Cizre'de Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi

Cizre\'de Mısır\'daki İdam Kararları Protesto Edildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye verilen idam kararını protesto etti.

08.05.2014 19:50

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye verilen idam kararını protesto etti.

Cizre Mustazaflar Cemiyeti öncülüğünde Sanat Sokağı'nda toplanan sivil toplum kuruluşu inisiyatifi adına konuşan Yusuf Özalp, Mısır'da 528 masuma verilen idam kararını kınadı.

Mısır'da halkın özgür iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alınmasıyla başlayan batı destekli zalim cunta yönetimi 8 binden fazla insanı katlettiğini ve 16 bin Müslüman'ı da zindanlara atıldığını vurgu yapan Yusuf Özalp şöyle konuştu:

"Mısır Darbe Mahkemesi'nin 3 Temmuz askeri darbesinin ardından Minya Ceza Mahkemesi, 529 darbe karşı eylemciden 37'sinin idamını nihai olarak onaylarken 492 sanığın çoğununda cezalarını müebbet hapse çevirdi. Aynı mahkeme aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında da idam kararı verdi. Bu durum, zulme direnen aziz ve şerefli Mısır halkını yok etme çabalarının bir sonucudur."

MISIR'DA DEVLET TERÖRÜ DEVAM EDİYOR

Dünya'nın gözleri önünde sivil halkı camilerin içinde katleden darbeci cunta, binlerce kişinin öldürüldüğü bu katliamlardan sağ kurtulanları da böyle bir idam kararıyla cezalandırılmıştır.Verilen idam kararıyla, Mısır'da yaşanan devlet terörüne karşı çıkanlara bundan sonrası için adeta gözdağı verilmektedir. Hasan El Benna'yı şehit edenler, Seyid Kutub'u ve Abdulkadir Udeh'i idam sehpalarında asanlar yine aynı düzenin müdavinleriydi. İslami hareketin yükselişini hazmedemeyen emperyalist güçler ve yerli işbirlikçileri Müslümanları sindirmek, durdurmak ve yok etmek için el birliğiyle hareket etmektedirler. Müslümanlara ve İslami hareketi topyekun ortadan kaldırmaya çalışan firavun sisi yönetimi, ne yaparsa yapsın İslami hareketi durduramayacaktır.

"İDAM KARARLARINA SESSİZ KALAN HERKES BU İDAMLARA ORTAKTIR"

3 Temmuz'da Batı'nın Uşağı Sisi'nin Mısır'da yaptığı darbeden bu yana binlerce insan katledildi. Barışçıl gösteriler yapan insanların üzerine ateş açıldı. Canlı yayında 2 bin insan katledildi. ve on binlerce insanın yaralanmasıyla meydan boşaltıldı. Mısır'da bu zulme uğrayan bu insanlara sahip çıkmak zorundayız. Aynı zamanda ülkemizdeki tepkiler uluslar arası platformlara taşınmalı, insan hak ve özgürlükleri bakımından yerel, ulusal ve uluslar arası tüm kuruluşlar bu idam kararlarına karşı en sert tepkilerini göstermelidirler. Bu idam kararları karşısında sessiz kalan herkes bu idamlara ortaktır. Mısır'da yaşanan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu idam kararlarının mutlaka ama mutlaka durdurulması gerekiyor.

Sivil toplum kuruluşu insiyatifi adına konuşan Özalp, "Mısır halkının iradesine karşı gerçekleştirilen haksız, hukuksuz, bir o kadar da ahlaksız ve alçakça saldırıları, bir tiyatrodan farksız idam kararlarını, İsrail, ABD kuklası Sisi cuntasının baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement