Dikop'dan Geniş Çaplı Eylem - Son Dakika
Güncel

Dikop'dan Geniş Çaplı Eylem

Dikop\'dan Geniş Çaplı Eylem

Dilovası Koruma Ve Geliştirme Platformu ( DİKOP ) Ve Sivil Toplum Kuruluşları Termik Santral İstemiyoruz Sloganıyla Geniş Çaplı Bir Eylem Yapmayı Planlıyor.

11.05.2011 14:41  Güncelleme: 14:42

Günlerdir Dilovası'nın gündeminde olan Termik Santral projesi tepki almaya devam ediyor. Termik Santralin İlçemize getireceği Zararları hakkında hiç yılmadan halkı bilgilendiren Dikop üyeleri 29 Mayıs'ta eyleme hazırlanıyor. Eylem Dilovası Belediyesi meydanında saat 17: 00 gerçekleşecek. Eylemde platform üyeleri basın açıklaması yapacak.

Dikop Üyeleri: "Eylem öncesi gerekli mercileri tek tek ziyaret etti. Ziyaret edilen makamlarda Termik Santral eylemini hiçbir şekilde siyasi çıkar olarak kullandırılmayacağını ve bu eylemde Basın açıklaması yapıp Dilovası Halkının bu termik santralin kurulmasına izin vermeyeceğini tüm kamuoyuna göstereceğiz." Dedi. Eylem öncesi ziyeret gerçekleştiren Dikop üyeleri ilk önce İlçe Emniyet Müdürü Kıvanç Demir ile Görüşme yaptı. Sonrada Dilovası Kaymakamı Hasan Göç ile Makamında Görüştü.

Görüşmelerde Ana gündem konusu Termik Santral ve Santralin Kurulmaması için yapılacak olan eylem idi. İlçe Emniyet Müdürü Kıvanç Demir: "Yapılacak olan Termik Santral Dilovası İçin Facia olur." Bu noktada Dilovası Halkını Bilinçlendiren Dikop Üyelerine Teşekkür ederek sözlerini bitirdi. Ziyaretten memnun ayrılan Dikop üyeleri son ziyaretini de Dilovası Kaymakamı Hasan Göç ile gerçekleştirdi. Bu görüşmede Hasan Göç ise: " Zaten Dilovası Halkı Bir tanesi ile zor idare ediyor. İkincisi ve bu kurulacak olan Santral diğerinin 2 katı enerji üretecek bu iki santrali bir arada düşünemiyorum." Dedi.

Dilovası Metal A.Ş ( Çolakoğlu Metalurji) Yapmayı Planladığı Termik Santralin Dilovası İlçemize Zararları

İlçemizde Dilovası Metal San.ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Termik Santral Adatepe'ye 50 m Diliskelesi Mahallesi'ne yaklaşık 650 m uzaklıkta, Yeni Yıldız Mahallesi'ne 500 m Turgut Özal Mahallesi'ne 750 m, Dil Deresine ise sadece 300 m uzaklıkta, kurulacak. Hammaddesi kömür ve kireç taşı olan bu termik santral saatte 139 ton kömür yakacaktır. Bu yakıt sonrasında çıkacak toz bulutu ve insan sağlığını tehdit eden partikül'ler Dilovası'nda yeni bir çevre felaketine yol açacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikop'dan Geniş Çaplı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement