BALKANSİAD, 8. Sinerji Toplantısını Gerçekleştiriyor - Son Dakika
Güncel

BALKANSİAD, 8. Sinerji Toplantısını Gerçekleştiriyor

BALKANSİAD, 8. Sinerji Toplantısını Gerçekleştiriyor

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen Sinerji Toplantısının 8.si 19 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

17.02.2014 23:23  Güncelleme: 23:39

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) tarafından düzenlenen Sinerji Toplantısı'nın 8.'si 19 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Tönetim kurulu üyeleriyle Anadolu Ajansı (AA) Bursa Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye Ekonomi Bankası Başekonomisti Selim Çakır'ın konuşmacı olarak katılacağı Sinerji Toplantısı hakkında bilgi verdi.

BALKANSİAD'ın 2 yıl önce 41 kurucu üyeyle faaliyetlerine başladığını belirten Şahin, "BALKANSİAD, projeleriyle gündem yaratan bir dernek oldu Bursa'da. Üye sayımız da 300 kişiye yaklaştı. İki yılda 7 sinerji toplantısı ile Balkanlar'da 7 ekonomi zirvesi gerçekleştiren bir derneğiz. Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Makedonya ve Bosna Hersek'te 6 ekonomi zirvesi gerçekleştirdik. En son bu yıl, Romanya Ekonomi Zirvesi'ni yaptık" diye konuştu.

Şahin, çok önemli projeler gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Şimdi sıra, 19 Şubat 2014 Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz 8. Sinerji Toplantısı'nda. Bu sinerji toplantıları, 500 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir. Bursa'da sinerji toplantılarını BALKANSİAD alışkanlık haline getirmiştir" dedi.

- "8. Sinerji Toplantısı" -

Şahin, Balkanlara yönelik ekonomik bir vizyon kurmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Gerçekleştirdiğimiz sinerji toplantılarıyla yalnızca kültürel bağın değil ekonomik ilişkilerin de gelişmesini sağlıyoruz. Toplantılarımıza sağlanan geniş katılım ve basın yansımaları, yaptığımız işin niteliksel boyutunu gözler önüne seriyor. 8.'sini düzenleyeceğimiz sinerji toplantımıza üst düzey bir katılım sağlanacağına ve hem ülkemiz hem de Balkanlar için faydalı sonuçlar elde edileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

BALKANSİAD'ın hem kentteki hem de Balkanlar'daki projelerine devam edeceğini ifade eden Şahin, Türkiye ve Bursa için ne gerekiyorsa Balkan kökenli iş adamları olarak gereğinin yapılacağını da sözlerine ekledi.

Bursa'da bir otelde düzenlenecek "8. Sinerji Toplantısı"na Türkiye Ekonomi Bankası Başekonomisti Selim Çakır, konuşmacı olarak katılacak.

Ayrıca toplantıda, Bulgaristan'dan Şumen Valisi Ventsislav Venkov, Rusçuk (Ruse) Valisi Ventsislav İliev, Razgrad Valisi Stoyan Nençev, Tırgovişte Valisi Emel Rasimova, Bulgaristan Çalışma Bakanı ve Milletvekili Totyu Mladenov, Vratsa Belediye Başkanı Nikolay İvanov, Şumen Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Şumen Belediye Meclisi Başkanı Prof. Dr. Georgi Kolev, Vratsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Evgeni Evgeniev ve Bursa Protokolünün de katılımı sağlanacak.

Toplantı, 19 Şubat Çarşamba günü saat 19.30'da başlayacak.

-sinerji

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BALKANSİAD, 8. Sinerji Toplantısını Gerçekleştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement