Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

Şehit annesi: Aslan gibi gönderiyorum seni oğlum (EK)1)SAMSUN ŞEHİDİNİN CENAZESİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDIHakkari- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin askeri araca roketatarlı saldırısında şehit olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman'ın cenazesi tören için Samsun'un Tekkeköy İlçesi Hükümet...

07.06.2017 14:58

Şehit annesi: Aslan gibi gönderiyorum seni oğlum (EK)

1)SAMSUN ŞEHİDİNİN CENAZESİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Hakkari- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin askeri araca roketatarlı saldırısında şehit olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman'ın cenazesi tören için Samsun'un Tekkeköy İlçesi Hükümet Konağı önündeki alana getirildi. Buradaki törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehidin annesi Sevim, babası Turan, kız kardeşleri Büşra ve Esra ile dedesi Necmi Yaman, yakınları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 5 bin kişi vatandaşlar katıldı.Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman için öğle namazı sonrasında İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehit daha sonra askerlerin omzunda top arabasına götürüldü. Bir süre top arabasında taşınan Türk bayrağına sarılı naaşı ardından cenaze aracına konuldu. Vatandaşların omuzlarda taşımak istemesi üzerine şehit Yaman, mezarlığa kadar omuzlarda taşındı.

Burada yapılan dualar eşliğinde Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman, ilçe merkezinde bulunan mezarlıkta toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Tören alanından detay

-Şehitin naaşının omuzlarda gelişi

-Şehitin kardeşinin şehitin şapkasına sarılması

-Cenaze namazının kılınması ve hellalik alınması

-Şehitin naaşının omuzlarda cenaze aracına götürülmesi

(SÜRE: 02.16 DK)- (BOYUT: 72.67 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Yaprak KOÇER/TEKKEKÖY(Samsun)

============================================

2)KIBRIS GAZİSİ, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SİVAS'ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kıbrıs gazisi 64 yaşındaki Ömer Kaya'nın cenazesi, askeri törenle toprağa verildi.Kıbrıs Barış Harekatı'na 1953-2'inci Tertip olarak fiilen katılan 3 çocuk babası Ömer Kaya, 3 gün önce evinde rahatsızlanarak özel bir hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Kaya tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kıbrıs gazisi Kaya için Ulu Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Sivas Valisi Davut Gül, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı, Kaya'nın ailesi, yakınları ile gaziler ve vatandaşlar katıldı. Cenaze töreninde Kaya'nın yakınları gözyaşlarını tutamadı. Kılınan cenaze namazının ardından Nayır'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Hafik İlçesi'ne bağlı Topçuyeniköy'e gönderildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Camiden görnütü

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazeye katılanlar

-Yakınlarının üzüntüsü

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(109 mb)

================================================

3)TÜRKİYE'DE ÖLDÜ, CENAZESİ TELABYAD'A GÖNDERİLDİ

ÜLKESİNDEKİ iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak ölen 65 yaşındaki Mustafa Casım El Abdullah'ın cenazesi, özel izinle toprağa verilmek üzere terör örgütü PYD denetimindeki Telabyad'a gönderildi.Ülkesinden 4 yıl önce kaçarak ailesiyle birlikte Akçakale'ye gelen 6 çocuk babası Mustafa Casım El Abdullah, uzun süreden bu yana tedavi gördüğü hastanede dün akşam vefat etti. Ölümü ile yakınlarını üzen Abdullah'ın cenazesini ailesi, Telabyad'da toprağa vermek istedi. Yetkililer ile yapılan görüşmelerin ardından verilen izinle Abdullah'ın cenazesi, güvenlik önlemleri arasında sınır hattına götürüldü ve buradaki kapıdan Suriye'den gelen yakınlarına teslim edildi. Abdullah'ın cenazesinin Telabyad'a bağlı Sülük Kasabasına defnedileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Sınır hattı ve kalabalık

Ağlayan yakınları

Toplanan kalabalık

Cenazenin teslim edilmesi

Genel ve detay görüntüler

(HABER-KAMERA: Hadi KURT -ŞANLIURFA-DHA

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 252 MB

=============================================

Diyarbakır'da ucuz et kuyruğu (EK)

4)"DÜNYANIN EN PAHALI ETİNİ TÜKETİYORUZ"

Diyarbakır'da et ve yiyecek sektöründe faaliyet yürüten ve Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanı olan İsmail Özşanlı, yanlış uygulanan et politikaları nedeniyle, dünyanın en pahalı etinin Türkiye'de tüketildiğini belirterek, "Son dönemlerde uygulanan yanlış et politikaları nedeniyle vatandaşlar dünyanın en pahalı eti yemek zorunda kalıyor. Biz 2 ay önceden etin bu fiyata geleceğini biliyorduk. Bu konuda Et Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'ne defalarca uyarıda bulunmamıza rağmen önlem alınmadı. Bu kurum et piyasasını kontrol etmek, dengede tutmak için kuruldu. Ama melesef bunun hiç birini uygulamıyor. Bakanlığı ve hükümeti de yanlış yönlendiriyor. Ramazan 2 ay kala et ithal etmesi gerekiyordu. Dünyanın en pahalı etini tüketiyoruz. Buraya gelmeden önce Rusaya'da et fiyatlarına baktım. Rusya'da kuzu etinin kilosu 4 euro, dana etinin kilosu 3 euro, yani 12 lira ile 16 lira arasında değişiyor. Ama biz kuzu ve dana etinin toptan kilosunu 40-45 liradan tüketiyoruz. Kurum önünde günlerce vatandaş kuyruğa giriyor. Yazıktır, günahdır. Bırakın bu kurum piyasaya ve et tüketicisine et yetiştirmeyi, kendi mağazasındaki reyonlara et yetiştiremiyor. Bu rumla nasıl iş yapacaksınız? Hükümet buna bir çözüm bulmalı. Daha önce canlı hayvan ve et ihraç eden bir ülkeyken, şimdi et ithal eder duruma geldik. Kurumun et fiyatlarını dengede tutması gerekir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne et sağlıyor. İthal ettiği depolara getirecek, daha sonra bunu kurumlara verecek. Besi çiftliğindeki hayvanları da piyasaya verecek o zaman piyasaya denge gelebilir" dedi.

Hayvancılığın çok gerildiğini belirten Özşanlı, bunun da yayla yasağı ve benzeri uygulamalardan kaynaklandığını anlatarak, "Şu an sıkıntı yayla yasağı, köylerden göç etme. Daha önce köylerde besicilik yaygındı. Yayla yasağı başlayınca hayvancılık bu duruma geldi. Besi çiftliklerini hükümet desteklemesi lazım. Sıfır faizli kredi desteği vermesi lazım ki hayvancılık eski günlerine kavuşmalı. Şimdi bu desteği vermeye başlasa bile eski duruma kavuşması uzun sürecektir" diye konuştu.

Görüntü dökümü

----------------------

-İsmail Özşanlı'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet TÜRK-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

===================================================

5)KONYA'DA MEYVE BAHÇELERİNİ VE EKİLİ ARAZİLERİ DOLU VURDU

KONYA'nın Akşehir ve Ereğli ilçelerinde etikili olan dolu yağışı, meyve bahçelerinde ve ekili arazilerde büyük zarara yol açtı.

Birçok ülkeye ihracatının yapıldığı 'Napolyon' kirazının üretim merkezlerinden biri olan Akşehir'de dolu yağışı, başta kiraz olmak üzere elma, erik ve şeftali ağaçlarına zarar verdi.  Bölgedeki meyve ağaçlarının yaklaşık yüzde 80'inde hasar oluşurken, sebze yetiştiriciliği yapan üreticiler de durumdan olumsuz etkilendi.

Kiraz üreticisi Çınar Balkaya, "Dolu kuvvetli rüzgarla birlikte geldi. Rüzgarla birlikte mahsulleri parçaladı. Bütün mahsullerimiz zarar gördü. Devletimizden destek bekliyoruz" dedi. Dolunun etkili olduğu Atakent Mahalle Muhtarı ve kiraz üreticisi Abdurrahman Leblebi ise "Bizim için tam bir felaket oldu. Tüm meyve ağaçlarımızda hasar var. Devlet büyüklerimizin buna el atmasını istiyoruz" dedi.

Beyaz kiraz üretimiyle meşhur Ereğli İlçesi'nde de başta kiraz ağaçları olmak üzere erik, elma ağaçları zarar gördü. Bazı ekili araziler ise sular altında kaldı.

Taşbudak Mahallesi'nde oturan çifti  Şaban Erol, "Dolunun büyüklüğü yumurta kadar vardı. Bir saat  kadar yağdı. Şu an ekin, ot, hiçbir şey kalmadı. Buğday, domates, mısır hiçbir mahsul kalmadı. Hepsine zarar verdi. Biz perişan olduk" dedi.

200 dekarlık arazisindeki mahsullerin zarar gördüğünü belirten Ferat Uluyer, "Ne domates kaldı, ne arpa kaldı. Hiçbir şey kalmadı. 200 dekar mahsul vardı. 60 dekarı domatesti, ama şu anda hiçbir şey kalmadı. 1 metre boyunca arpa vardı, dümdüz olmuş. Allah bana yardım etsin,  200 bin lira borcum var. 4 yıldır emek çekiyorum. Ereğli'den tarlaya gelene kadar ağladım. Devlet bize yardım etsin" dedi.

Yaşar Şahin ise "Mısır tarlamı 1.5 ay önce ektik. 2-3 gün önce çapa yaptık ve yaklaşık 25 santimetre olmuştu. Ama şu an dolu vurdu, hiçbir şey kalmadı. Yaklaşık 100 dönüm arazim vardı.  45 dakika dolu yağdı ve her şeyimiz bitti. Biz bu ektiklerimizle geçimimizi sağlıyoruz. Başka geçim kaynağımız yok. Büyüklerimiz bize yardım etsin. 400 bin lira borcum var. Ben nasıl ödeyeceğim. Araziyi satsam yine ödeyemem ve satsam da çocuklarım aç kalır. Bir tane ineğim vardı sattım çapa yaptırdım. Ben ne yapayım ben bittim. Akşam eve pide götürecek param kalmadı" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

_ Sular altında kalan ekili arazilerden detay

Ekili arazideki doludan detay

Meyve Bahçeleri'nden detay

Röportojlar

Haber- Kamer: Atilla MEMİŞ- Atilla ATMACA/AKŞEHİR-EREĞLİ KONYA DHA)

==============================================

6)POLİS KAÇAK APARTA BASKIN YAPTI, SAHİBİNİ SURİYELİLER DÖVDÜ

ADANA'da Suriyeli ailelere günlük ve aylık kiralanan, kaçak apartı zabıta ve polis bastı. Apartın kaçak olduğunu öğrenen Suriyeliler bina sahibini dövdü. Binanın girişine asılan, 'Yıldızname, aşk falı, aşık etme, sevgiliyi bağlama, uzaktan getirme, medyum hizmeti. Ücret ne verirsen' yazısı ise, söküldü.

Merkez Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan 50 odalı 5 katlı binanın ruhsatsız olarak, Suriyeli ailelere günlük ve aylık kiralandığı ihbarını alan Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri binaya baskın yaptı. Odalarda kalanları çıkarmak isteyen ekipler, kapıları tek tek çalarak ailelerden binayı boşaltmasını istedi. Bavul ve eşyalarıyla binadan inen aileler odalardan çıkmamak için ekiplere direndi. Bu sırada binanın kaçak olarak apart hizmeti verdiğini öğrenen Suriyeliler bina sahibi Ali Ateş'e saldırdı. Polisin araya girmesiyle kavga büyümeden önlendi. Tartaklanan Ali Ateş ise, yapılan işlemin kanunsuz olduğunu öne sürdü. . Tahliye işlemini gerçekleştirmek isteyen zabıta ekipleri, odalara girdiğinde sağlıksız manzaralarla karşılaştı. Pislik içerisindeki odalarda kötü koşullarda kalan aileler gelen ambulanslara hastaneye götürüldü.

Binanın girişinde yazan, 'Yıldızname, aşk falı, aşık etme, sevgiliyi bağlama, uzaktan getirme, medyum hizmeti. Ücret ne verirsen' yazısı da görevliler tarafından söküldü. Ayrıca ekipler, bir odada kafesin içine konulmuş bir kediyi  kurtardı. Uzun süreden bu yana kapalı yerde olduğu anlaşılan kedi, bir zabıta memuru tarafından, hayvan barınağına götürüldü. Binada yaklaşık 37 ailenin kaldığını söyleyen Çukurova Belediyesi Zabıta Amiri Oğuz Şahin, "Binanın apart olarak çalıştırılma ruhsatı yok, ayrıca 3 katıda kaçak yapılmış. Aileler kesinlikle mağdur edilmeyecek, binayı da mühürleyeceğiz " dedi. Eşyalarını alan Suriyeliler, kentteki çadır kamplarına götürüldü. Tamamen boşaltılan bina, zabıta tarafından mühürlendi.

Görüntü Dökümü

------------------------

(ÖZEL)

Bina sahibi Ali Ateş'in suriyeli aileler tarafından dövülmesi

Polislerin araya girmesi

Binada bulunan kedinin görüntüsü

Zabıta memurunun kediyi kurtarması

------------------------------------

Bavulunu toplayan suriyeli ailelerin binadan çıkması

Suriyeli ailelerin bazılarının ambulansla götürülmesi

Binadaki odaların görüntüsü

Odaların içindeki pis görüntüler

Binanın girişindeki yazının görnütüsü

Çukurova Belediyesi Zabıta Amiri Oğuz Şahin'in konuşması

Binanın mühürlenmesi

SÜRE: 05'09"    BOYUT: 314 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

=============================================

7) ÇEKİÇLİ SALDIRGANA ÖZEL HAREKATLI OPERASYON

ANTALYA'da psikolojik sorunlar yüzünden kendini eve kapatan, annesi Dudu Yeşil'i evden atan 20 yaşındaki Arif Yeşil, polise de çekiçle saldırdı. Evin kapısını koçbaşı ile kıran polis, Arif Yeşil'i etkisiz hale getirdi.

Olay, saat 11.30 sıralarında Konyaaltı İlçesi, Uncalı Mahallesi 1242 Sokak'ta bulunan Tuana Sitesi A Blok 6'ncı katta meydana geldi.  Annesi ve kardeşi ile birlikte aynı evde yaşayan Arif Yeşil, iddiaya göre kendisini hastaneye götürmek isteyen annesi Dudu Yeşil'i 4 gün önce evden attı. Akrabalarının yanında kalan Dudu Yeşil, bugün durumu polise bildirdi. İhbar üzerine belirtilen adrese polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Kapıyı çalan polis, Yeşil'in çekiçli saldırısına uğradı. Bunun üzerine olay yerine takviye polis, itfaiye ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Yeşil'i ikna etmek için devreye önce Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, girdi. Ancak Yeşil tüm çabalara rağmen kapıyı açmadı.

Bu süre içinde hazırlık yapan Özel Harekat polisleri, elinde koçbaşı ve kalkan eşliğinde otomatik tüfeklerle operasyon başlattı. Kapıyı kıran polis, biber gazı ile etkisiz hale getirdiği Arif Yeşil'i gözaltına aldı.  Ambulansa alınan Yeşil, "Dua edin kedime bir şey olmasın. Yoksa hepinizi öldürürüm. Gerekirse gidip DEAŞ'a katılırım" diye tehdit etti. Yeşil, polis nezaretinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Arif Yeşil'in psikolojik rahatsızlıkları yüzünden liseyi yarıda bıraktığı ve kendisini 4 yıldı

Görüntü Dökümü

-------------

Olay yerindeki ekiplerden görüntü

Olay yerindeki ambulanstan görüntü

Olay yerine gelen çevik kuvvetten görüntü

Meraklı vatandaşlardan görüntü

Zanlının evden çıkarılışı

Zanlının ambulansla götürülüşü

327 MB/// 03.38ö

GÖRÜNTÜ DURUMU: Link geçildi.

( HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

======================================================

8)BANKANIN DIŞINDA TOPLANAN ARILARA KOVANLI MÜDAHALE

ZONGULDAK'ta, kentin en işlek caddesinde banka şubesinin dış cephesinde toplanarak paniğe yol açan arılar, arıcı Rasim Akyol tarafında arı kovanına sokularak alındı.

Gazipaşa Caddesi'ndeki bankanın giriş kapısının üstünde yer alan ikinci katın dış cephesinde arı topluluğunu görenler şaşırdı. Banka görevlileri, çevrede paniğe yol açan arıların alınması için itfaiyeden yardım istedi. Bu sırada yoldan geçen bir genç, arıcılıkla uğraşan babasına durumu haber verdi. Arı kovanıyla gelen Rasim Akyol, itfaiyenin merdivenli aracıyla arıların bulunduğu yere çıktı. Rasim Akyol, koruyucu bir kıyafet giymeden çıplak elleriyle tuttuğu içinde bal olan kovanı yukarıya kaldırıp arıların içinde toplanmasını sağladı. Arıların tümü kısa sürede kovanın içine girdi. Bu sırada çevredekiler cep telefonlarıyla görüntü almaya çalıştı.

Rasim Akyol, arıların bu dönemde oğul verdiğini söyleyerek, "Asıl ana arı kovanda. Oğul kovandan çıktığı zaman ilk etapta en yakın 50 metre içerisinde konarlar. 50 metreden sonra kalktığı zaman en az 200 metre gider. Eğer bu arılar buradan alınmazsa dağılır gider" dedi.

Başka bir arıcı Mustafa Çalık ise "Bu arılar buraya oğul vermek için gelmişler. Neslini çoğaltmak istiyor. Tam mevsimi. Ama uygunsuz yere konmuşlar. Daha gölgelik daha sakin yere konmaları gerekiyor. Tesadüf. Bu tür durumlarda arılar insanlara zarar vermezler" dedi.

Görüntü dökümü

---------------------------

-Bankanın dış cephesindeki arılar

-Meraklı vatandaşlar

-Vatandaşlarla röp.

-Arıların toplanması

-Arıları toplayan Rasim Akyol ile röp.

Dosya adı: zngarı

Süre: (05.58) Boyut: (406 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

==================================================

9)NİĞDE'DE FUHUŞ OPERASYONU: 6 GÖZALTI

NİĞDE'de fuhuş yaptırmak ve yer temin etmek suçundan  2'si kadın 6 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şubesi Ahlak Büro ekipleri, fuhuş yapan ve onlara yer temin eden kişilere yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Yaklaşık 3 ay süren çalışma sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda belirlenen adreslere operasyon yapıldı. Para karşılığı fuhuş yapan 8 aylık hamile Z.İ. ve M.M.T. ile bu kadınlara yer temin eden A.İ., M.D., R.K. ve A.A. gözaltına alındı.

Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliğinde ifadeleri alınan şüpheliler sağlık kontrolünün artından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Şüphelilerin asayiş müdürlüğünde çıkartılması

-Yakalanan hamile kadından görüntü

-Polis aracına bindirilmesi

-Detay görüntüler

SÜRE: 54"  BOYUT: 60 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===========================================================

10)GAZİANTEP'TE, FETÖ OPERASYONU

GAZİANTEP'te, bünyesinde inşaat ve petrol firmaları barındıran bir şirkete FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında polis tarafından operasyon düzenlendi.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan şirketin yönetim binasına gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile maliye  ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında arama yaptı. Aranan şirketteki bazı dokümanlara el konulurken, gözaltı yapılmadığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İnşaat firması

Polis ekiplerinin arama çalışması

Polisin elindeki evraklar

Polisin elindeki bilgisayar kasası

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 70 MB

================================

11)GAZİANTEP'TE 10 BİN ÇOCUĞA KIYAFET YARDIMI

GAZİANTEP'te İyilik, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yetim ve ihtiyaç sahibi 10 bin çocuğa kıyafet yardımı yapılıyor.

Kısa adı İyilikder olan derneğin görevlileri Karagöz Caddesi üzerindeki dernek mağazasında bayram dolayısıyla yetim çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere kıyafet yardımı yapıyor. 20 gün boyunca açık kalacak mağazaya gelecek olan çocuklar, reyonlardan istedikleri kıyafetleri seçebilecek. Dernek görevlilerinden Aynur Özbereket, bayram öncesi ihtiyaç sahibi ailelere ve yetim çocuklara kıyafet yardımı yaptıklarını söyledi. 20 gün boyunca mağazanın açık kalacağını belirten Özbereket, "10 bin çocuğu Ramazan bayramına kadar giydirmeyi hedefliyoruz. Herkesin mutlu bir bayram geçirmesi istiyoruz. Kıyafet ve gıda yardımımız 20 gün boyunca devam edecek" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Kıyafet mağazası

Alışveriş yapan insanlar

Aynur Özbereket ile röp.

Dilek Karaca Uğur ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 212 MB

===================================================

12)VAN'DA HAFİF TİCARİ ARAÇTAN 81 KİLO EROİN ÇIKTI

VAN Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir araçta yaptıkları aramada 80 kilo 920 gram eroin ele geçirdi.  .

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Edremit ilçesi Kurubaş mevkii'nde durumundan şüphelenilen hafif ticari araç durduruldu. Araçta özel eğitimli köpek 'Zeyna' ile arama yapan ekipler gizli bölmelerde saklanmış 160 paket halinde 80 kilo 920 gram eroin ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

POLİS KAMİRASI GÖRÜNTÜLERİ VAN DOSYASINA GEÇİLİYOR

Orhan AŞAN/ VAN,

==============================================

13)VAN'DA ORHAN ÖLMEZ KONSERİ

VAN'ın Edremit İlçesi'nde, Türk Halk Müziği sanatçısı Orhan Ölmez verdiği konserle hayranlarına unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşattı. Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Ölmez ile birlikte şarkı söyledi.

Edremit Kaymakamlığı ve belediye, ramazan etkinlikleri kapsamında dün akşam sanatçı Orhan Ölmez'i misafir etti. Van Gölü sahilindeki Edremit ilçesinde iftar açan yaklaşık 5 bin kişi, daha sonra sahne alan Orhan Ölmez, konseriyle coştu. Sevenleriyle buluşan Ölmez, burada birbirinden güzel parçalarını seslendirerek, Vanlılara unutulmaz bir gece yaşattı. Ölmez'in seslendirdiği şarkılara eşlik eden vatandaşlar, duygusal parçalarla zaman zaman hüzünlense de sahur vaktine kadar coşkulu ve eğlenceli bir zaman geçirdi. Kendisine gösterilen ilgiden memnun olan Ölmez, geceyi organize eden Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'ye teşekkür etti.

Ölmez'in isteği üzerine sahneye çıkan Kaymakam Çiçekli, Ölmez'in bir şarkısına eşlik etti ve dinleyicilerden bolca alkış aldı. Ölmez, konser sırasında ise zaman zaman platforma çıkan minik hayranlarıyla dans etmeyi de ihmal etmedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Konserden detaylar

-Orhan Ölmez'in şarkı söylemesi

-Ölmez'in Kaymakam Çiçekli il birlikte şarkı okuması

-Konser alanı ve vatandaşlardan detaylar

Arif KARAKAŞ/VAN(Edremit), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement