Bezmialem Vakıf Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Güncel

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı

Rektör Prof. Dr. Tüzgen "Üniversitemizde bazı derslerin e-öğrenme modeliyle görülmesine başladık." dedi.

03.11.2014 12:05  Güncelleme: 12:11

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, bazı derslerin e-öğrenme modeliyle görülmesine başlandığını söyledi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açılış töreni, Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle gerçekleşti.

Üniversitede düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Saffet Tüzgen, "yüksek öğrenimde uluslararasılaşma" konusunda, Türkiye'deki açığın farkında olduklarını, bunun için yurt dışındaki önemli fuarlara katıldıklarını ve yurt dışındaki üniversitelerle yeni işbirlikleri için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Tüzgen, küreselleşme ve yeni bilişim teknolojilerinin sağladığı imkanlarla uzaktan eğitim ve e-öğrenme gibi daha esnek modellerin eğitim hayatına girdiğini belirterek, "Üniversitemizde bazı derslerin e-öğrenme modeliyle görülmesine başladık" dedi.

"Üniversiteler, toplumla iç içe olmak mecburiyetindedir" diyen Tüzgen, halka yönelik düzenli eğitimler verdiklerini, bu yıl Aile Danışmanlığı Sertifika Programı'nın üçüncüsünü başlattıklarını, Hastane Gönüllüleri Eğitim Projesi kapsamında da 35 hastane gönüllüsü yetiştirdiklerini anlattı.

Tüzgen, 2014'te üniversite bünyesinde kurulan Gastroenteroloji Enstitüsü'nün dünyanın alanında 9. mükemmeliyet merkezi sayıldığını ifade etti.

Nitelikli sağlık hizmeti sunmanın öncelikli hedefleri olduğunu dile getiren Tüzgen, Türkiye'nin ilk ve tek şifalı bitkilerden ilaç üretecek Fitoterapi Merkezi'nin ve beyinde ulaşılamayan tümörlere ulaşmalarını sağlayan Gamma Knife Ünitesi'nin de üniversitede kurulduğunu söyledi.

Tüzgen, öğrenci sayısını artırma hedefinin yanında mağdur olarak ülkeyi terk edip yurt dışında yaşayan bilim adamlarının ülkeye dönmesini sağlamaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Üniversitenin mütevelli heyet başkanı Ahmet Akça da yeni akademik yılın Türkiye ve üniversite için hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin en iyi sağlık üniversitesi olmayı hedeflediklerini vurgulayan Akça, Bezmialem Valide Sultan'ın talimatı ve vasiyetine sadık kaldıklarını, üniversite hastanesinin tüm binalarını rölöve ettiklerini aktardı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bezmialem Vakıf Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement