"Denenmeyen Tek Yol Kaldı: Barış " Bildirisi... - Son Dakika
Güncel

"Denenmeyen Tek Yol Kaldı: Barış " Bildirisi...

"Denenmeyen Tek Yol Kaldı: Barış " Bildirisi...

"silahlar Sussun; İnsanlar Konuşsun. Yok Ederek Değil Yaşatarak, Ayrılarak Değil, Birleşerek Özgürleşelim"

20.07.2010 14:09

"Silahlar sussun; insanlar konuşsun. Yok ederek değil yaşatarak, ayrılarak değil, birleşerek özgürleşelim"

"Kürt halkının kazanımı Türk halkının da kazanımı olacaktır. Ateş ve kan dursun hayat ve barış kazansın. Eşit ve özgür yurttaşlar olarak birarada yaşamak istiyoruz"

?

Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof.Dr. Gençay Gürsoy, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV ) Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Şair Şennur Sezer ve siyasetçi Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu 'nun da katılımıyla Taksim Hill Otel'de basın toplantısı düzenlendi

Toplantıda çok sayıda sanatçı, yazar, bilimadamı, siyasetçi ve Sivil Toplum Kuruluşu üyesinin destek verdiği belirtilen, "Denenmeyen tek yol kaldı: Barış "adlı bildiri okundu.

"SAVAŞI DEĞİL BARIŞI KONUŞMAK İSTİYORUZ "

Bildiriyi okuyan Fincancı, "Savaşı değil barışı konuşmak istiyoruz. İnsanların sesinin duyulması için, demirin şakırtısına ve barutun gürültüsüne hemen ve acilen son verilmelidir "dedi.

Bildiride ayrıca terörle mücadele kanunu çerçevesinde yargılanan çocukların serbest bırakılması, genel af ilan edilmesi gerektiği vurgusu yapıldı. Bİldiride, "İki halkın elele vererek, demokratik ve özgür bir atmosferi birlikte solumasının tek ve vazgeçilmez yolu birlikte özgürleşmektir.Bunun için yapabileceklerimiz asla özveri ya da ödün olarak görülemez. Barışı kendimiz için hepimiz için istiyoruz ve en iyisini istiyoruz. Silahlar sussun; insanlar konuşsun. Yok ederek değil yaşatarak, ayrılarak değil, birleşerek özgürleşelim. Kürt halkının kazanımı Türk halkının da kazanımı olacaktır. Ateş ve kan dursun hayat ve barış kazansın. Eşit ve özgür yurttaşlar olarak birarada yaşamak istiyoruz" denildi.

"SANKİ CEHENNEMDEN ÖNCEKİ SON DURAĞA DOĞRU YAKLAŞIYORUZ "

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Gençay Gürsoy da bir konuşma yaptı. Gürsoy, "Sanki cehennemden önceki son durağa doğru yaklaşıyoruz. Bugün yine 6 erin Hakkari'de öldürüldüğü haberleri geldi. Yarın bölgelerden etnik kimliklere göre göçler başlayacak. "dedi. İktidarı da eleştiren Gürsoy "Bakıyorsunuz siyasi iktidar profesyonel ordudan bahsediyor. Muhalefet Et Balık Kurumunu devreye sokarak bu meseleyi çözme gayreti içinde. Laf dolaştırıyorlar. Bıçak kemiğe dayanmış durumda. Herkesin bütün herşeyi bırakıp barış için birşeyler yapması lazım "diye konuştu.

Mehmet Bekaroğlu ise, "Cehennemden önceki son durak değildir inşallah. Buraya doğru gittiğimizi görüyor ve korkuyorum. Bugün yapılmayan tek şey kaldı diyoruz; barış. Bu çok zor birşey değil. Beki de en kolayı bu. En zorunu yapıyor herkes, maalesef en kolayını yapamıyoruz "dedi.

Bekaroğlu, siyaseti de eleştirerek, Türkiye'de siyasetin sorun çözerek değil, mevcut sorunları kaşıyarak ve gerginlikleri artırarak rant elde etmeye çalıştığını söyledi. Şair Şennur Sezer ise, "Hep birlikte alanlara çıkmamız lazım. Bence cehennemin ilk adımını zaten yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Bekaroğlu ayrıca, profesyonel orduyla ilgili "5 sene insan öldürülecek bu şekilde çözülecek. Hükümetin geldiği yer budur. Muhalefetin geldiği yer de Et Balık Kurumudur. "dedi.

"ÇOK DAHA KORKUNÇ ŞEYLER OLACAKTIR"

TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı son olarak, bildirinin hükmete sunulup sunulmayacağı sorusuna karşılık, "Hedefi bütün adımları birleştirmektir. "şeklinde yanıt verdi. Fincancı açılımın başında da aynı şeyleri söylediklerini hatırlatarak, "Eğer bu kez başarılı olamazsa çok daha korkunç şeyler olacaktır. 90' ların sonunda yaşanan hayal kırıklığıyla ölçülemez bir hayal kırıklığı olacak artık bundan sonra yaşanacak hayal kırıklığı demiştik Bu kaygıyı hepimiz taşıyoruz. "dedi.

BİLDİRİDE İSİMLERİ BULUNAN KİŞİLER

Basın toplantısında okunan bildiriye destek veren isimler ise şöyle belirtildi:

Kadir İnanır, Mehmet Bekaroğlu, Adalet Ağaoğlu, Adnan Serdaroğlu, Atılay Ayçin, Aydın Çubukçu, Burhan Sönmez, Derya Alabora, Eriş Bilaloğlu, Gençay Gürsoy, Tuncel Kurtiz, Haluk Bilginer, Hayri Kozanoğlu, Jülide Kural, Mehmet Soğancı, Mustafa Öztaşkın, Mustafa Türkel, Nuray Mert, Nuray Sancar, Özcan Alper, Özgür Mumcu, Ragıp Zarakolu, Sami Evren, Sennur Sezer, Sevinç Eratalay, Sırrı Süreyyan Önder, Şebnen Korur Fincancı, Taner Timur, Üstün Akmen, Yücel Sayman, Şevval Sam.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Denenmeyen Tek Yol Kaldı: Barış ' Bildirisi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement