Demokratikleşme Paketi KIRIKKALE - Son Dakika
Güncel

Demokratikleşme Paketi KIRIKKALE

Demokratikleşme Paketi KIRIKKALE

Demokratikleşme Paketi KIRIKKALE

02.10.2013 13:05

Demokratikleşme Paketi - KIRIKKALE

Demokratikleşme Paketi

- Üniversitelerdeki başörtüsü yasağı nedeniyle tıp okumak için Kazakistan'a

gitmek zorunda kalan Fatma Sönmez, daha sonra doktor olarak çalışmaya

başladığı Türkiye'de maruz kaldığı baskılar nedeniyle bir dönem başını açmak

mecburiyetinde kaldı

- Bugün Kırıkkale İl Sağlık Müdür Yardımcısı olan Sönmez:

- "Başbakanımızın açıkladığı başörtüsü kararı bir hayalin gerçekleşmesi. Bu kararı

çok heyecan verici buluyorum. 'Hayaldi gerçek oldu sözünün inşallah artık son

noktasıdır diye düşünüyorum"

KIRIKKALE (AA) - EMRAH YAŞAR - Üniversitelerdeki başörtüsü yasağı nedeniyle tıp eğitimi için Kazakistan'a gitmek zorunda kalan ve mezun olduktan sonra döndüğü Türkiye'de doktorluk yaparken de baskılar gören Fatma Sönmez (44) Demokratikleşme Paketi ile kamuda başörtüsü yasağının kalkacak olmasının mutluluğunu yaşıyor.

Kırıkkale Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdüren Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başörtüsü konusunda büyük mücadeleler verdiğini, bu nedenle gençlik yıllarında defalarca disiplin cezası aldığını bunun yanı sıra bazı öğretmenlerinin hakaretlerine uğradığını söyledi.

Liseyi başarıyla bitirdikten sonra ideali olan Tıp Fakültesini bile başörtü yasağı nedeniyle Türkiye'de okuyamadığını ifade eden doktor Sönmez, şöyle konuştu:

"Buna rağmen mücadelem devam etti. Üniversite sınavında, başörtülü olarak sınava girdiğim için sınav görevlisi tarafından evraklarım yırtıldı ve ben o mücadele için idealimden vazgeçmeyerek, tıp okumak için Kazakistan'a gittim. 2001'de hekim olarak atandığım Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde aynı zulümlerle karşılaştım. Çocukluğumdan bu yana fatura yatırmak için dahi devlet kurumlarından birine girdiğimde tedirgin oldum ve yıllar boyu bu tedirginliği içimizde ben ve benim gibiler yaşadı. Meslekten mene kadar giden bir mücadeleydi bu. Başbakanımızın açıkladığı başörtüsü kararı bir hayalin gerçekleşmesi. Bu kararı çok heyecan verici buluyorum. Hayaldi, gerçek oldu sözünün inşallah artık son noktasıdır diye düşünüyorum. Dua ediyorum, artık başörtüsü diye bir sıkıntı kalmasın."

- Doktor olarak çalışırken baskılar gördü

Sönmez, Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde sorumlu doktor olarak görev yaptığı dönemde, birçok zorluk yaşadığını bunun yanı sıra güvenlik ve emniyet güçleri tarafından kullandığı aracın takip edildiğini anlattı.

Bir dönem başını açmak zorunda kalan Sönmez, psikolojik baskıların sürdüğü bu dönemde yaşadıklarını unutamadığını dile getirdi.

Kendisi gibi birçok kişinin aynı acıları yaşadığını belirten Sönmez, "Çalıştığım süre de hiç olmadık zamanlarda hasta getirilip sadece benim görüntümün tespiti için bir takım sorular soruldu, ziyaretler gerçekleştirildi. Ben bu zulmü yaşayan birisi olarak belki de ulaşmak istediğim ya da hedeflediğim pek çok başarıya ulaşamadım. Çünkü içimdeki Fatma ve dışımdaki mecburiyetlerden belli bir görüntüde olan Fatma başkaydı. Onun izahı çok zordur, onu ancak yaşayanlar bilir" diye konuştu.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı tarafından, Türk dünyası hizmet madalyası ve saygın vatandaşlık beratı bulunan Fatma Sönmez, birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yapmasının yanı sıra Ahmet Yesevi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Sönmez, 2010'dan bu yana İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak çalışıyor.

Muhabir: Fatih Gökmen, Emrah Yaşar

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokratikleşme Paketi KIRIKKALE - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement