Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay Açıklaması

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay Açıklaması

İzmir Memur-Sen İl Başkanlığı’nda yerel seçimler öncesi değerlendirme toplantısı yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkan Mürsel Turbay, “Demokrasimiz yara bere içine düşmek üzere. Milli iradenin tecelligahi olan tek yer sandıktır.

27.03.2014 13:35

İzmir Memur-Sen İl Başkanlığı'nda yerel seçimler öncesi değerlendirme toplantısı yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkan Mürsel Turbay, "Demokrasimiz yara bere içine düşmek üzere. Milli iradenin tecelligahi olan tek yer sandıktır. Vatandaş olarak, çalışanlar olarak, demokrasi özlemi ve hasretiyle yanan kişiler olarak demokrasinin en zirvede olması gereğini isteyen topluluk olarak, demokrasinin gereği olan sandığa da sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Mürsel Turbay, İzmir Memur-Sen İl Başkanlığı'nda yerel seçimler öncesinde gündem değerlendirmesi yaptı. Demokrasiyi önemsediklerini kaydeden Turbay, demokrasinin yara bere içine düşmek üzere olduğunu belirterek herkesi sandığa sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Sandıktan çıkan sonucun ardından bütün sivil toplum kuruluşlarının, bütün siyasi partilerin ve bütün otoritelerin saygı duyması gerektiğini dile getiren Turbay, milli iradenin tecelligahı olan tek yerin de sandık olduğunu söyledi.

"BÜYÜK TÜRKİYE'NİN TARAFINDAYIZ"

Ülkenin huzurunu bozmak, ülkeyi karanlıklara sürüklemek, ülke üzerinde kumpas kurmak isteyenlerin asla unutmaması gereken bir şeyin olduğunu vurgulayan Turbay, şöyle konuştu:

"Bu kötülükleri vahşi ölçüde çoğaltanlar, bir gün en sevdiklerini kaybedebilirler. Biz asla demokrasiyi örseletmeye fırsat vermeyeceğiz. Bu tür hareketlere kalkışanlar karşısında Memur-Sen'i bulacak, Bem-Bir-Sen'i bulacak. Biz Türkiye'nin en büyük ve en güçlü sivil toplum kuruluşuyuz. Biz sadece Batılılarının söylediği gibi haktan hukuktan bahsedip bırakmayacağız. Hakkın, hukukun, adaletin yanında bugüne kadar olduk bundan sonra da olacağız. Biz bugün de tarafız. Neyin tarafıyız? Ülkemizin tarafıyız, milletin tarafıyız, büyük Türkiye'nin tarafındayız."

"BATI'NIN GIKI ÇIKMIYOR"

Mısır'daki darbeden yola çıkarak Batı'nın sergilediği tutumu da eleştiren Turbay, "Halkın seçtiği kişileri Mısır'da Mursi'nin indirilip yerine darbe döneminin başladığı hep birlikte gördük. Tabiri caizse rekorlar kitabına girecek dakikada 26 idam gerçekleştirildi. Her zaman haktan, hukuktan, adaletten, özgürlükten, demokrasiden bahseden Batı'nın gıkı çıkmıyor. Sesi çıkmıyor ve bu idamların daha arkası sağanak sağanak gelecek. Hani nerede demokrasi, hani nerede insan halkarı hani nerede dünyadaki insan hakları mahkemelerinin tutumları, adalet örgütlerinin sözüm ona büyük büyük adalet divanlarının sesleri niye çıkmıyor?" dedi.

"İZMİR'İN YÜRÜYÜŞÜ BELLİ"

İzmir'deki yerel seçimlere ilişkin görüşlerini belirten Turbay, bir hikayeden yola çıkarak İzmir'deki hizmet işleyişin yavaş olduğunu savundu. İzmir'in yürüyüşünü bildiklerini kaydeden Turbay, "İzmir yerel yönetimlerde belediye başkanının yürüyüşünü yıllardır gördük. Bu kaplumbağa yürüyüşüyle devam ederse İzmir'de bu zihniyetin bir şey yapamayacağı aşikardır. Öyleyse hızlı yürüyenlerin, biraz daha bu ülke adına üç saatte değil de üç dakikada koşarak bu ülkeyi ne hale getirenlerin yaptığı çalışmaları İzmirlilerin göreceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.

"HALK CEVABINI SANDIKTA VERECEKTİR"

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak da 17 Aralık soruşturmasına ilişkin şunları kaydetti:

"Türkiye stratejik öneme sahip bir ülke. Türkiye güçlendiği zaman Orta Doğu'da, İslam dünyasında istedikleri gibi projelerini uygulamayacakları için büyük rahatsızlık duyuyorlar. Bundan 15 yıl önce Türkiye irtica konusuyla hep zayıflatılıyordu. Yönetimler bunlara muhataptı. Şimdi irticadan bahseden yok. O zaman tehdit gördükleri konular bugün zaten aşılmış durumda. Şimdi yolsuzluk gibi bir kavram üretildi. Bunu halkımız görüyor ve inşallah cevabını sandıkta verecektir." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement