Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

Suriye'de DEAŞ saldırısı: 4 şehit, 15 yaralıHava harekatI ve fırtına obüsleri ile topçu birlikleri tarafından yapılan atışlarda en 45 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildiYaralı askerler Kilis'teSURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ele...

21.12.2016 14:09

Suriye'de DEAŞ saldırısı: 4 şehit, 15 yaralı

Hava harekatI ve fırtına obüsleri ile topçu birlikleri tarafından yapılan atışlarda en 45 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi

Yaralı askerler Kilis'te

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ele geçirmeye çalıştığı El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ militanları ile askerler arasında çatışma çıktı. 4 asker şehit olurken, 15 asker yaralandı.Suriye sınırında güvenliğin sağlanması ve terör örgütlerinden temizlenmesi amacıyla geçen 24 Ağustos günü 'Fırat Kalkanı' harekatı başlatıldı. Cerablus ile Azez arasındaki bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi amacıyla Gaziantep'in Karkamış ve Kilis'in Elbeyli ilçesinden geçilen Suriye topraklarında başlatılan harekat ile Özgür Suriye Ordusu mensupları desteklendi.

Kısa sürede sınır hattının tamamen terör unsurlarından temizlendiği harekatın ikinci ayağında terör örgütü DEAŞ'ın önemli noktalarından Dabık kurtarıldı ve ardından El Bab'ın ele geçirilmesi için ilerlemeye devam edildi. Ancak DEAŞ teröristleri El Bab'da direniş göstererek bombalı saldırılar düzenleyip, yer yer askerler ve desteklenen Özgür Suriye Ordusu mensuplarıyla çatışmaya girdi.

HASTANE CİVARINDA ÇATIŞMA: 4 ŞEHİT, 15 YARALI

Harekatın 120'nci günü olan bu sabah da El Bab'ın merkezindeki hakim bir noktada bulunan eski hastane olan, ancak son 2 yıldır terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından barınma ve mühimmat deposu olarak kullanılan alan çevresinde çatışma çıktı. DEAŞ'lı 40 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmada 4 askerimiz şehit oldu, bazıları ağır 15 asker de yaralandı. Yaralı askerler, silah arkadaşları tarafından sınır hattına ulaştırıldı ve burada hazır bekleyen ambulans ve helikopterler ile Kilis ve Gaziantep'teki hastanelere taşındı. Şehit olan askerlerin de Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirileceği bildirildi.

ÇATIŞMA YER YER DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan bilgilendirmede El Bab'ta çatışmaların yer yer devam ettiği belirtilerek şöyle denildi: "Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab ve civarında sürmekte olan çatışmalar esnasında, Özgür Suriye Ordusu birliklerine destek veren TSK unsurlarımızdan 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; 15 kahraman silah arkadaşımız maalesef yaralanmıştır. Yaralılar süratle hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ağır yaralı arkadaşımızın hayati tehlikesi yüksektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

FIRTINA OBÜSÜ VE TOPÇU BİRLİKLERİN ATIŞLARINDA 8 SİLAHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

"Bölgedeki TOPÇU birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir. Son alınan bilgiler ışığında bu sabahtan şu ana kadar; 3 adet ZSU-23 Silah monteli Pikap aracı, 2 adet DOÇKA monteli Pikap aracı, 3 adet Ağır Makinalı Tüfek monteli Pikap aracı imha edildi."

BARINMA ALINA İMHA EDİLDİ

"Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları ve yine topçu birliklerimizce açılan ateşler sonucunda muhtelif büyüklükte 47 BARINMA alanı vurularak imha edildi"

EN AZ 45 DEAŞ'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

EL BAB'a yapılan hava harekatları ve ateş destek vasıtaları fırtına obüsleri ve topçu birlikleri tarafından yapılan atışlarda en 45 DEAŞ'lı teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

4 BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İMHA EDİLDİ

Öte yandan terör örgütü DEAŞ unsurlarının yuvalandığı ve çatışmaların sürdüğü hastane bölgesinde kontrolün önemli ölçüde TSK desteğindeki ÖSO mensuplarına geçtiği bildirildi. Hastanenin bulunduğu hakim arazinin ele geçirilmesiyle DEAŞ'ın El Bab'taki hakimiyetinin büyük ölçüde kırılmış olacağı ifade edildi. DEAŞ terör örgütü mensuplarının da bunu önlemek için canlı bomba ve patlayıcı yüklenmiş araçları yoğun şekilde kullanmaya başladığı öğrenilirken, hava taarruzları esnasında barınma alanları ve savunma mevzilerinin yanı sıra bölgedeki 4 bomba yüklü aracın da içindeki teröristlerle beraber imha edildiği kaydedildi.

YARALI ASKERLER KİLİS'TE

El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurları ile çıkan ve 4 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan askerler, Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Halen çatışmanın sürdüğü bölgeden silah arkadaşları tarafından sınır hattına ulaştırılan yaralı askerler, burada hazır bekleyen ambulanslar ile Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedavilerine başlanan yaralı askerlerden durumu ağır olanların ilk müdahale sonrası Gaziantep'e sevk edileceği bildirildi.

ŞEHİT SAYISI 25'E YÜKSELDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında rejim güçlerinin hava ve DEAŞ militanlarının roket, havan ve bomba yüklü araçla yaptığı saldırılarda bugüne kadar 21 asker şehit oldu. Bugün çıkan çatışmada 4 askerin daha yaşamını yitirmesiyle harekatta bugüne kadar şehit olan asker sayısı 25'e yükseldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kilis Devlet Hastanesi

Ambulansların gelişi

Yaralıların indirilişi

Alınan tedbirler

Acil servisteki hareketlilik

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-

===============================================

Suriye'ye yardım TIR'larının çıkış devam ediyor

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan, Suriye'ye yardım TIR'larının çıkışı ile yaralıların Türkiye'ye girişi bugün de devam etti.

Olumsuz hava ve kar yağışı altında giden yardım malzemesi yüklü TIR'lar Cilvegözü ile Suriye'nin Bab-AL Hava Sınır Kapısı arasındaki ara bölgede boşaltılıyor.

172 YARALIDAN 14'Ü ÖLDÜ

Suriye'den bugüne kadar 68'i çocuk 172 yaralı geldi. Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilen yaralılardan 14'ü yaşamını yitirdi. 22'si taburcu olurken il dışına gönderilen yaralı sayısının ise 64 olduğu belirtildi.

Öte yandan Halep'ten yapılan tahliyelerde şu ana sayının 45 bin üzerine olduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Cilvegözü sınır kapısı

TIR gelişleri ve çıkış yapan tırlar

AFAD ve askeri araçlar

Kar yağışı

Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

=======================================================

Avcılar, silahlanıp domuz avına çıktı

AKSARAY'da yoğun kar yağışı nedeniyle dağlık alanlarda aç kalan domuzların köylere ekili arazilere inmesi sonucu, avcılar silahlanıp domuz avına çıktı.

Aksaray'ın Güzelyurt İlçesi'nde son günlerde meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle dağlık alanlarda aç kalan domuzlar köylere inmeye başladı. Halkın tedirgin olması ve ekili arazilerin domuzlar nedeniyle zarar görmesi üzerine köylüler ve avcılar, silahlanıp, domuz avına çıktı.

Güzelyurt İlçe Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Cumali Balcan, domuzların ilçe ve köylere kadar indiğini ve halkı tedirgin ettiğini belirtti. Bu nedenle de silahlanıp domuz avına çıktıklarını ifade eden Balcan, "Domuzla mücadele için sürek avına çıkacağız. Domuzlar ilçemizin genelinde tarımı perişan etti. Aç kaldığından dolayı ilçe ve köylerimize inmeye başladı. O yüzden tüfeklerle birlikte nöbet tutuyoruz. Avcı arkadaşlar beraber bugün Sivrihisar, Güzelyurt, İlemi, Mahmutlu ve Çardak bölgelerinde ava çıkacağız. Domuz her türlü zarar veriyor. Tarıma çok zararı var. İnsanlarımızı korkutuyor. Evlerimize, çöplerimize kadar yanaştı. Çöp tenekelerine falan gelip çocuklar korkutuyor. Yaklaşık bir hafta, 10 gündür nöbetteyiz. Şu ana kadar vurduğumuz domuzun 50 veya 60 olmuştur. Yüzlerce domuz sürüsü var dağda." diye konuştu.

(Görüntü Dökümü

---------------

Avcıların domuz avından detay

Avcılardan detay

_Röportajlar

Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY

===========================

Aranan 6 hükümlü evlerinde yakalandı

ADANA'da 4 ayrı mahallede çalışma yapan Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 6 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Adliye İnfaz Savcılığı'na teslim edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Bürosu ekipleri, 7 yıl 5 ay hapis cezası bulunan Sefa Sarı, 4 yıl 7 ay hapis cezası ile aranan Mustafa Okşar, 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan Levent İsa Karacan, yaralama suçundan kesinleşmiş 4 yıl 2 ay hapisle aranan Emre İncesoy, basit yaralama suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum olan Cemali Çekem ve yaralama suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Necdet Tok'un evlerinde olduğu bilgisini aldı. Sabah saatlerinde adreslere baskın düzenleyen ekipler, 6 şüpheliyi yakaladı.

Gözaltına alınan hükümlüler Sefa Sarı, Mustafa Okşar, Levent İsa Karacan, Emre İncesoy, Cemali Çekem ile Necdet Tok, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından İnfaz Savcılığı'na teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yakalanan şahısların sağlık kontrolüne getirilmesi

Adli tıp dış görnütüsü

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

========================================

Çaldıkları kasayı el arabasıyla taşıdılar

NİĞDE'de çaldıkları kasayı el arabasıyla taşıyan 4 kişi yakalandı.

Bir işyerinin kapıları kırarak içeri giren 4 kişi içeride bulduğu çelik kasayı el arabasına yükleyerek çaldı. Kasa içerisinde bulunan yaklaşık 4 bin lira para, senet ve ruhsatlı tabancayı çalanlar Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu kıskıvrak yakalandı.

Şahıslardan 2'sinin hırsızlık yaptığı iş yerinde çalışan personel olduğu öğrenilldi. Evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramada para bulunmazken ruhsatlı tabanca bir evde bulundu. Asayiş şube müdürlüğündeki sorguları tamamlanan ardından adliyeye sevk edilen A.A: , S.K., H.G. ve D.Y.'nin sorgulaması sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------

Şahısların adliyeye getirilirken görüntüsü

Adliye binasından görüntü

***Güvenlik kamerası***

Şahısların çaldıkları kasayı el arabasıyla taşırken görüntüsü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===============================================

74 yıldır ayakkabı tamir ediyor

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesinde yaşayan 87 yaşındaki Abdullah Buruk, 74 yıldır ayakkabı tamirciliği yapıyor.

Ayakkabı tamircisi Abdullah Buruk, 13 yaşındayken bir ayakkabı tamircisinin yanında çırak olarak çalışmaya başladığını belirtti. Askere gidip geldikten sonra kendi ayakkabı tamirci dükkanını açtığını anlatan Abdullah Burak, ayakkabı tamirinin yanında sipariş üzerine yeni ayakkabı ile deri cüzdan ve telefon kılıfları yapıp sattığını da söyledi.

Mesleğine aşık olduğunu ifade eden Abdullah Buruk, "Bu işi çok seviyorum. Ancak bu işte kazanç azaldı. Fabrika ve atölyelerde seri ayakkabı üretimleri yapılıyor. Ben burada 2 gün de ancak yeni bir ayakkabı yapabiliyorum. Ayrıca kalp rahatsızlığım var. Buna rağmen mesleğimi sürdürüyorum" dedi.

Görüntü dökümü:

-Abdullah Buruk'un görüntüsü,

-Abdullah Buruk'un ayakkabı tamiri yaparken,

-Abdullah Buruk'un konuşmasından çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Tuna İŞLEYEN-TAVŞANLI,(Kütahya),

===========================================

UEDAŞ'tan 241 milyonluk yatırım

TÜRKİYE'nin 4'üncü büyük elektrik dağıtım şirketi Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) 2017 yılında Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'ya 241 milyon liralık yatırım yapacak.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) 2016 yılında yapılan çalışmalar ve 2017 yılı hedef ve projelerini Podyum Davet'te düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. UEDAŞ olarak 2016 yılında büyük bir başarı yakaladıklarını söyleyen Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mesut Efe, 2017 yılında Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'ya yaklaşık 241 milyon liralık yatırım yapacaklarını belirtti. Efe, "Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde 35 bin 501 kilometre alanda hizmet veriyoruz. Bu illere bağlı olan 55 ilçe, 2 bin 221 mahalle ve 636 köy sorumluluk sahamızda. 2.9 milyon müşteriye 2 bin 177 personelle 24 saat hizmet vermekteyiz. Şehir merkezindeki ve en uzak köydeki vatandaşımıza aynı kalitede hizmet veriyoruzö dedi.

2020 yılına kadar devam edecek yatırım planlamasında önceliğin Bursa'ya ait olduğunu ifade eden Efe, "2016 yılından 2020 yılına kadar, hizmet bölgemizde yaklaşık 1.1 milyar liralık yatırım yapacağız. 2016 yılında yatırım yükümlülüğümüz olan 223 milyon liralık bütçe planlaması yaptık. Ancak acil yapılması gereken birtakım projeler için yatırım rakamımızı artırarak 255 milyon liraya çıkardık. 2016 yılında yatırım büyüklüğü açısından Bursa'ya yapılan yatırım tutarı 142 milyon lira dolayındaydı. 2017 yılında ise hizmet bölgemize 241 milyon liralık yatırım yapmayı hedefliyoruz. Bunun 120 milyon lirasını Bursa'da gerçekleştireceğizö diye konuştu.

Bursa'daki alt yapı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Efe, sözlerine şöyle devam etti: "Yer altına alınma projesinde yatırım fiyatları oldukça yüksek. Sadece bir noktadan örnek verecek olursak, Osmangazi ilçesinin Koğukçınar, Atıcılar ve Küçükbalıklı'ya kadar uzanan bölgedeki 16 mahalleyi kapsayan noktada yer altı çalışması planlaması yaptık. Sadece o bölgenin yer altına alınması 100 milyonu geçiyor. Bazı bölgelerde ise kentsel dönüşüm çalışmalarına bağlı olarak planlama yapıyoruz. Çünkü şuanda yapacağımız yer altı çalışması daha sonra yeterli olmayacak ve yeniden bir çalışma yapılması gerekecek."

KAYIP-KAÇAK ORANI 5,03

Elektrikten arızalarında geçmişe oranla önemli ilerleme sağladıklarını ifade eden Efe, "TEİAŞ verilerine göre 2011 yılında arıza sayımız 5 bin 209 adet iken, 2015 yılı sonu itibariyle 2 bin 49'a düşmüş olup yüzde 73,31 oranında iyileşme sağlanmıştır. 2016 yılında ise bu seviye bin 371 adet civarında olup, 2015 yılına göre değerlendirildiğinde yapılan yatırımlar ve iyileştirmelere bağlı olarak yüzde 34 oranında bir iyileşme sağlandığı görülmektedir. Ayrıca 2016 yılı için EPDK'nın belirlemiş olduğu kayıp kaçak hedefimiz 7,55 iken gerçekleşen kayıp kaçak oranımız 5,03 seviyesindedir. Bunun yüzde 3,5-4'ü teknik kayıp, kalanı ise ticari kayıptırö dedi.

ÇAĞRI MERKEZİNE ULAŞMA 60 SANİYEDEN 45 SANİYEYE DÜŞTÜ

UEDAŞ'ın çağrı merkezinin Kars ilinde olduğunu hatırlatan Efe, "Kars'a taşıdığımız çağrı merkezindeki çalışan sayısı 250'ye ulaştı. Bu yatırımımızla abonelerimize daha kaliteli hizmet vermenin yanı sıra Kars'ta istihdam sağlamanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Kars başta olmak üzere yeni çağrı merkezimiz ile birlikte ortalama yüzde 80-85'lerde olan çağrı karşılama oranının yüzde 95, yüzde 100'lere çıkması ana hedefimiz. Daha önce çağrı merkezlerinde 60 saniye olan bekleme süresi 45 saniyeye düşerken, bundan sonra abone çağrı merkezini aradığında, 'meşgul'e düşmeyecek ve 45 saniye içinde mutlaka bir müşteri temsilcisine bağlanmış olacak.ö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Salondan detay

Mesut Efe'nin koınuşması

Haber-Kamera: BURSA

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement