Başbakan Erdoğan'ı Şaşırtan Sandıklar - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'ı Şaşırtan Sandıklar

Başbakan Erdoğan\'ı Şaşırtan Sandıklar

Bazı Güneydoğu illerinde asker ve polisin oy kullandığı sandıkların birçoğundan BDP'nin birinci parti çıkması, Başbakan'ı çok şaşırtmış.

08.04.2014 07:36  Güncelleme: 08:27

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz pazar günü bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da yaptığı özel toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan; "Seçimlerde özellikle Güneydoğu illerindeki bazı sandıklardan çıkan sonuçlar oldukça ilginç. Bu illerde askerin ve polisin oy kullandığı sandıkların birçoğundan BDP birinci parti çıkmış. Kısacası, 'paralel yapı' buralarda çok iyi çalışmış. AK Parti'nin buralarda tek rakibinin BDP olduğunu gören bu yapı, 'AK Parti'den sonra en güçlü hangi partiyse ona oy atın' talimatı vermiş." dedi.

Akşam'dan Murat Kelkitlioğlu, Başbakan Erdoğan ile yapılan o görüşmeyi köşesine taşıdı.

İşte o yazı:

Bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri İstanbul'da Başbakan Erdoğan'la bir araya geldik. Erdoğan, seçim öncesi yaşananlarla ilgili bir analiz yapmasının ardından bundan sonrası için bazı ipuçları verdi. Nisan ayı sonuna kadar parti yönetimi ve milletvekilleri ile eksikleri tespit edeceklerini ve bunun ardından Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere hazırlanacaklarını söyledi. Herkesin merak ettiği sorunun cevabını yine vermedi Başbakan. Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı konusunda, bütün oklar kendisini gösterdiği halde ser vermedi, sır vermedi.

"KARA KAMPANYA SÜRECEK, TEDBİRİMİZİ ALACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan'ın 'paralel yapı' ve onunla ittifak edenlerin bundan sonra yapacakları ile ilgili görüşleri de oldukça ilginçti. 30 Mart'ta sürecin yeniden başladığını düşünen Erdoğan, "Bu ittifak devam edecek. Kara kampanya sürecek. Tedbirlerimizi alacağız. İş öyle bir noktaya ulaştı ki aileler parçalanmaya başladı. Şunu şunu yapmazsan, cemaate itaat etmezsen seni boşarım, diyen insanlar var. Biz kula itaat etmeyiz, kim olursa olsun" dedi.

YARGIYI ELE GEÇİRME OPERASYONU

'Paralel yapı'nın yüzünü Anayasa ile ilgili yapılan referandumda gösterdiğine dikkat çeken Erdoğan, o dönem yargıyı ele geçirme operasyonu yapıldığını ve kısmen de başarılı olunduğunu düşünüyor. Erdoğan, bu operasyonu da şöyle açıklıyor: "Şahsım ve arkadaşlarımın açtığı davalarda alt mahkemeler olumlu karar veriyor. Ancak üst mahkemeler reddediyor".

TWITTER VERGİ ÖDEYECEK

Twitter'ın kapatılması ve Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda verdiği kararı da değerlendiren Erdoğan, yüksek mahkemenin aldığı karara tepkili. Bunun yanı sıra şu ana kadar bir türlü çözülemeyen bir başka konuya daha dikkat çekiyor Başbakan. Yabancı bir şirket olan Twitter'ın vergi ödememesi büyük bir sıkıntı. Erdoğan, bununla ilgili Maliye'ye talimat vermiş. Bu şirketin vergi kaçırmasını önlemek için gerekli çalışmalar yapılıyor.

Evet, Başbakan Erdoğan'la yaptığımız görüşmenin özeti bu. Başbakan, 'paralel yapı' ve unsurlarıyla mücadelede kararlı. Önümüzdeki günler çok önemli gelişmelere gebe.

ASKER VE POLİSİN SANDIĞINDAN BDP ÇIKTI

30 Mart seçimlerinden çıkan en önemli sonuç, Doğu ve Güneydoğu halkının 'çözüm süreci'ni çok iyi satın aldığı ve bu sürece ne kadar inandığını göstermesi oldu. Çok uzun bir süredir ölüm haberlerinin gelmemesi bölge halkını çok rahatlatmış belli ki.

Ancak, özellikle Güneydoğu illerindeki bazı sandıklardan çıkan sonuç oldukça ilginç. Bu illerde askerin ve polisin oy kullandığı sandıkların bir çoğundan BDP birinci parti çıkmış.

Kısacası, 'paralel yapı' buralarda çok iyi çalışmış. AK Parti'nin buralarda tek rakibinin BDP olduğunu gören bu yapı, 'AK Parti'den sonra en güçlü hangi partiyse ona oy atın' talimatı vermiş.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'ı Şaşırtan Sandıklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • KAAN: BUYRUN İŞTEEE,,ASIL MEMELETİ BÖLEN KİMLERMİŞŞ,,EYY MHP EY CHP SİZİN OYLAR PKK YA MI GİTTİİ,,GİZLİ GİZLİ PKK YA DESTEK VERİYORSUNUZ,,BATIDA DA HALKI KIŞKIRTIYORSUNUZZ,,YAZIKLAR OLSUN SİZLERE 11 20 Yanıtla
  • şahin pamukoğlu: 47 yaşındayım gençliğimde rahmetli özalı sevmeyenler öldükten sonra mezarına gidip büyük devlet adamıydı dedilerşimdi aynı senaryonun başbakanımıza yapılması beni şaşırtmıyor ancak arkadaşlar size bir tüyo vereyim avrupalı dostlar özalı pek sevmezlerdi şimdide başbakanımıza aynısını yapmaya çalışıyorlar ön yargılı olmayıp birbirimize saygı duyarsak bakmamız yeterli tabloyu görebiliriz tek farkımız bazıları orjinal picasco tablosuyla sahtesini ayırt edemez onlar için 10 $ çakma ile 10milyon $ tablo aynıdr olgun kardeş kafanı yorma anlamak istemeyene anlatamazsın 14 8 Yanıtla
  • :(: sımdı gene polisleri ordan oraya sürecek ya sımdı zemın hazıtlıyor neden sürdünüz dediklerınde halkı devleti ihanet sucundan der bu bundan beklenır 10 6 Yanıtla
  • Mardinliiii: Usta mardin elden gitti ama biz dış duracaz ve senınleyız sonuna dek bu devlet ceddımız osmanlıdan bize kalmış hep beraber devletimizi koruyup büyütecez birgün gelecek avrupa birliği ise yaramaz olacak nato ise yaramaz olacak ehemmiyet kazanan bizim erdemler cemiyetimiz hılful fudullarımız olacak biz sadece müslümanların haklarına bakmayıp dinimizce zımmi denilen her din ve milletede hoşgörüyle bakacaz adil olacaz ömer b hattabın adalet askerleri olacaz sen bu yolda öncümüzsün büyük ustaaaaa 5 8 Yanıtla
  • özer: askerine polisine eniyisahip çıkanbaşbakana kimse okonuda lafedemez amabazı polislervarki yediği çanağa ediyorlar onlarıda ayıklamak lazım hainlerin hesabı sorulmalı bence başbakanımız herşeyi bizden daha iyibilir türkiye için çalışan teklider okaldı öbürküler gibi yakıpyıkana alkış tutmuyor hertürlü hizmeti yapayım diye uğraşıyor hep birlikte geleceğin cumhurbaşkanına saygı gösterelim yazarken türkvatandaşı olduğumuzu unutmayalım 4 6 Yanıtla
  • isvec merdin: askerlerin cogu kürt ve bdp vermek icin cok sebeler var 6 2 Yanıtla
  • rıdvan kangöl: ailelerin parçalandığı doğru..ülkemizde artık çok büyük bir toplumsal hastalık var..az anlayıp çok inanıyoruz..bugün pensilvanyadaki zat ölürse bunun sorumlusunun başbakan yada türkiye cumhuriyetinin kurumları olduğunu bile söyleyenler var..kendi başbakanına inanmayıp abd de deki bir sığıntıya inanması ne acı..adam islam alimi,olduğunu söylüyor ama gel görki islamın en azılı düşmanı,kapitalizmin,siyoniszmin,kucağında oturuyor. çok acı..ben sayın başbakana oy vermedim ama bu ülkeye ihanet ettiğine veya edeceğine inanmıyorum..bu ülkeyi bu tür kliklere yedirtmemeli....herkes şahsi menfaatlerini,siyasi görüşünü bir kenara itip hükümetinin arkadasında durmalı..daha neyi görecek bu milllet anlamış değilim..devletin en gizli köşe bucaklarına kadar işlemiş devleti istediğimiz gibi bize yönettirmeseniz olacakları görün şeklinde devlete meydan okuma var hala cemaatin masum,hayırsever,vatan millet aşkıyla yandığını söyleyen ve bunlara inananlara tek kelime..YUH 3 2 Yanıtla
  • ARARAT: TAYİP KAZANDI TÜRKİEYİ SİLDİ SUPURDÜ ALDI DEĞİLMİ BİDE SİZE ZAHMET PATETEZ VE SOĞAN BİBER KAÇPARA DİYE BAKIN ONDAN SON RA SİZE YİNE YAZARIM 3 0 Yanıtla

Advertisement