CHP İstanbul İl Yönetimi'nden Çelenk Protestosu - Son Dakika
Güncel

CHP İstanbul İl Yönetimi'nden Çelenk Protestosu

CHP İstanbul İl Yönetimi\'nden Çelenk Protestosu

CHP İstanbul İl Yönetimi, Zafer Bayramı dolayısıyla partinin bazı ilçe teşkilatlarının anıtlara çelenk koymasına izin verilmemesini protesto etti.

30.08.2012 15:35  Güncelleme: 17:27

CHP İstanbul İl Yönetimi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla partinin bazı ilçe teşkilatlarına anıtlara çelenk konulmasına izin verilmediği gerekçesiyle protesto eylemi yaptı.

Ellerindeki parti ve Türk bayraklarıyla Kartal Meydanı'nda toplanan CHP'liler, çeşitli sloganlar attı.

Burada konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 30 Ağustos'ta Türk ordusunun, yurttaşların, Kurtuluş Savaşı'na ve onun lider kadrosuna güvenenlerin bayram yaptığını belirtti.

Hükümetin millete Zafer Bayramı'nı kutlatmadığını ileri süren İnce, ne olursa olsun, ülkede CHP'nin, meydanların, sokakların ve devrime inanan insanların olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.

"Herkes şunu iyi bilmeli ki sabrımızın bir sınırı vardır. Sabrımızın sonuna geldiğimizi açıkça buradan ilan ediyorum" diyen İnce, ulusal bayramların çeşitli gerekçeler gösterilerek iptal edildiğini savundu.

İnce, partinin, anıtlara çelenk koymasına izin vermeyen valilere ve kaymakamlara seslenerek, "Partimin il ve ilçe başkanları çelenk koymak, Zafer Bayramı'nı kutlamak için senden izin istemediler. Bu izin değil, düzeltiyorum bu bir bilgi verme yazısıdır. Biz izin istemedik, bilgi verdik. Şu saatte şuraya çelenk koyacağız diye. İzin istemek başkadır, bilgi vermek başkadır. Sen kimsin de senden izin isteyeceğiz. Biz sana bilgi verdik" diye konuştu.

-"Bugün, büyük taarruzun başlayacağı gündür"-

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de 30 Ağustos'un Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferle taçlandığı, milletin bütün kesimlerinin din, dil, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin yan yana, omuz omuza verdiği mücadelenin zafere ulaştığı gün olduğunu söyledi.

Zafer Bayramı'nın 90. yılında iktidarın bu bayramı sahiplenemediğini savunan Hamzaçebi, bu anlayışın 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi bayramları vatandaştan koparmak istediğini iddia etti.

Hamzaçebi, "Milletimiz, büyük taarruzun bu son gününde cumhuriyetten güç alamayan, onu küçümseyen anlayışa karşı büyük taarruzu bugün başlatacaktır. Bugün o gündür. Bu anlayışı demokratik yollardan iktidardan indirmek için milletimizin büyük taarruzunun seçimlerde vereceği dersin başlayacağı gündür" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise son bir haftada İstanbul'daki 39 ilçe örgütünün kaymakamlılara 30 Ağustos resmi törenlerinden sonra kendi çelenklerini koymak için dilekçe verdiklerini söyledi.

Bu dilekçelere cevaben bazı kaymakamların izin vermediğini dile getiren Salıcı, "İlk izin vermeyen kişi Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu olduğu için Kartal Meydanı'nda 'sen izin vermezsen biz geliriz, hadi buyur engelle' demek amacıyla toplandık" dedi.

-İzin verilmemesine rağmen anıta çelenk konuldu-

Konuşmaların ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İnce, Hamzaçebi ve Salıcı Atatürk Anıtı'na partiye ait çelenk koydu.

Salıcı, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Kartal İlçe Başkanı Kamer Gök de Kaymakam Nuh Mehmet Hamurcu'yu protesto etmek amacıyla kaymakamlığa siyah çelenk bıraktı.

Burada açıklama yapan Salıcı, kaymakamlığa yazdıkları dilekçeye karşılık gönderilen yazıda "Zafer Bayramı nedeniyle yapılacak çelenk koyma törenine müteakiben aynı gün çelenk koyma talebiniz uygun görülmemiştir" ifadelerinin yer aldığını aktardı.

Öte yandan ilçe kaymakamlıklarının, CHP ilçe teşkilatlarının talebine

"Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetleliği" gereğince izin verilmediği öğrenildi.

Muhabir: Uğur Aslanhan/ Nurhan Çorlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP İstanbul İl Yönetimi'nden Çelenk Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement