Birgüvi'den Çanakkale Zaferi Mesajı - Son Dakika
Güncel

Birgüvi'den Çanakkale Zaferi Mesajı

Birgüvi\'den Çanakkale Zaferi Mesajı

Naşit Birgüvi, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

19.03.2012 09:05

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Birgüvi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'na ve nihayetinde Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda çok önemli bir kilometre taşıdır. Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar, bizim bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiştir.

Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur. Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. İnanıyorum ki; o yüksek ruh, o millet olma şuuru, o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır.

Millet olarak yokluklar içindeyken bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi işte bu ruhtur, bu inançtır. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız.

Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, temel ilke ve nitelikleriyle geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için mücadele verirken, bizi millet yapan yüksek değerleri canlı tutmalı ve daima yüceltmeliyiz.

Bu inançla Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Birgüvi'den Çanakkale Zaferi Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement