Çanakkale - Evleri Yanan Akbulut Çiftine Muhtardan Yardım - Son Dakika
Güncel

Çanakkale - Evleri Yanan Akbulut Çiftine Muhtardan Yardım

Çanakkale - Evleri Yanan Akbulut Çiftine Muhtardan Yardım

Evleri yanan Akbulut çiftine muhtardan yardım Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Evciler Köyü'nde sobadan çıkan kıvılcım nedeniyle evleri yanan Kazım Akbulut (70) ve Ünzüle Akbulut (65) çiftine ilk yardım eli Köy Muhtarı Süleyman Balcı'dan uzandı.

10.12.2015 19:11

Evleri yanan Akbulut çiftine muhtardan yardım

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Evciler Köyü'nde sobadan çıkan kıvılcım nedeniyle evleri yanan Kazım Akbulut (70) ve Ünzüle Akbulut (65) çiftine ilk yardım eli Köy Muhtarı Süleyman Balcı'dan uzandı. Muhtar Balcı, tüm eşyaları küle dönen Akbulut çiftini ilçe merkezine götürerek üstlerine elbise alacağını söyledi.

Bayramiç İlçesi Evciler Köyü'nde dün (çarşamba) meydana gelen olayda Kazım Akbulut ve Ünzüle Akbulut'un yaşadığı kerpiç ev, sobadan sıçrayan kıvılcım nedeniyle yandı. Çiftin dışarda olmaları nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmazken, eşyaların tamamı kullanılamaz hale geldi. Komşularının evine sığındıklarını söyleyen Kazım Akbulut, "Geçimimizi üç aydan üç aya aldığımız 600 TL'lik yaşlılık maaşı ile sağlıyoruz. Keçimin sütünü satıp karnımızı doyuruyorduk. 6 çocuğumuz var ama hepsi şehir dışında kendi hallerinde yaşayan insanlar. Bundan sonra nasıl geçiniriz bilmiyoruz. Çaresiz olduğumuz için destek bekliyoruz" dedi.

Yaşlı çift için Bayramiç İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile irtibata geçtiklerini belirten köy muhtarı Süleyman Balcı, fakir bir aile oldukları için ellerinden gelen desteği vereceklerini vurguladı. Akbulut çiftinin köyün en sevilen sakinleri olduklarını dile getiren Balcı, "Kazım Akbulut ve Ünzüle Akbulut'un yangın nedeniyle hiçbir eşyaları kalmamış. Soğuk kış gününde Evciler Köyü olarak büyüklerimize sahip çıkıyoruz. En kısa zamanda onları ilçe merkezine götürüp üstlerine kıyafet alışverişi yapacağım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - Evleri Yanan Akbulut Çiftine Muhtardan Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement