BDP'liler Tam Kadro Taziyede - Son Dakika
Güncel

BDP'liler Tam Kadro Taziyede

BDP\'liler Tam Kadro Taziyede

BDP Tam Kadro, Batman'da mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren Sedat Özevin'in cenaze törenine katıldı.

01.08.2010 23:17  Güncelleme: 09:45

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, kapatılan DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, milletvekilleri Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız, Sırrı Sakık, Osman Çelik, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır ve Batman Barosu ile BDP'li belediye başkanları tam kadro Batman'da mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren Batman Barosu eski başkanı Sedat Özevin'in cenaze törenine katıldı.

Balıkesir'deki ailesinin yanında olan özevin'in eşi üç çocuk annesi öğretmen Hülya Özevin, uçakla Batman'a gelerek akşam saatlerinde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Yakınları tarafından mezarda güçlükle teselli edilen öğretmen Hülya Özevin, sinir krizleri geçirdi. Özevin'in toprağa verilmesinin ardından mezaralıktan ayrılmak istemeyen anne Sevim Özevin'i teselli eden Ahmet Türk, "Anne biliyorum, yüreğin yanıyor. Bizim de yüreğimizi yakıyorsun. Haksızlık nereden gelirse gelsin, vicdanımızla, yüreğimizle mahkum etmemiz lazım. Yaşadığımız bu süreç yüreğimizi parçalıyor. Daha güzel bir geleceğe çalışmalıyız" dedi.

Demirbilek Köyü'ndeki başsağlığı ziyaretine tam kadro katılan BDP'liler, taziyede Özdemir ailesini teselli etmeye çalıştı. BDP Gurup Başkan Vekili Bengi Yıldız ise DYP eski Batman milletvekili Faris Özdemir'e sarıldığında uzun süre gözyaşlarını tutamadı. Taziyede konuşan Ahmet Türk, BDP eski yöneticisi ve kapatılan HEP eski il başkanı Salih Özdemir'in çok yakın dostu olduğunu ifade ederek, "Çok sevdiğim, kardeşimden öte bir dostumu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim" diye konuştu.

Daha sonra Özdemir kardeşlerinin toprağa verildiği aile mezarlığını ziyaret eden Türk ve beraberindeki BDP'liler, burada fatiha okudu. Mezarlık çıkışında konuşan Türk, "Bu mayın hepimizin yüreğinden bir şeyler götürdü. Umut ediyoruz ki, mayınların olmadığı, insanların sevgiyle kucaklayacağı bir süreç yakalarız. Söyleyecek fazla bir şey yok" diye konuştu.

Arif ASLAN - Reşat YİĞİZ/ BATMAN/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'liler Tam Kadro Taziyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement