubu Tiyatro Sanatçısı Yıldız Kenter okudu. "Alkışlar için Mustafa Balbay'a teşekkür ediyorum" diye söze başlayan Yıldız Kenter sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mustafa Balbay'ın sizler için yazdığı bir mektubu okumaktan gurur duyuyorum. Mutluyum diyemeyeceğim. Mutlu olduğumu özgürlük günlerinde yine birşeyler okuma fırsatım olacak. O zaman hepimiz hüzünlü bir şarkıyı değil, mutluluk dolu bir şarkıyı dinleyeceğiz. Bu özgürlüğe hepimiz hasretiz."

BALBAY'IN MEKTUBU

Kenter ardından Balbay'ın mektubunu okudu. Balbay mektubunda şu ifadeleri kullandığı görüldü:

"Sevgili Kadıköylü kardeşlerim, can dostlarım bu satırları yazarken tepemizden seyrek geçen martıların birinin kanadına takılsam, onunla Kadıköy'e uçsam, aranıza konsam, hepinize sarılsam diyorum. Öylesine özledim ki sizleri, benim sosyal aşkım meydanlarda sizlerle buluşmak. Bu aşk böyle yarım kalmayacak. Ülkemiz hukuk değerlerinin nasıl yerleşmesi gerektiğini tartışmıyor. Şuanda ülkemiz, adaletin en adil nasıl yerine getirilmesine tartışmıyor. Şu anda ülkemiz Yurtsever aydınların kaç yıl tutuklu kalmasını tartışıyor. Yurtsever, Atatürkçü kardeşlerim, Türkiye'de 1990'larda ardı ardına aydın yaşandı. Ama baktılar ki Atatürkçü aydınlar öldürmekle ölmüyor. Ruhlarının toplum içindeki varlıkları sürüyor. 'Bedenlerini hapsedelim. Böylece ruhlarını öldürmüş oluruz 'dediler. Bunu deniyorlar. Ama başaramayacaklar. Sizlerin yüreğinin bizlerle birlikte attığına inanıyorum. Bu mücadele Mustafa Kemal'in değerlerini 21. Yüzyıla taşıma mücadelesidir. Bu ayrılık günlerinde temel kaygım şu, biraz daha ne üretebilirim. Bizi yıldırmaya çalışanlara inat, özgürlük günlerimde size ne kadar hızlı koşabilirim"

ALDOĞAN : AMAÇ BALBAY VE ARKADAŞLARINI 10 YIL CEZAEVİNDE TUTMAK

Etkinlikte sırasıyla söz alan gazetecilerden Yazgülü Aldoğan, Avrupa Birliği normları kapsamında yasalarda düzenlemeler yapıldığını söyleyerek, bunun sonucunda 5 kişiyi öldüren 12 kişiyi de yargılayan zanlıların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını anımsattı. 2 senedir tutuklu olan Balbay'ın ise henüz hangi konudan yargılandığını tam olarak anlayamadıklarını ifade eden Aldoğan, "Balbay, telefonda hükümeti eleştirdiği için yargılanıyor. Ne zaman tahliyesini istese tutukluluk süresi uzatılıyor. Amaç, Balbay ve arkadaşlarını 10 yıl cezaevinde tutmak" şeklinde konuştu. Aldoğan'dan sonra sahneye çıkan şair Ataol Behramoğlu, Balbay'a ithafen bir şiir okudu.

KİMLER KATILDI

Son olarak söz alan Gazeteci -Yazar Bekir Coşkun, mikrofonda problem yaşanınca ses sorunu "İmam efendi çok sevmiyor sesi" şeklinde espiri yaptı. Coşkun'un bu sözü salondan alkış aldı. Hapiste olan Balbay'ın çocuğunun bütün ömrü boyunca cezaevi yolu hatırlayacağını belirterek,"Bu zor birşey. Hayat böyle birşey değil. Olmaması lazım. Burada alarm var. Bütün sinyaller çalıyor. Sizi görünce çok moralim düzeldi. Dostluk böyledir. Yüzlerinize baktığım zaman bir süre daha yazı yazabilirim diye düşündüm ben" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Bekir Coşkun ve Yazgülü Aldoğan, Mustafa Balbay'ın son kitabını imzalayıp, okuyucularla buluşturdu. İmza gününe ayrıca Orhan Erinç, Zeynep Oral, Erdal Atabek ve Enver Aysever de katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balbay'ın Kitabı İçin Biraraya Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement