Balıkesir - İsrail'i Kınama Mitinginde Ak Partili Kadın Veki - Son Dakika
Güncel

Balıkesir - İsrail'i Kınama Mitinginde Ak Partili Kadın Veki

Balıkesir - İsrail\'i Kınama Mitinginde Ak Partili Kadın Veki

Balıkesir'de Memur-sendikaları Konfederasyonu'nun (memur-sen) Alihikmetpaşa Meydanı'nda Düzenlediği İsrail'i Kınama Mitingine Destek İçin Katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş Bir Konuşmacının Başbakan Erdoğan'ı Büyük Ortadoğu Projesi (bop) Eşbaşkanlığından İstifa Etmesini ve Yahudi Lobilerinden Aldığı Cesaret Madalyasını İade Etmesini İsteyince Zor Anlar Yaşadı.

01.06.2010 02:26

Balıkesir'de Memur-Sendikaları Konfederasyonu'nun (Memur-Sen) Alihikmetpaşa Meydanı'nda düzenlediği İsrail'i kınama mitingine destek için katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş bir konuşmacının Başbakan Erdoğan'ı Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) eşbaşkanlığından istifa etmesini ve Yahudi lobilerinden aldığı cesaret madalyasını iade etmesini isteyince zor anlar yaşadı.

Memur-Sen'in düzenlediği Anadolu Gençlik Derneği, Saadet Partisi, Alperenler Ocağı'nın da katıldığı mitingde, tekbir getiren vatandaşlar 'Siyonist katiller hesap verecek', 'Hamas'a selam, direnişe devam', 'Ortadoğu yanıyor, dünya uyuyor' sloganları atıldı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Erol yaptığı konuşmada İsrail'in insani yardım götüren gemiye yaptığı baskının tüm insanlığa yapılan bir saldırı olduğunu vurguladı. Erol'un ardından kürsüye gelen Anadolu Gençlik Derneği'nden Ersin Güçver, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) eşbaşkanlığından derhal istifa etmeli ve Yahudi lobilerinden aldığı cesaret madalyasını geri iade etmelidir. Bu saldırılar kimin dost, kimin düşman olduğunu açıkça belli etmiştir. Meclis'teki Türk-İsrail Dostluk grubu lağvedilmelidir. İsrail kınamadan anlamaz. O ancak yaptırımdan anlar. İslam ümmeti artık acizliği bir kenara bırakıp İsrail'e hak ettiği karşılığı vermelidir" dedi.

BAŞKAN ŞEKER GİTMEK İSTEDİ

Güçver'in konuşması sırasında AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, omzundaki Filistin bayrağı olan atkıyı çıkarıp, milletvekili Ayşe Akbaş'a "Gidelim" dedi. Ancak Akbaş, konuşmanın sonuna kadar miting alanından ayrılmadı. Eylemin bitmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milletvekili Akbaş, "Anadolu Gençlik Derneği sözcüsü, hükümetin açıklama yapmaktan bir şey yapmadığını söyledi ancak bu doğru değil. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Ortadoğu'da gösterdiği dik duruşu bugüne dek hiçbir Başbakan göstermemiştir. Başbakanımızın arkasındayız, tüm mazlumların yanındayız. Başbakanımız ve bakanlarımızın, hükümetimizin bu konudaki çalışmaları da sürüyor. Biz İsrail'in insanlık ayıbını telin etmek ve sivil toplum örgütlerine destek için buraya geldik. Bunun farklı yöne çekilmesini arzu etmiyoruz. İsrail'in insanlık dışı saldırısını kınıyor ve Filistin'in yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir - İsrail'i Kınama Mitinginde Ak Partili Kadın Veki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement