
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sivas ve Tunceli'de düzenlenen törenlerle kutlandı.
Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, valilikte Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.
Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören alanına giden Vali Kemelek, Garnizon Komutanı İlter ve Belediye Başkan Vekili Demirok, halkın bayramını kutladı.
Kemelek, burada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sivas'ın Milli Mücadele sürecinde önem taşıdığını belirterek, "Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyet, her türlü ilerleme ve gelişmenin vazgeçilmez esasıdır. Cumhuriyet, kurulduğu günden bugüne ülkemizin gelişmesinde, ilerlemesinde önemli katkı sağlamıştır" dedi.
Bugün sahip olunan üstün değerlerin hepsinin Cumhuriyetle sahip olunan gelişmeler mevcut olduğunu dile getiren Kemelek, "Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar, ülkemizin birlik ve beraberliği ile huzur ve güvenliğine karşı yapılan her türlü saldırıya cevap verebilecek güç ve irademiz vardır. Türkiye Cumhuriyeti devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Bu bütünlük ilelebet devam edecektir" dile konuştu.
Törenin ardından Kemelek ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
Öğrencilerin okuduğu şiir ve halk oyunu gösterilerinin ardından program, resmi geçit töreninin ardından sona erdi.
-Tunceli-
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Tunceli'deki etkinlikler, Vali Hakan Yusuf Güner'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.
Güner, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Özey, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve diğer ilgililerin tebriklerini kabul etti. Güner ve beraberindekiler, daha sonra geçit töreninin yapılacağı Hükümet Konağı önüne gitti.
Tunceli Belediye Başkanlığı'ndan katılımın olmadığı törende Vali Güner ve Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Murat Kırkaya, askeri ve sivil erkanın bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Güner, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin kenetlenmesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının tarihin kaydettiği ender başarılardan biri olduğunu vurguladı.
Hak ve hürriyetten yoksul milletlerin ayakta kalmaları ve yaşamalarının mümkün olmadığını ifade eden Güner, "Bizlere ve gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, bu güzel mirasa sahip çıkmak, muasır medeniyeti yakalayarak geçmek en önemli görev olarak verilmiştir" dedi.
Milletin Cumhuriyeti benimsediğini ve Cumhuriyete bütün değerleriyle sımsıkı sarıldığını belirten Güner, "Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet, milletin kendisidir" dedi. Güner, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin, canı, kanı ve emekleriyle kurulan bu ruhu ve Cumhuriyeti tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatma ve kıymetini idrak etme görevinin milletin olduğunu ifade etti.
Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunması ile devam edilen törende Güner, okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu program, resmi geçit töreniyle sona erdi.
Muhabir: Ekip/ Önder Felek
Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - SİVAS/TUNCELİ
Son Dakika › Güncel › Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.