Baro Başkanı Antmen: "Eller Tetikten Çekilmeli, Terör Örgütü Derhal Ülkemizi Terk Etmeli" - Son Dakika
Güncel

Baro Başkanı Antmen: "Eller Tetikten Çekilmeli, Terör Örgütü Derhal Ülkemizi Terk Etmeli"

Baro Başkanı Antmen: "Eller Tetikten Çekilmeli, Terör Örgütü Derhal Ülkemizi Terk Etmeli"

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Dağlıca’daki saldırıyı kınayarak, halkı sağduyulu, uyanık ve birlik olmaya çağırdı.

07.09.2015 16:23

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Dağlıca'daki saldırıyı kınayarak, halkı sağduyulu, uyanık ve birlik olmaya çağırdı. Artık bu acıya katlanmanın olanaksız hale geldiğini vurgulayan Antmen, "Eller tetikten çekilmeli, silahlı terör örgütü derhal ülkemizi terk etmeli ve Türkiye'mizde kalıcı barış sağlanmalıdır" dedi.

Baro Başkanı Antmen, Türkiye'yi derinden sarsan Dağlıca'daki terör saldırısı üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Saldırıyı kınayan Antmen, şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek, sağduyu çağrısı yaptı. Antmen, "Güzel ülkemiz, 20 Haziran 2015 tarihinde Suruç'ta gerçekleştirilen hain ve onursuz terör saldırısının hemen ardından günlerdir terör saldırıları ile ardı ardına sarsılmakta iken en son dün Diyarbakır'da önce polislerimizi ve akabinde Hakkari Dağlıca'da askerlerimizi bu teröre kurban, bu topraklara şehit verdik. Artık bu acıyı tarif etmek, artık bu acıya katlanmak ve artık bu duruma katlanmak da olanaksız hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"AKAN KAN ÜZERİNDEN SİYASET YAPANLARA ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Açıklamasında siyasetçilere de yüklenen Antmen, bu ülkenin akan kan üzerinden siyaset yapanlara asla geçit vermeyeceğinin altını çizerek, şunları kaydetti: "Siyasetçilerin çıkar ve ihtiyaçlarına göre şekillendirilen ülke siyaseti uğruna çocuklarımız ölmeye devam ediyor. Kan durmuyor, barış yerine savaş çığlıkları yeri göğü inletiyor. Hain emelleri için toprağı gencecik fidanlarımızın kanıyla sulayanların, buna engel olmayanların bu kanda bir gün kendilerinin de boğulacağını bilmesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bu coğrafyada yaşayan insanlarımız kardeşi kardeşe kırdıran ve akan kan üzerinden siyaset yapanlara asla geçit vermeyecektir. Gün ayrışma günü değil, gün birlik olma günüdür. Eller tetikten çekilmeli, silahlı terör örgütü derhal ülkemizi terk etmeli ve bundan sonra da inadına barış denilerek Türkiye'mizde kalıcı barış sağlanmalıdır."

Halkı, sağduyulu ve uyanık olmaya çağıran Antmen, "Bu süreçte yaşanan terör saldırılarını besleyenler ve bu zeminden fayda sağlamaya çalışanlara, aklıselim, vicdanı hür bireyler olarak dur demeliyiz. Elimiz, vicdanımız, aklımız barış için işlemeli, sağduyu ve hukuktan ayrılmayarak ülkemizin birliği ve dirliği için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Terör ve şiddetten beslenen anlayışlar dünyanın hiç bir yerinde başarıya ulaşamamıştır, güzel ülkemizde de başarıya ulaşamayacaktır. İç savaştan fayda umanlar iç savaş ve karışıklık istiyor olsa bile tüm acılarımıza rağmen sağduyulu ve uyanık olmak, tüm acılarımıza rağmen hep bir arada barış içinde yaşamaya devam etmek zorundayız. Ancak, gelinen bu süreçte terör dahi bahane edilerek hukukun ve hukuk kurallarının askıya alınması, insan hak ve özgürlüklerinin çiğnenmesi de söz konusu olmamalıdır. Önce sağduyulu olmalıyız, önce aklıselim davranmalıyız, önce hakikatte ortaklaşmalıyız, önce birlikte yaşam kültürünü içselleştirmeliyiz. Terörü ancak halkımız, halkımızın isteği ve sağduyusu durduracaktır. Ülkemizin başı sağ olsun. Ama rahat uyuma Türkiyem, rahat uyuma" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Baro Başkanı Antmen: 'Eller Tetikten Çekilmeli, Terör Örgütü Derhal Ülkemizi Terk Etmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement