Başkale'de Hasta Kurtarma Operasyonları - Son Dakika
Güncel

Başkale'de Hasta Kurtarma Operasyonları

Başkale\'de Hasta Kurtarma Operasyonları

Van'ın Başkale ilçesine bağlı iki köyde rahatsızlanan 4 hasta, ekiplerin 7 saat süren çalışması sonrası hastaneye ulaştırıldı.

18.01.2013 15:32

Van'ın Başkale ilçesine bağlı iki köyde rahatsızlanan 4 hasta, ekiplerin 7 saat süren çalışması sonrası hastaneye ulaştırıldı.

İlçeye 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan Yurttepe köyünde ineğin tekmelemesi sonucu yaralanan Ersin Özdemir (10) ile üzerine kaynar su dökülen Bilal Tan (11) ve aniden rahatsızlanan öğretmen Muharrem Taşkıran için sağlık ekiplerinden yardım istendi.

Aynı saatlerde ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Kızılca köyünde yaşayan Sakine Karabulut'un da doğum sancıları başlayınca her iki köye farklı sağlık ekipleri görevlendirildi.

Karla mücadele görevlileri ile beraber yola çıkan ekipler, kar yağışı ve tipi nedeniyle güçlükle sürdürülen ve yaklaşık 7 saat süren yol açma çalışmasının ardından köylere ulaştı.

Hastalara ilk müdahaleyi evlerinde yapan sağlık ekipleri, 4 hastayı köylülerin de yardımıyla paletli ambulanslara taşıyarak Başkale Devlet Hastanesi'ne ulaştırdı.

Müşahede altına alınan hastalardan Ersin Özdemir'in, sağlık durumunun ağır olması nedeniyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği, diğer hastaların tedavisine ilçede devam edildiği öğrenildi.

Muhabir: Zafer Tayfur/ Fahrettin Gök

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkale'de Hasta Kurtarma Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement