Çelik, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyelerine Cemil Kırbayır'ı Anlattı. - Son Dakika
Güncel

Çelik, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyelerine Cemil Kırbayır'ı Anlattı.

Çelik, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyelerine Cemil Kırbayır\'ı Anlattı.

Faili Meçhulleri Araştırma Komisyonu, Almanya'nın Münih Başkonsolosuğunda Cemil Kırbayır'ı Son Gören Kişi Olduğunu Söyleyen Fevzi Çelik'i Dinledi.

05.03.2011 21:50

TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Faili Meçhulleri Araştırma Komisyonu, Almanya'nın Münih başkonsolosuğunda Cemil Kırbayır'ı son gören kişi olduğunu söyleyen Fevzi Çelik'i dinledi. Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül başkanlığındaki heyette CHP'li İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Ak Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Firik ve Adalet Müfettişi Mecit Gürsoy`da katıldı.

FEVZİ ÇELİK`İN TÜM BİLGİLERİ KAMERAYLA KAYDEDİLDİ

Sabah saat 10.00`da başlayan bir saatlik görüşmede komisyon heyeti Fevzi Çelik'i dinleyerek tüm bilgileri kameraya kaydetti. Erdal Kalkan, Fevzi Çelik`e sorduğu soruların ve aldığı cevapların, önceki birkaç tanığın ifadeleri ile bağdaştığını Fevzi Çelik`e belirterek iyi bir sonuca ulaşmasını umut etti.

Başkan Zafer Üskül bu görüşmenin ardından bir basın açıklaması yaptı. Üskül, ?Cemil Kırbayır ile ilgili bilgilerini Fevzi Çelik`in bize anlatmasını istedik. Ankara'da ve daha ilerde Kars`ta yapacağımız görüşmelerle elde edeceğimiz bilgileri hep beraber değerlendireceğiz ve bu konuda bir sonuca varmaya çalışacağız".

Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın ölümüyle ilgili bir çok ülkenin büyükelçilikleri ve Alman politikacılar taraflarından yazılar yazıldığı göze çarptı. Başkonsolos katında Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın ölümüyle ilgili resim ile birlikte bir anı defterinde birçok değişik ülkenin büyükelçilik ve alman politikacılar taraflarından yazılar yazıldığı göze çarptı.

Heyetin bir kısmı Türkiye'ye geri dönerken diğer kısmı Düsseldorf kentinde "Göçün 50. Yılında Emek Şenliği" etkinliklerine katılacak. Bilgilere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi Etkinlik alanında bir konuşma yapacak. Tolga Candar ve Sabahat Akkiraz bu etkinlikte bir konser verecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çelik, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyelerine Cemil Kırbayır'ı Anlattı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement