Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

Tur midibüsü faciası: 20 ölü, 11 yaralı (2) - yenidenMUĞLA- Marmaris karayolunda, İzmir Buca'dan günübirlik gezi için Marmaris'e gidenlerin bulunduğu tur midibüsü rampa inişi virajda devrildi, 20 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı.

13.05.2017 14:40

Tur midibüsü faciası: 20 ölü, 11 yaralı (2) - yeniden

MUĞLA- Marmaris karayolunda, İzmir Buca'dan günübirlik gezi için Marmaris'e gidenlerin bulunduğu tur midibüsü rampa inişi virajda devrildi, 20 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 12.30 sıralarında, Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi rampasında meydana geldi. İzmir Buca'dan bu sabah Marmaris gezisi için yola çıkan, kadınlar ve çocukların da bulunduğu grubu taşıyan, şoför Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsünün iddiaya göre freni boşaldı. Keskin virajların bulunduğu rampada sürücünün kontrolünü yitirdiği midibüs hızla yol almaya başladı. Yolcuların çığlıkları arasında, virajda yaklaşık 20 metreden alt yola uçan midibüs, 35 AL 1645 plakalı otomobilin üzerine düştü. Midibüsten fırlayıp etrafa saçılan ve araç içinde sıkışan 20 kişi yaşamını yitirirken, 11 kişi de yaralandı.

Kazayı görenler 112 Acil Servisi ile jandarma ve polisi arayıp haber verdi. Muğla ve Marmaris'ten kaza yerine 15 ambulans, 3 AFAD, 1 UMKE ekibi, belediye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ardından destek için çevre kentlerden de ambulanslar kaza yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri kaza yerinde ilk müdahalede bulundukları yaralıları Muğla ve Marmaris'teki hastanelere taşıdı.

Hafta sonu tatili nedeniyle yoğun trafiğin bulunduğu bölgede, kaza nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapanınca, kilometrelerce kuyruk oluştu.

VALI AÇIKLAMA YAPTI

Muğla Valisi Amir Çiçek kaza yerine gelerek inceleme yaptı ve yetkililerden bilgi aldı. Burada açıklama yapan Val Çiçek, kazada 20 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını açıkladı. Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin de "Edindiğimiz bilgiye göre kaza, yerli turistleri taşıyan tur midibüsünün şarampole düşmesiyle kaza meydana geldi. Yaralıları kaza yerinde ilk müdahaleyi yapıp hastanelere sevk ettik. Yaralıların içinde sağlık durumu ağır olanlar da var. Ölü sayısı artabilir. Savcının incelemenin ardından ölenlerin cesetleri adli tıp morguna kaldırılacak. Olay sıcak olduğu için ölenlerin kimlikleri henüz belirsiz" dedi.

YARALILARA İLK YARDIM EDEN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ KAZAYI ANLATTI

Muğla- Marmaris Karayolu'nun Sakargeçidi bölümünde meydana gelen kazayı motosiklet sürücüsü gördü. Tur midibüsünün düşme sesini duyduktan sonra motosikletten indiğini belirten motosiklet sürücüsü, ilk olarak yaralılara müdahale ettiğini söyledi.

KAZA YERİ - HASTANE - GÖRÜNTÜLERİ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mustafa SARIİPEK- Cihan KAYA- Cavit AKGÜN/MUĞLA, -

==============================================

Kılıçdaroğlu: O insanları insan olarak değerlendirmek mümkün değil

BURSA'da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'e yapılan hakaretlerdeki sayının artmasıyla ilgili soruya, "yarın anneler günü. Özellikle Zübeyde hanım ile ilgili çok kötü ithamlar var. O suçlamaları yapan insanları, insan olarak değerlendirmek mümkün değil. tarihimize bağlıyız, köklerimize bağlıyız. İnsanlarımıza saygı duymak zorundayız. Hele hele anneleri baş tacı etmek zorundayız. Eğer cennet annelerin ayakları altında ise annelere hakaret etmek kadar büyük bir kabahat yoktur." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da, CHP Parti Meclisi Üyesi Özkan Yıldız'ın başkanı olduğu kısa adı (SESADER) olan, Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Derneği'nce düzenlenen "Referandum Sonrası Türkiye Siyasetinde Gelişmeler" konulu çalıştaya katıldı. Crowne Palaza'da yapılan ve aralarında Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Prof. Dr. Nebi Sümer, Prof Dr. Rüstem Erkan, Prof. Dr. Tanju Tosun, Prof. Dr. Ayşe Buğra, Doç Dr. Yunus Emre'nin de bulunduğu 25 akademisyenin katıldığı toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirdi. Çalıştaya verilen arayı değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yakında bulunan Merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi'ne giderek burada vatandaşlar ve esnaf ile kahvehanede sohbet etti. Kılıçdaroğlu daha sonra, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin, Merkez Nilüfer İlçesi'nde bulunan Podyum Park'ta açtığı anneler günü temalı kermese katıldı. Kendisini bekleyenler ile hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu, kermesi düzenleyen ve katılanlar için, "onlar aydınlık Türkiye için mücadele ediyorlar. Bütün annelerin anneler gününü yürekten kutluyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu son dönmede Atatürk'e yapılan hakaretlerin sayısındaki artışın söylenmesi üzerine yaptığı konuşmada, "yarın anneler günü. Özellikle Zübeyde hanım ile ilgili çok kötü ithamlar var. O suçlamaları yapan insanları, insan olarak değerlendirmek mümkün değil. Ttarihimize bağlıyız, köklerimize bağlıyız. İnsanlarımıza saygı duymak zorundayız. Hele hele anneleri baş tacı etmek zorundayız. Eğer cennet annelerin ayakları altında ise annelere hakaret etmek kadar büyük bir kabahat yoktur." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı daha sonra çalıştayın yapıldığı otele geçti.

Görüntü dökümü

Kılıçdaroğlu kahvede

Kılıçdaroğlu kermeste

CHP Genel Başkanı konuşurken

Detaylar

Haber-Kamera : Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

==============================================

Jandarma özel ekip kurdu, cinayet zanlısı 8 kişiyi yakaladı

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Erikli Köyü sahilinde geçen yıl Ağustos ayında yazlık barakanın balkonunda 36 yaşındaki Hilmi Ertek'in tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili oluşturulan özel jandarma ekibi, İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonda 8 kişiyi gözaltına aldı.

Olay, 7 Ağustos 2016 tarihinde Erikli Köyü sahili Yalı Caddesi'nde bir barakada meydana geldi. Erikli Köyü sahilinde tesisatçılık yapan Hilmi Ertek, Yalı Caddesi üzerinde bulunan balıkçı barınaklarının bulunduğu alandaki barakasına gelen kimliği belirsiz kişilerce balkonda tabancayla vurularak öldürüldü.

Olayın ardından barakada narkotik dedektör köpeğinin de katılımıyla arama yapan Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde ticaretinde kullanılan hassas terazi ele geçirdi. Ekipler çevrede görgü tanıklarının ifadelerine başvurarak, Hilmi Ertek'in öldürülmeden kısa süre önce bir marketten alışveriş yaptığı sırada kendisini takip eden kişileri belirledi.

JANDARMAYA İSİMSİZ İHBAR

Olaydan kısa süre sonra 156 Jandarma İmdat hattını arayan ve adının açıklamayan bir kişi ise olayla ilgili bütün detayları vereceğini belirterek, rakam grubu açıklanmayan 34 AN ve 41 RL plakalı araçlarda bulunan şahısların olayı gerçekleştirdiğini, cinayetten bir gün önce aynı kişilerin Erikli Köyü sahiline Hilmi Ertek'i öldürmek için gittiklerini, aralarında uyuşturucu madde ticareti nedeniyle alacak verecek meselesinin olduğunu ve zanlıların Ertek'i vurduktan sonra araçlarla İstanbul'a geri döndüklerini söyledi.

ÖZEL EKİP KURULDU

Olayın birden fazla şüphelisinin bulunması ve olayda önce özel hazırlık yapıldığının jandarma tarafından tespit edilmesi üzerine, Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Edirne İl Jandarma Komutanlığı'nca olayın aydınlatılması ve zanlıların yakalanması için özel bir ekip oluşturuldu. Özel ekip, deliller ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda İstanbul ve Tekirdağ'da belirlenen adreslere eş zamanlı yaptıkları operasyonda şüpheliler T.P. (41), K.Ö. (26), O.İ. (20), C.B.G. (20), E.S. (33), V.T. (51), S.A. (22) ve D.A'yı (32) yakalayarak, gözaltına aldı. Aranan 2 kişinin ise farklı suçlardan cezaevinde bulundukları bildirildi.

Evlerde yapılan aramada ise 2 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi ve hintkeneviri tohumu ele geçirildi. Keşan'a getirilen 8 şüpheli, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Keşan adliyesine sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Zanlıların hastaneye girişi

-Hastaneden çıkartılmaları

-Jandarma araçları

-Araçların çıkışı

-Acil tabelası ve girişi

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=============================================

CHP'li Veli Ağbaba: Olağan genel kurultaydan güçlenerek çıkacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Partide herkes düşüncelerini özgürce ifade ediyor. Parti bir bütün içerisinde olağan kurultaya hazırlığını yapıyor. Olağan genel kurultayımızı yapacağız, buradan güçlenerek çıkacağız" dedi.

CHP Malatya İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, parti içerisinde karışıklık olduğu iddialarının doğruyu yansıtmadığını ifade etti.

Ağbaba, olağan kurultayın hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, "Son dönemde parti içerisinde bir kavga varmış görüntüsü var. Maalesef zaman zaman bazen bizden kaynaklı, bazen farklı basından kaynaklı bir olaylar varmış gibi gösteriliyor. Havuz medyası sanki Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir kavga varmış biri yazıyor. Her gün bir gazeteye baktığınız zaman sanki partide herkes birbirini yiyormuş gibi gözüküyor. Öyle bir şey yok. Partide herkes düşüncelerini özgürce ifade ediyor. Parti bir bütün içerisinde olağan kurultaya hazırlığını yapıyor. Olağan genel kurultayımızı yapacağız, buradan güçlenerek çıkacağız. Bizimle ilgili çeşitli iddialar var, onlara asla inanmayın. Genel başkanımızın başarılı bir kampanya yaptığını düşünüyoruz. Genel başkanımız her türlü baskıya ve tahrike rağmen üslubunu bozmadan, hayırın birleşmesinde önemli katkıda bulunmuştur. Önemli bir iş başarmıştır. Bu hayır da genel başkanımızın emeği de, katkısı da çoktur. Hem olağan kurultay sürecinde hem de önümüzdeki dönemde Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde, önderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekilli olarak politika yapmaya devam edeceğimizi herkesin bilmesini altını çizerek istiyoruz. Zaman zaman farklı düşünceler olabilir, zaman zaman genel başkanla farklı düşünebiliriz ama biz bu dönem partinin ve Türkiye'nin geleceğinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde, önderliğinde başarıya ulaşacağına inanıyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT/MALATYA, -

=======================================

Bakan Özhaseki: Mızıkçılık yapıp kendilerini aradan sıyırmaya çalışıyorlar

KOCASİNAN Belediyesi tarafından düzenlenen "Kuşçu Tatil Köyü Tanıtımı ve Olta Balıkçılığı Günleriö etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, referandum sonrası muhalefetin seçim sonuçlarına itiraz ettiğini belirterek, "Mızıkçılık yapıp kendilerini aradan sıyırmaya çalışıyorlarö dedi.

Kuşçu Mahallesinde düzenlenen etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte konuşan Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlığı döneminde Kuşçu Barajının yapımı için defalarca Ankara'ya gittiğini belirterek, "Neticesinde kamunun cebinden beş kuruş çıkmadan bu barajı gerçekleştirdik. Şükürler olsun bugün bu etkinlikleri yapabiliyoruz. İnsanoğlunun dinlenmeye ihtyacı var. Kayseri'de herkes hem yaz hem de kış etkinliklerinden yararlanabiliyorö ifadelerini kullandı. Sözlerini sürdüren Özhaseki şöyle k onuştu:

"Yerel yönetimler üzerine düşenlerini yaptıktan sonra gayretli olan insanlarda şehri ileriye götürürler. Yerel yönetimlerin gayretiyle kalkınan şehirler çok azdır. Bunun örneklerinden birisi de Kayseri'dir. Kayseri'de yapılan çalışmalarda bütün arkadaşlarımızın emeği vardır. Bunu ben tek başıma yapmadım. Bizler çalışıp gayret edeceğiz. Ülkemiz aslında zor günlerden geçiyor. Gittiğim Ankara'da da Türkiye en önemli günlerini geçiriyor. O teröristlerin bombalarını patlatmasını önlemek için çalışmalar yaptık. Onun dışında bu ülkede ihtilal yapılmak istendi. Şehit ve gazilerimiz oldu. Bir PKK belası vardı. Onlar gebertildi. Şimdi şehirlerde etkinlik yapamıyorlar. Paçavralarını bayrak diye asamıyorlar. Sınır ötesinde öbek öbek kaldılar. Onlarda inşallah bitecek. Teröristleri temizlediğimiz gibi oradaki vatandaşlarımızın yarasını sarmaya çalışıyoruz. Son 1 yıl içinde özellikle Avrupa'da Türkiye'de düşmanlık edenlerin çirkin yüzlerini ve ekonomik baskıyla yapmak istediklerini gördük. Allah bizlerin huzuru bozdurmasın.ö

Referandum sürecine değinen Özhaseki, "Kısa bir süre önce referandumu atlattık. Allah hepinizden razı olsun. Bundan sonra (Biz yüzde 51 ile hükümeti seçeceğiz) dediniz. İnşallah bundan sonra böyle olacak. Bundan sonra darbe dönemleri olmayacak. Sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Yenilince mızıkçılık edenlere bakmayın. 100 sandığa itiraz var. Hepsinin içinde 250 oy olsa 2 bin 500 ediyor. Mızıkçılık yapıp kendilerini aradan sıyırmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Bakan Özhaseki'nin konuşması

-Etkinlikten genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

===============================================

Simülasyon aracında kaza hissini yaşadılar

SİVAS Emniyet Müdürlüğü tarafından emniyet kemerinin önemini anlatmak için kente getirdiği simülasyon aracına binenler kaza anında aracın takla atma anını yaşadı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, 6-14 Mayıs 'Karayolu Trafik Güvenliği' haftası nedeni ile emniyet kemerinin önemini anlatmak için kente simülasyon aracı getirdi. Kongre Müzesi bahçesine konulan emniyet kemeri simülasyon aracı büyük ilgi gördü. Meraklılar polislerin yardımıyla araca binip emniyet kemerini taktıktan sonra kaza sırasında aracın takla atma anını yaşadı. Trafik polisleri de vatandaşları emniyet kemeri takmaları konusunda uyararak bilgiler verdi. 'Emniyet Kemeri Simülasyon Aracına' Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü İzzet Türk ve basın mensupları ile binen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz, "Emniyet Genel Müdürlüğünden bu simülasyon aracını istedik. Onlar da sağolsunlar iki günlüğüne bu aracı ilimize gönderdi. Ben de Trafik Şube Müdürü olarak ilk kez bu araca bindim ve anladım ki bundan sonra resmi araç da dahil olsa kesinlikle emniyet kemerini takacağım. İki saniye içerisinde ne hale geldiğimizi kendiniz de gördünüz. Bütün sürücülerimizi bu aracı test etmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Etkinlik için ala gelen işitme engelliler de simülasyon aracını test etti.

Görüntü Dökümü:

-Simülasyon aracının görüntüsü

-Şube müdününün aracı test etmesi

-Yaptığı açıklamalar

-Araca binenlerin konuşmalırı

Haber-Kamera: SİVAS,

=================================================

(ÖZEL) - Uçuruma yuvarlanan hamile ineğin doğurmasını bekliyorlar

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde gebe bir inek uçuruma yuvarlandı. Kurtarma çabalarının sonuçsuz kalması üzerine sahibi Ahmet Kundakçı'nın etrafı çevrilen ve gece boyu başında nöbet tuttuğu ineğin doğum yapmasını beklemeye karar verildi.

İlçeye bağlı Darıovası Mahallesi'nde Ahmet Kundakçı'ya ait inek dün gece 10 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Kundakçı, ayağı kırılan ve hamile olan ineğin kurtarılması için komşularından yardım istedi. Tüm kurtarma çabalarına rağmen 1 ton ağırlığındaki ineği yerinden dahi oynatamayan Ahmet Kundakçı itfaiyeden yardım istedi. Mahalleye giden ekipler, iş makineleriyle yol açıp doğumuna 1 ay kalan ineğe ulaşmak istediler arazinin engebeli olması buna izin vermedi. Saatler süren çalışmalardan sonuç çıkmayınca ineğin daha aşağı kayma olasılığına karşı bulunduğu yere tahta kazıklar çakan Ahmet Kundakçı, daha sonra ateş yakıp gece ineğin yanında nöbet tuttu.

Sabah kaldığı yerden başlayan kurtarma çalışmaları yine sonuçsuz kalınca Kundakçı, ineğin doğum yapmasını beklemeye karar verirken, hayvanın içinde kalacak şekilde ağaçtan da baraka yapacağını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Yerde yatan inek

Kurtarma çalışmaları

Ateş etrafından oturanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=====================================================

Mall of Antalya, Murat Boz konseriyle açıldı

ALIŞVERİŞ merkezi ve eğlence kompleksi Mall of Antalya'nın resmi açılışı pop şarkıcısı Murat Boz'un verdiği konserle gerçekleştirdi. Binlerce kişinin izlediği konserde Murat Boz sevilen şarkılarını Antalyalı hayranlarıyla seslendirdi.

Mall of Antalya otopark alanında düzenlenen konsere Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. Sanatçının hayranları sabahın erken saatlerinde Mall of Antalya'ya gelerek konser saatinin başlamasını heyecanla bekledi. Havanın kararmasıyla konser alanı hınca hınç doldu. Konser öncesi sahnenin arkasında kurulan dev ekranda, Murat Boz'un görüntüleri yansıtıldı.

Konserine 'Janti' isimli şarkısıyla başlayan Murat Boz, hayranlarının sevgi çığlıkları arasında şarkılarını söyledi. Lacivert ceket, beyaz tişört ve blue jeans ile sahneye çıkan şarkıcı, sesiyle olduğu kadar şıklığıyla dikkati çekti. Işık, lazer ve sahne efektleri ile renklenen konser 'Hayat Öpücüğü', 'Geri Dönüş Olsa', 'Özledim' ve 'Maksimum adlı şarkılarla devam etti.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalarak popüler şarkılarını sevenleriyle seslendiren Murat Boz, şarkı aralarında yaptığı esprilerle de izleyenleri güldürdü. Binlerce hayranı bu dakikaları cep telefonu kameralarıyla ölümsüzleştirdi.

"Antalya bugün çok mu sıcak, bana mı öyle geliyor" diyen başarılı şarkıcı, "Antalya sizi çok seviyorum. Buraya ne zaman gelsem beni yalnız bırakmıyorsunuz, hep yanımda oluyorsunuz" dedi.

Torunlar GYO tarafından Antalya Havalimanı karşısında inşa edilen Mall of Antalya, Deepo Outlet ile toplam 234 mağaza sayısıyla Akdeniz Bölgesi'nin en büyük alışveriş ve eğlence kompleksi olarak hizmet verecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Konser alanından görüntü

Murat Boz'un şarkılarından

Haber: İbrahim LALELİ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement