BDP'li Belediye Heykel Dikti - Son Dakika
Güncel

BDP'li Belediye Heykel Dikti

BDP\'li Belediye Heykel Dikti

Batman'da BDP'li Belediye, PKK'nın yola döşediği mayına basarak hayatını kaybeden 4 sivilin heykelini dikti.

30.08.2012 14:29  Güncelleme: 14:55

Batman'da BDP'li Belediye, bölücü terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayına basarak hayatını kaybeden 4 sivilin heykelini Batman'ın en büyük parkının ortasına dikti.

Batman'da 31 Temmuz 2010 tarihinde merkeze bağlı Demirbilek köyü Golik Tepe mevkisindeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait petrol üretim kuyusunun olduğu bölgede PKK'lılar tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden kapatılan HEP'in eski Batman İl Başkanı Salih Özdemir, Sıddık Özdemir ve eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şube Başkanı Sadi Özdemir ile eski Batman Barosu Başkanı Sedat Özevin'in anısına BDP'li belediye tarafından heykelleri dikildi.

Batman'ın en işlek caddesi olan Turgut Özal Bulvarı üzerindeki en büyük park olan Atatürk parkının ortasına heykelleri dikildi. Her biri 500 kilo ağırlığındaki heykeller vinç yardımıyla araçtan indirilerek dikildi.

Atıl su boruları,araç motorlarının kaynatılması ve zincirlerin kullanıldığı heykellerin yapımının 1 yıl sürdüğünü belirten Batmanlı heykel ustası Nail Yardım, "Yaşam ağacından oluşan 6 bin parçanın yerleştirilmesiyle ortaya çıkan bir yapıdır. Yapı Batman'ın en güzel yeri olan Atatürk parkında montajı yapılıyor. Bu Heykeli Batman'da kendi atölyemizde yaptık, yapımı yaklaşık bir yıl sürdü. Heykel yapımında insan yaşamının değerlerine üst seviyede tutmaya çalıştık. Her yaşamın kendi içerisinde bir değer olduğunu vurgulamaya çalıştık.

Toplam ağırlığı 2 ton olan heykellerin yapımında farklı malzemeler kulandık. Bunun içerisinde zincir, Su boruları, arabalardan çıkan motor parçalarının kaynatılması ile birlikte her türlü malzemeyi kullandık" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BDP'li Belediye Heykel Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement