Belçika'dan oturum isteyen 300 Afganlı, Başbakan'la görüşebilmek için kamp kurdu - - Son Dakika
Güncel

Belçika'dan oturum isteyen 300 Afganlı, Başbakan'la görüşebilmek için kamp kurdu -

Belçika\'dan oturum isteyen 300 Afganlı, Başbakan\'la görüşebilmek için kamp kurdu -

Belçika'dan oturum isteyen yaklaşık 300 Afgan sığınmacı, Başbakan Elio Di Rupo'yla görüşebilmek için Mons Belediyesi önünde kamp kurdu.

23.12.2013 17:04

Belçika'dan oturum isteyen yaklaşık 300 Afgan sığınmacı, Başbakan Elio Di Rupo'yla görüşebilmek için Mons Belediyesi önünde kamp kurdu.

Aynı zamanda Mons Belediye Başkanı olan Di Rupo'dan oturum alma umuduyla hafta sonu Brüksel'den 70 kilometrelik mesafedeki Mons'a yürüyen Afganlar, Başbakan'ın yurt dışında olduğunu öğrenince belediye binası önündeki ana meydanında kamp kurdu.

Belediyede kendilerine ayrılan ve ısıtılan bir salona girmeyi reddeden, yağmurlu havada ve 7 derecelik sıcaklıkta yere battaniye sererek meydanda sabahlayan Afganlılara yardım kuruluşları kruvasan ve sıcak içecekler dağıttı. Oturum talepleri karşılanana dek eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını belirten grup, ilerleyen saatlerde Di Rupo'yla görüşmeyi umuyor.

Belediye yetkilileri Afganlılara oturum verilmesi halinde tüm sığınmacıların Mons'a kamp kurmasından endişe ediyor. Oturum taleplerinin onay makamı olan Yabancılar Dairesi, Başbakan Di Ripo müdahil olsa bile kimseye ayrıcalıklı davranılmayacağını vurguluyor.

Afgan sığınmacılar geçen ay gerçekleşen polis müdahalesine kadar Brüksel'de bir kilisede kalıyordu ve Brüksel-Mechelen Başpiskoposu kendilerini ziyaret ederek destek sözü vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika'dan oturum isteyen 300 Afganlı, Başbakan'la görüşebilmek için kamp kurdu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement