Bitlis'ten Amerika'ya "Peynir" İhracatı - Son Dakika
Güncel

Bitlis'ten Amerika'ya "Peynir" İhracatı

Bitlis\'ten Amerika\'ya "Peynir" İhracatı

Yolalan beldesinde özel bir girişimci tarafından üretilen tulum peyniri, Amerika'ya ihraç ediliyor

08.08.2013 11:32

YUNUS OKUR - Bitlis'te üretilen tulum peyniri Amerika'ya ihraç ediliyor.

Yolalan beldesinde baba mesleği olan peynircilikle geçimini sağlayan Kerem Çabuk, uzun yıllar evinde gerçekleştirdiği peynir üretimini, yaklaşık bir yıl önce kurduğu ve 17 kişiye istihdam sağladığı tesise taşıdı.

Kent merkezi ve çevre yerleşimlerden topladığı sütleri tesiste işleyerek peynire dönüştüren Çabuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'ne geçen yıl çeşitli firmalar aracılığıyla 30 ton tulum peyniri ihraç ettiğini söyledi.

Çabuk, peynirin tesiste yapılmaya başlanmasıyla hem üretimin hem de peynire rağbetin arttığını belirterek, şunları kaydetti:

"İlk olarak Bitlis ve çevresinde satmak amacıyla başladığımız peynir üretimi, insanların gösterdiği ilgiye bağlı olarak zamanla artış gösterdi. Şu an çeşitli firmalar aracılığıyla Amerika'ya yıllık 30 ton peynir ihraç ediyoruz. Ayrıca yurtiçindeki birçok ile de peynir gönderiyoruz.

Bitlis ve çevresinden topladığımız mamülleri işleyip terbiye ettikten sonra sofralara ulaştırıyoruz. Mamüllerimiz tamamen doğal olduğundan ve katkı maddesi olarak sadece tuz kullanıldığından oldukça tercih ediliyor. Tesisimizde çeşit olarak da çörek otlu peynir ve tulum peyniri üretimi yapılmaktadır."

Bölgede istihdamın sağlanmasının büyük şehirlere göçü durduracağını ve hem bölgenin hem de ülkenin ekonomisini canlandıracağını vurgulayan Çabuk, insanların farklı şehirlere gitmek yerine kendi memleketlerindeki işletmelerde çalışmasının daha faydalı olacağını ifade etti.

Bölgenin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğuna dikkati çeken Çabuk, tesisinde 17 kişiye iş imkanı sağlayabildiği için mutlu olduğunu ve işleri geliştikçe çalışan sayısını da artıracağını sözlerine ekledi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'ten Amerika'ya 'Peynir' İhracatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement