Bezmialem'de Sigarasız Kampüs - Son Dakika
Güncel

Bezmialem'de Sigarasız Kampüs

Bezmialem\'de Sigarasız Kampüs

Toplantı sonrası Bezmialem Vakıf Üniversitesi ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğince "Sigarasız Kampüs" etkinliği yapıldı.

06.03.2013 16:53

Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde bağımlılıklar ve Yeşilay Haftası konularını içeren bir toplantı düzenlendi. Toplantı sonrası Bezmialem Vakıf Üniversitesi ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğince "Sigarasız Kampüs" etkinliği yapıldı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, bağımlılıklardan uzak ve sağlıklı nesillerin yetişmesi için çalışmalarına devam ediyor. Hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyen Yeşilay, Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile birlikte şimdi de gençler için sağlıklı düşüncenin sağlıklı yaşayarak olabileceği mesajını verdi.

6 Mart Çarşamba saat 10.30'da başlayan etkinlik kapsamında üniversitede bir de söyleşi gerçekleşti. Söyleşide Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Belce ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim üyesi ve Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz söz aldı. Söyleşinin ardından Yeşilay ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi arasında bir protokol imzalandı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman yaptığı konuşmasında bu etkinliklerin üniversitelerde yapılmasının çok anlamlı olduğunu ifade ederek; "Biz gençlerimize, bağımlılıklarla tanışmadan ulaşmak ve onları bilinçlendirmek istiyoruz. Bu anlamda Bezmialem Vakıf Üniversitesi öğrencilerini doğru ve sağlıklı kararlar almak hususunda teşvik etmek istiyoruz" dedi. "Özgürlük adına gençlerimize sunulan ve onları bağımlılık endüstrisinin ağına düşüren arayışları bir ideal altında birleştirerek, yarınlarımıza fikri, ahlakı ve şahsiyeti sağlam gençler yetiştirmek istiyoruz. Gençlerimizi sağlıklı toplum konusunda sorumluluk sahibi yapmak birinci hedefimizdir" dedi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen ise Yeşilay ile böyle bir etkinlikte beraber çalışmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Tüzgen; "Özellikle gençlerimiz arasında kök salarak verimli, üretken, bilinçli ve sağduyulu bir toplumsal hayata sekte vuran tüm zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadele konusunda Yeşilay'a bu anlamlı etkinliğinde destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sağlık alanında hizmet veren bir kurum olarak toplumsal sağlığımızın baş düşmanlarından biri olan sigara bağımlılığına karşı etkinliklerimizi bilimsel çalışmalar ve araştırmalarımızla sürdürmek konusunda kararlıyız" şeklinde konuştu.

Söyleşide açılış konuşmasını yapan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Belce, "Bağımlılık" üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Bağımlılıkların yalnızca sigara ve alkol ve madde bağımlılığından ibaret olmadığının altını çizen Belce "Gıdalara konulan katkı maddeleri yüzünden bugün gıda bağımlılığı ile de karşı karşıyayız. Bu sebeple obezite ve birçok hastalık toplum sağlığımızı olumsuz etkilemektedir" dedi. Gençlere, bağımlılıklardan kurtulmanın en etkin yollarından birinin spor olduğunu söyleyen Belce, pazar günü Yeşilay'ın düzenlediği bisiklet etkinliğine Bezmialem Üniversitesi olarak öğrencileri ile katıldığını söyledi.

"Sigaranın acı gerçekleri" üzerine yıllardır eğitim veren ve birçok kişinin sigarayı bırakmasına vesile olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim üyesi ve Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz, "Sigara'nın Zararları" üzerine bir konuşma yaptı. Sigara içen kanser hastalarının geçirdiği süreçleri öğrencilere anlatan Yılmaz, "bana bir şey olmaz" anlayışının insanın ömrünü kısalttığını ifade etti.

Yeşilay ve Bezmialem Üniversitesi'nin ortak projesi olan Sigarasız Kampüs projesi ile 6, 7, 8 Mart günlerinde sigarasız bölge ilan edilecek. Proje boyunca Kampüs bahçesinde 3 adet sigara içme alanı belirlenip, diğer alanlarda sigara içilmesine izin verilmeyecek ve yasağı belirten işaretlendirmeler yapılacak. Ayrıca kampüs içerisinde 2 adet Yeşilay standı kurularak halka bilgi verilecek. Stantlarda, hastane personelleri, Yeşilay personeli ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Yeşilay Gençlik Kulübü öğrencileri görev alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bezmialem'de Sigarasız Kampüs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement