Başbuğ'un Tutuklanmasına Kelepçeli Protesto - Son Dakika
Güncel

Başbuğ'un Tutuklanmasına Kelepçeli Protesto

Başbuğ\'un Tutuklanmasına Kelepçeli Protesto

Samsun'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 12 kişi Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasını protesto için eylem yaptı.

11.01.2012 14:14

Samsun'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 12 kişi Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasını protesto için eylem yaptı. TGB üyeleri kelepçeyi yere atıp, kırarak tutuklamayı protesto etti.

İnternet Andıcı soruşturması kapsamında Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasını protesto eden TGB üyesi 12 kişi Atatürk Anıtı önünde eylem yaptı. 'Millet ordu el ele tam bağımsız Türkiye', 'Amerika planı Ergenekon yalanı' sloganları atan grup adına TGB İl Sekreteri Nazlı Çetin, basın açıklaması yaptı. Emekli Orgeneral Başbuğ'un tutuklanmasıyla Türk ordusunun kurumsal olarak terörist ilan edildiğini iddia eden Çetin, "Türkiye'nin yurtseverlerini, aydınlarını, namuslu gazetecilerini, Türkiye'nin bağımsızlığından, bütünlüğünden yana olan kahraman askerlerini hedef alan operasyonlara bir yenisi daha eklenmiş ve Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ tutuklanmıştır. Böylece bir kez daha ortaya çıkmıştır ki, bu saldırının hedefinde vatanseverler vardır. AKP'nin faşist diktatörlüğüne direnenler vardır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından eyleme katılan bir kişi eline aldığı kelepçeyi yere attı. TGB İl Sekreteri Nazlı Çetin de "Bu kelepçeyi Türk halkının bileğinden çıkarıyoruz. Türk halkının üzerinde baskı kuranlara, yurtseverleri Silivri zindanlarına sokanlara sesleniyoruz. Kelepçelerin sizin bileklerinize geçmesi çok yakındadır" diyerek kelepçeyi kırdı. Eylem, olaysız sona erdi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbuğ'un Tutuklanmasına Kelepçeli Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement