Başkan Kocaoğlu Kuş Cenneti'nde Pedal Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocaoğlu Kuş Cenneti'nde Pedal Çevirdi

Başkan Kocaoğlu Kuş Cenneti\'nde Pedal Çevirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuş Cenneti içindeki 20 kilometrelik güzergahı 'tamamen doğal' malzemelerle yenileyerek bisiklet ve yürüyüş parkuruna dönüştürdü.

03.12.2011 16:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuş Cenneti içindeki 20 kilometrelik güzergahı 'tamamen doğal' malzemelerle yenileyerek bisiklet ve yürüyüş parkuruna dönüştürdü. Kentin kuzeyini cazibe merkezine dönüştürme hedefi doğrultusunda yapılan proje ilk pedalı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve İzmir milletvekilleri çevirdi.

Aynı zamanda İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanı da olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kuş Cenneti bisiklet ve yürüyüş parkuru açılışında yaptığı konuşmada, kentin kuzeyini cazibe merkezi haline getirme hedefinde Doğal Yaşam Parkı, Piknik alanından sonra bu kez de bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Buradaki 20 kilometrelik güzergahın tamamen doğal malzemelerle yenilendiğini belirten Kocaoğlu, balıkçılara da barınak yaptıklarını söyledi. Kocaoğlu, flamingoların ürediği adaların hasar gördüğünü, Kurul onayından sonra flamingo adalarını da doğal malzemeyle yapacaklarını açıkladı.

Özelleştirme İdaresi kapsamına alınan Tuzla'daki 14 bin metrekarelik alanda yer alan ve içindeki depoların ekonomik değeri olduğu için satılamayacağını beliten Kocaoğlu, bu alanın Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesini istediklerini söyledi. Burada bilim parkı, gençlik merkezi ve akvaryum gibi yatırımlar yapacaklarını belirten Kocaoğlu, kentin kuzeyinin cazibesini daha da arttıracaklarını dile getirdi. Kocaoğlu, belediyenin de vereceği bisikletlerle Kuş Cenneti'nin gezilebileceğini söyledi. Konuşmasının sonunda cezaevinde tutuklu bulunan bürokratlarını unutmadığını gösteren Kocaoğlu, "7 aydır tutuklu bulunan iddanemeleri hazırlanmayan arkadaşlarımızın aynı kuş cennetikideki kuşlar gibi bir an evvel özgürce uçmaların diliyorum" dedi.

Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye katkısının sürmesini diledi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise başına ne gelirse gelsin Kocaoğlu'nun hizmet yapmaya ara vermediğini söyleyip teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, başta Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin olmak üzere açılışa katılan bisilet sporu derneği üyeleri ve bisikletiyle gelen İzmirliler Kuş Cenneti'nin yeni düzenlenen parkurda dolaştı. Kocaoğlu ve başkanlar parkuru tamamlamadan döndü. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Kocaoğlu Kuş Cenneti'nde Pedal Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement