Devrim Şehidi Kubilay ve Arkadaşları Menemen Anıldı - Son Dakika
Güncel

Devrim Şehidi Kubilay ve Arkadaşları Menemen Anıldı

Devrim Şehidi Kubilay ve Arkadaşları Menemen Anıldı

82 yıl önce çevrede toplanan bazı kişilerin de alkışları eşliğinde yobazlar tarafından vahşice katledilen Asteğmen Kubilay ve arkadaşları için Menemen'de anma töreni düzenlendi 82 yıl önce, çevrede toplanan bazı kişilerin de alkış ve destekleri...

23.12.2012 16:27

82 yıl önce çevrede toplanan bazı kişilerin de alkışları eşliğinde yobazlar tarafından vahşice katledilen Asteğmen Kubilay ve arkadaşları için Menemen'de anma töreni düzenlendi 82 yıl önce, çevrede toplanan bazı kişilerin de alkış ve destekleri eşliğinde yobazlar tarafından vahşice katledilen Asteğmen Kubilay ve Bekçiler Hasan ve Şevki Beyler için Menemen'de anma töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. "Laiklik ve Demokrasi Yürüyüşü" ile birlikte gerçekleşen anmaya İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın katılmaması tepkilere neden oldu. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, dinci yobaz kesimin, emperyalistlerin kışkırtmaları ve destekleri ile cumhuriyete karşı duruşlarından vazgeçmediğini bildirdi.

-KUBİLAY'IN TORUNLARI KATILDI-

Bu yıl anma, Menemen Belediyesi Bandosu eşliğinde, "Demokrasi ve Laiklik" kortejinin Menemen Tren Garı'ndan yürüyüşe geçmesiyle başladı. Grup yakalarında Kubilay'ın resmi olduğu halde devrim şehitlerinin kabirlerinin bulunduğu Yıldıztepe Şehitliği'ne yürüdüler. Yürüyüş sırasında " Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, müritler, dervişler ülkesi olamaz" şeklindeki Atatürk özdeyişinin bulunduğu pankart açıldı. Kubilay anıtı önündeki törende İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile CHP yönetici ve milletvekilleri katıldı. Törende Kubilay'ın beş torunu da yer aldı. Törende anıta çelenkler konulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

-İZMİR VALİSİNE TEPKİ-

Bu arada İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın törene katılmaması tepki çekerken, "Vali istifa" diye slogan atıldı. Tören sırasında atılan sloganlar arasında "Vur vur inlesin Tayyip bizi dinlesin", "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek", "Ne Mutlu Türküm Diyene" biçiminde sloganlar attı. "ODTÜ'ye uzanan eller kırılsın" sloganı da dikkat çekti.

-MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI'NIN KONUŞMASI-

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin törende yaptığı konuşmada, dinci yobaz kesimin, emperyalistlerin kışkırtmaları ve destekleri ile cumhuriyete karşı duruşundan vazgeçmediğini öne sürdü. 82 yıl önce yaşanan olay dolayısıyla acı ve öfkelerinin çok büyük olduğunu belirten Şahin, "O gün dini kullanarak ne denli vahşileştiklerinin tarihe kara bir leke olarak düştüğü gündür. Ardından 82 yıl geçti. Bu anlayışın uzantıları devam ediyor. Kahramanmaraş'ta evler yakıldı, insanlarımız katledildi. Unutmadık o günleri. Hiçbir zaman da unutmayacağız. 29 Ekim'leri, 19 Mayıs'ları yasaklayanları iyi tanımak gerekir. Yıl 1980, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında kızların kıyafetleri nedeniyle Çorum'da bildiri yayınlayanlarla, bugün ülkeyi yönetenlerin yayınladıkları genelgeler arasında çok fark yok" dedi.

-"O GÜNKÜ İSLAMCI GENÇLİK ANLAYIŞINDAKİLER BUGÜN ÜLKENİN TEPESİNDE"-

Belediye Başkanı Şahin, geçmişte cihat çağrısı yapanların bugün ülkeyi yönettiklerini ileri sürerek, şunları söyledi:

Şahin, "O günkü İslamcı gençlik anlayışındakiler bugün ülkenin en tepesinde yer aldılar. O günkü cihatlarıyla bugünün yasakçısı oldular. 10 yıldır erki elinde bulunduran bu iktidar, saf ve temiz İslam dinimizi de istismar ederek, cumhuriyet karşıtı eylemlerini hayata geçiriyor. Görünen o ki bu mücadelelerinden vazgeçmeyecekler. Yarattıkları korku imparatorluğu ile bizi sindiremeyecekler. Bu halk zor anlarda dirilip ayağa kalkmayı çok iyi biliyor" dedi.

-ÖNCE KÖR TESTERE SONRA ATEŞ-

Atatürk ilke ve devrimlerine Cumhuriyetin ilk yıllarında karşı başkaldıran yobazların bu kara oyununda malzeme olarak "kör testere" kullandıklarını belirten Şahin, Madımak katliamında cihat aracın ateş olduğunu bildirdi. Şahin, "'İzindeyiz' derken onlar gibi emperyalistlerin çizdikleri karanlığın izini sürmüyoruz. Bizim felsefemiz Alevisi, Sünnisi, Çerkezi, Boşnağı ile barış içinde kardeşçe yaşamaktır. Özgürlük içinde kardeşçe yaşamaktan ödün vermeyeceğiz" dedi.

-KILIÇDAROĞLU KUBİLAY'IN KABRİNİ ZİYARET ETTİ-

Törende Konuşan Binbaşı Emre Karahan da Atatürk devrimlerine, Cumhuriyet'e yönelen saldırıların halkın ve gençlerin iman ve inanç dolu göğsüne çarpacağını bildirdi. Menemen Kaymakamı'nın konuşması sırasında ise ıslıklamalar duyuldu. Tören Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunması ve Menemen Ulusal Koşusu'nda dereceye girenlerin ödüllerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verilmesinin ardından tamamlandı. Kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu, şehitliği ziyaret edip, karanfil bırakırken Twitter hesabından ziyaretin fotoğraflarını paylaştı ve "Katledilişinin 82. yıldönümünde Cumhuriyet şehidi Kubilay'ı ve bütün şehitleri anıyor; minnet ve saygılar sunuyorum. Cumhuriyet şehidi Kubilay'ın kabrini ziyaret ederek bütün şehitlerimiz için dua ettik. Cumhuriyet şehidi Kubilay'ın katledilişinin 82. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen Laiklik ve Demokrasi Yürüyüşüne katıldım" diye yazdı.

Kılıçdaroğlu, Kubilay'ın akrabaları ve törene katılanlarla Kubilay Anıtı önünde bir fotoğraf da çektirdi. - İzmir

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Devrim Şehidi Kubilay ve Arkadaşları Menemen Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement