Cumhurbaşkanı Gül'ün, Çocukları Kaçırılan Aileleri Kabulü - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Çocukları Kaçırılan Aileleri Kabulü

Cumhurbaşkanı Gül\'ün, Çocukları Kaçırılan Aileleri Kabulü

Aileler adına konuşan Erhan Eren: "40 gündür Diyarbakır'ın 35 40 derecelik sıcağında yürekleri, ciğerleri yanan annelerin bugün Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanın yanından yüreklerine su serpilmiş şekilde ayrıldıklarını ciddiyetle ve samimiyetle dile getirebilirim"

24.06.2014 22:22

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığı için Diyarbakır'da oturma eylemi yapanları kabulünün ardından aileler adına konuşan Erhan Eren, "Yürekleri, ciğerleri yanan annelerin bugün Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanın yanından yüreklerine su serpilmiş şekilde ayrıldıklarını dile getirebilirim" dedi.

Gül'ün Çankaya Köşkünde 1,5 saat süren kabulünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eren, görüşmede ailelerin mağduriyetlerini Cumhurbaşkanı'na anlattıklarını belirtti.

Gül'ün, bütün evlatları kendi evladı gibi gördüğünü dile getirdiğini kaydeden Eren, "Biz bu samimiyeti Sayın Cumhurbaşkanı'nın yüzünde gördük, anladık. Dile getirdiği şeyler çok anlamlı, çok önemliydi. Netice itibarıyla bu samimi sürecin barışa, hayıra vesile olması noktasında ailelerin içine, yüreğine tekrardan su serpildi. Aileler, Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptıkları görüşmeden çok mutlu, olumlu bir şekilde ayrıldı" diye konuştu.

Ailelerin bugünkü görüşmeden çok umutlu olduklarını da vurgulayan Eren, "40 gündür Diyarbakır'ın 35-40 derecelik sıcağında yürekleri, ciğerleri yanan annelerin bugün Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanın yanından yüreklerine su serpilmiş şekilde ayrıldıklarını ciddiyetle ve samimiyetle dile getirebilirim" ifadesini kullandı.

İHH Ankara Temsilcisi Hanefi Sinan da ailelerin köşke gelmeden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkan yardımcıları ve CHP temsilcileriyle de görüştüklerini hatırlattı.

Ailelerin, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmelerinde ise tüm sorunlarını açık, net bir şekilde ilettiklerini kaydeden Sinan, "Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye'deki bütün insanların, evlatların, kendi evladı olduğunu, bu kapsamda kendi evladına yapacağı muameleyi Türkiye'deki bütün insanlara yapması gerektiğini ve yaptığını, bu çerçevede bütün Türkiye halkını, Türkiye'nin tüm imkanlarını seferber edeceğini ifade ettiler" açıklamasını yaptı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül'ün, Çocukları Kaçırılan Aileleri Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement