Bavyera'da Eyalet Meclisi Seçimleri Sonrası Türk Asıllı Siyasetçiler Biraraya Geldi - Son Dakika
Güncel

Bavyera'da Eyalet Meclisi Seçimleri Sonrası Türk Asıllı Siyasetçiler Biraraya Geldi

Bavyera\'da Eyalet Meclisi Seçimleri Sonrası Türk Asıllı Siyasetçiler Biraraya Geldi

Bavyera eyaletinde geçen hafta yapılan Eyalet Meclis’i seçimleri sonrası Türk asıllı politikacılar seçimleri değerlendirmek amacıyla bir araya geldi.

21.09.2013 18:04

Bavyera eyaletinde geçen hafta yapılan Eyalet Meclis'i seçimleri sonrası Türk asıllı politikacılar seçimleri değerlendirmek amacıyla bir araya geldi.

Toplantıya Türkiye'nin Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, bazı ataşeler, Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Bavyera Eyalet Meclisi'ne ilk kez seçilen Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi Arif Taşdelen, diğer partilerden eyalet seçimlerinde ve yarın yapılacak genel seçimlerde aday olan Türk asıllı siyasetçiler katıldı.

Eriş ve diğer katılımcılar, Taşdelen'i başarısından dolayı kutladı. Taşdelen de seçildiğinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, bu toplumda azimle fakat kendi değerlerini satmadan çalıştığını, Alman ve Türk kökenli seçmenlerin oylarını aldığını belirtti.

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU)  güçlü olduğu bölgede bazı ön yargılarının da böylelikle kalktığını belirten Taşdelen, sahip olduğu değerlere sadık kalarak sadece Türklerle değil Almanlar başta olmak üzere toplumun her kesimiyle diyalog içinde kaldığını kaydetti. Taşdelen,  bundan sonraki seçimlerde bir partinin hükümete gelmesi için Türk ve göçmen kökenli insanların oylarının önemine dikkati çekti.

Toplantıda genel seçimlerde "Freie Waehler" adlı partiden Gökhan Değer ve Almanya için Alternarif (AfD) partisinden aday Tuncay Deniz de kendilerini ve  parti programlarını tanıttı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bavyera'da Eyalet Meclisi Seçimleri Sonrası Türk Asıllı Siyasetçiler Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement