"Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatı 2017" için geri sayım - Son Dakika
Güncel

"Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatı 2017" için geri sayım

"Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatı 2017" için geri sayım

Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatı için geri sayım, bugün Samsun'da gerçekleştirilecek "365 Gün Kala" etkinliği ile başlatılacak.

18.07.2016 11:17  Güncelleme: 11:18

2017 yılında Türkiye'de düzenlenecek, dünyanın olimpiyat ve paralimpik oyunlarından sonra en yüksek katılımlı spor organizasyonu olan Etkinlik kapsamında; İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları da, 18-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında yine Samsun'da düzenlenecek.

"Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatı 2017" için prova niteliği taşıyan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonları; masa tenisi, plaj voleybolu, tekvando, karate ve judo dalları olmak üzere toplam 5 branşta gerçekleştirilecek. Müsabakalara karate ve tekvandoda Atatürk Spor Salonu, judoda Hasan Doğan Spor Salonu, masa tenisinde Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu, plaj voleybolunda ise Atakum Sahili'nde kurulan kortlar ev sahipliği yapacak. Samsun bu özel organizasyonda, 30 ülkeden 500'ü aşkın sporcunun mücadelesine sahne olacak. Şampiyonada Türkiye adına 101 sporcu yarışacak.

İşitme Engelliler Dünya Şampiyonları, bugün Samsun Batıpark Tören Alanı'nda saat 18.00'deki açılış töreni ile resmen başlayacak. İşitme Engelliler Olimpiyatları için geri sayımın başlatılacağı "365 Gün Kala" etkinliğinin de gerçekleştirileceği törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, ICSD (Uluslararası İşitme Engelliler Spor Konseyi) Başkanı Valery Rukhledev, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan katılacak.

Müsabakaların 19 Temmuz Salı günü başlayacağı İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları, 24 Temmuz Pazar günü tamamlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatı 2017' için geri sayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement