Bilge Adam İzzetbegoviç'in Hayatı Bursa'da Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Bilge Adam İzzetbegoviç'in Hayatı Bursa'da Anlatıldı

Bilge Adam İzzetbegoviç\'in Hayatı Bursa\'da Anlatıldı

Bosna Hersek'in Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in hayat hikayesi Bursa'da anlatıldı.

21.10.2012 17:58

Bosna Hersek'in Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in hayat hikayesi Bursa'da anlatıldı.

AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda Aliya İzzetbegoviç'in hayat hikayesini anlatan panel düzenledi. Panel konuşmacı olarak katılan eski milletvekili Hüseyin Kansu, İzzetbegoviç'in biyografisi hakkında bilgiler verirken, İsmet Kasumagiç ve eşi Aziyada İzzetbegoviç ile yaşadıkları anıları ve hayatını anlattı. Aliya İzzetbegoviç 8 Ağustos 1925'te Bosna Hersek'in Kuzeybatısında bulunan Bosananska Şamatz'ın Krupa kasabasında dünyaya gelirken, 19 Ekim 2003 tarihinde vefat ettiğini dile getiren Hüseyin Kansu, "Çok sayıda eseri var. Türkiye'de bir anket yapılsa insanlar İzzetbegoviç için devlet başkanıydı. Savaş döneminde Bosna'nın başkomutanıydı diyebilirler. Onun çok sayıda kitabının olduğunu, düşünür olduğunu çoğu insan bilmeyebilir. Her yönüyle genç nesillerin onu tanımasını istiyoruz. Onun hayatı 3 mücadele içinde geçmiştir. Birinci olarak, bir ömür boyu sürdürdüğü İslam'ı öğrenme ve yaşama mücadelesidir. İkincisi, komünist dönemde halkı ile verdiği özgürlük mücadelesidir. Bunun bedelini de 9 yıl hapis yatarak ödemiştir. Üçüncü mücadelesi ise 92 ile 95 yılları arasında Avrupa ortasında yok edilmek istenen Müslüman ülkenin kurtuluşu için verdiği özgürlük mücadelesidir" dedi.

Tarihin acı biçimde çarptırıldığını ifade eden İsmet Kasumagiç, Bosna Hersek savaşında katliam ve soykırım uygulayan Radovan Karadziç ve Ladic'e soy kırım yapmadıklarını söyleyebilme cüreti adeta uluslararası camia tarafından kendilerine sunulduğunu söyledi.

AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Sait Adiloğlu, "Aliya İzzetbegoviç'i tanıtmak istedik. Gençlerin hayatında örnek alabileceği güzel program oldu" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilge Adam İzzetbegoviç'in Hayatı Bursa'da Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement