Dıjıtal Resım Sanatcısı Cıhan Engın Ulkem Icın Eser Yapmak Istıyorum - Son Dakika
Güncel

Dıjıtal Resım Sanatcısı Cıhan Engın Ulkem Icın Eser Yapmak Istıyorum

Dıjıtal Resım Sanatcısı Cıhan Engın Ulkem Icın Eser Yapmak Istıyorum

Dijital resim sanatçısı Cihan Engin: "Ülkem için eser yapmak istiyorum"Can Mert ŞİMŞEK, ANKARA(DHA)- DİJİTAL resim sanatçısı Cihan Engin, projelerini nasıl yaptığını paylaştı.

02.07.2016 15:18

Dijital resim sanatçısı Cihan Engin: "Ülkem için eser yapmak istiyorum"

Can Mert ŞİMŞEK, ANKARA(DHA)- DİJİTAL resim sanatçısı Cihan Engin, projelerini nasıl yaptığını paylaştı. Sosyal medya'da en çok ilgi gören eserleri 'İstanbul kıyamet, Atatürk, Eski Türk mitolojisinde bulunan kahramanlar' oldu. Engin, vatanını çok sevdiğini ve asla başka bir ülke için çalışmayı düşünmediğini burada kalıp eserler çıkarmak istediğini dile getirdi.

"ÜLKEM İÇİN ESERLER YAPMAK İSTİYORUM"

Cihan Engin Dijital Arts, son paylaştığı İstanbul Atatürk Havalimanın da yaşanan terör olayları ile ilgili yaptığı projesi ve şehitler için yaptığı çalışması sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ülkesi için her zaman çok daha iyi eserler çıkarmak istediğine değinen Engin, 'Ben burada kalıp ülkem için eserlerimi çıkarmak istiyorum. Ben hep Hollywood filmlerinde izlediğim şeylerin burada olursa nasıl olacağını çok merak ettim, hemen araştırmaya başladım ve kendimi bu yönde geliştirdim.' dedi.

"GERÇEK KAHRAMANLARA SAHİP BİR ÜLKEDEYİZ"

Türk mitolojisi, Tarihi ve kahramanları hakkında eserler yapan Engin, 'Bu yüzyılın yeni akımlarından yararlanıp, dijital sanatı kullanarak eserler bırakmak istedim. Atatürk, Koca Seyit, Sarı Kamış Destanı ve Çanakkale ile ilgili eserler yaptım. Gerçek kahramanlara sahip bir ülkedeyiz ve gençlerin bunu görmesini tanımasını istedim' dedi.

"İNANIYORLARSA BUNU BAŞARABİLİR"

Sosyal medyada ve Türkiye'de kendisini takip eden gençlere dijital sanatın nasıl öğreneceklerini hakkında tavsiyelerde bulunan Engin, 'Gençlere bir şeye inanıyorlarsa bunu başarabilir. Nasıl yapılacağını araştırıp öğrenmeleri lazım. İlk tavsiyem muhakkak bir güzel sanatlar okulundan mezun olmaları yada resim kurslarına gitmeleri olacaktır. Ben kimseye sormadım yaparken her zaman araştırdım.' dedi.

(Tür: Ankara)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dıjıtal Resım Sanatcısı Cıhan Engın Ulkem Icın Eser Yapmak Istıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement