Büro Çalışanları Grevde - Son Dakika
Güncel

Büro Çalışanları Grevde

Büro Çalışanları Grevde

Büro emekçileri ülke genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

27.02.2013 14:49  Güncelleme: 15:07

Büro emekçileri ülke genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yaptı Büro emekçileri ülke genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. 100 bin kamu emekçisinin destek verdiği grev kapsamında Ankara'da yapılan eylemde, kamu emekçileri Başbakanlık binasının önünde "Yalan dolan işte Erdoğan" sloganları attı.

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası ve Kamu Sen'e bağlı Türk Büro-Sen öncülüğünde ülke genelinde 100 bine yakın büro çalışanı iş bıraktı. Grev kapsamında yapılan eylemlerin en büyüğü düzenleyici sendika genel başkanlarının katılımıyla Ankara'da yapıldı. Erken saatlerde Güvenpark'ta toplanan Büro Emekçileri Sendikası ve Türk Büro-Sen üyeleri buradan sloganlar eşliğinde Maliye Bakanlığına doğru yürüyüşe geçti. Gruptakiler güzergah üzerinde bulunan Başbakanlık Yeni Bina'nın önüne gelindiğinde hep bir ağızdan "Yalan dolan işte Erdoğan" sloganları atarken, bunu " Zam, zulüm, işkence işte AKP", "AKP halka hesap verecek" sloganları izledi.

-MALİYE BAKANLIĞI ÖNÜNDE BARİKAT KURULDU-

Çok sayıda konfederasyon ile sivil toplum örgütünün de destek verdiği eylemde binlerce emekçi Maliye Bakanlığı bahçesine girerek eylemlerini burada sürdürdü. Bakanlık personelinin de destek verdiği eylemde, emniyet güçleri Bakanlık girişine barikat kurarak eylemcilerin buraya geçmesini engellerken, çok sayıda polis de Bakanlık bahçesinde ve dışında hazır bulunduruldu.

Olaysız geçen yürüyüşün ardından Maliye Bakanlığı'nın bahçesine giren eylemciler, buraya getirilen sendika otobüsünden çalınan emekçi marşları ile eylemlerine devam etti.

-"HÜKÜMET ÜÇ MAYMUNU OYNAMAYA DEVAM EDERSE, SONRAKİ YANITIMIZ DAHA SERT OLACAK"-

Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kesik, bakanlık bahçesinde yaptığı konuşmada, "Bugün görmeyen gözlerin görmesini, duymayan kulakların duymasını sağladık. Hükümet üç maymunu oynamaya devam ederse bundan sonraki cevabımız daha da sert olacak" dedi.

Hükümetin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana işçi ve memurların çalışma şartlarının gittikçe kötüleştiğine dikkat çeken Kesik, son 10 yılda kamu çalışanlarının maaşlarının azaldığını ve alım güçlerinin düştüğünü ifade etti.

Kesik, konuşmasında hükümetin son dönemde Konfederasyonlarına yönelik yaptığı operasyonlarda toplam 146 arkadaşlarının gözaltına alındığını, bunlardan 59'unun ise tutuklandığını söyledi. Kesik, "Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz" diye konuştu.

-"KİM MEMURA YAN BAKIYORSA GÖZÜ ÇIKSIN"-

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ise konuşmasında, "Kimin memurda gözü varsa, kim memura yan bakıyorsa gözü çıksın" dedi. Büro çalışanlarının ülkelerini sevmekten, ona hizmet etmekten başka hiçbir suçunun bulunmadığını söyleyen Yokuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i de "utanmazlık" ile suçladı. Yokuş, Bakan Çelik'in iki kere kınama cezası alan memurun iş ahdinin feshedilmesine yönelik açıklamalarını kınayarak, "Bu iktidar ileri demokrasi diye yola çıktı, memura gelince daha fazla zulüm, daha fazla baskıyı bize layık gördü" diye konuştu. Öte yandan Yokuş'un "İş güvencemize göz dikilirse genel greve var mısınız?" sorusuna ise eylemciler hep bir ağızdan "Varız" yanıtını verdiler.

-"SADECE MEMURLAR İÇİN DEĞİL TÜM HALK İÇİN ALANLARDAYIZ"-

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul ise yaptığı konuşmada, ülkenin dört bir yanından kamu emekçilerinin alanları doldurarak geleceklerine sahip çıktığını ifade ederek, mücadelelerinin sadece kamu çalışanlarının hakkını aramak olmadığını, amaçlarının tüm halkın hakkını aramak olduğunu söyledi. Konuşmasında tutuklu KESK'lilere de selam gönderen Tombul, iş güvencelerine göz dikilmesi halinde genel greve gitmekten çekinmeyeceklerinin de altını çizdi.

-"ŞEREFİNİZE SAHİP ÇIKTINIZ"-

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise konuşmasında Hz. Ali'nin "Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz" sözlerini hatırlatarak, kamu emekçilerine "Siz susmadınız, haklarınızla birlikte şerefinize de sahip çıktınız" diye seslendi. Koncuk, konuşmasında eylemcilerle aynı hizmet kolunda yer alan Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen'i eyleme destek vermediği için "iktidara yandaş olmakla" suçladı. Koncuk, kamu çalışanlarını kendi konfederasyonlarında örgütlenmeye davet ederek "Şerefine sahip çıkamayanlar var. Gelin hak arama mücadelesini bizimle birlikte verin" dedi.

Koncuk'un konuşmasının ardından eyleme katılanlara, iş yerlerine dönmeme çağrısı yapılırken, çalışanların evlerine ya da sendikalarına gitmesi yönünde açıklama yapıldı. Açıklamaların ardından eylem olaysız şekilde sona erdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Büro Çalışanları Grevde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement