Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu Cami Kundaklamalarında Irkçı Motifler Var - Son Dakika
Güncel

Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu Cami Kundaklamalarında Irkçı Motifler Var

Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu Cami Kundaklamalarında Irkçı Motifler Var

Almanya'da son dönemlerde artan cami yangınları ile ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, bunun Alman kamu güvenliği açısından önemli bir sorun olduğunu söyledi.

08.09.2014 03:23

Almanya'da son dönemlerde artan cami yangınları ile ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, bunun Alman kamu güvenliği açısından önemli bir sorun olduğunu söyledi. Cami kundaklamalarında ırkçı motiflerin olduğunu açıklayan Büyükelçi Karslıoğlu, bazı kundaklamaların sadece sıradan bir yangın olarak kayıtlara geçirilebildiğini bu yüzden her olayın üzerinde durduklarını söyledi.

BAŞKONSOLOSLARIMIZ HER BÖLGEDE TAKİP EDİYOR

DHA'ya özel açıklamalarda bulunan Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, cami kundaklamalarıyla ilgili olarak şunları söyledi Üzüntü verici. Bu Alman kamu güvenliği açısından önemli bir sorun. Bunun bilinmesi, bunun takip edilmesi, bunun izlenmesi, yapanların caydırılması gerekiyor. Maalesef bugüne kadar, sadece bu yıl içinde kaç tane cami yandı, hiçbir fail yok, yakalanana da meczup deniliyor o kadar. Başkonsoloslarımız her an her bölgede bizleri bunlardan haberdar ediyor. Hepsinin kaydını tutuyoruz ve bunları Alman makamlarına da iletiyoruz. Çünkü Almanlarda ya da Avrupalılarda birçok yerde bunlar yabancı düşmanlığı olarak kaydedilmiyor, yangın deniliyor, farklı bir şey deniliyor fakat bunun arkasında ırkçı motiflerin olduğu da kesin.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu Cami Kundaklamalarında Irkçı Motifler Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement