Dışişleri Bakanlarının Suriye Toplantısı Başladı - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanlarının Suriye Toplantısı Başladı

Dışişleri Bakanlarının Suriye Toplantısı Başladı

Yarın gerçekleştirilecek "Terörizmle Mücadele Küresel Forumu" öncesi akşam saatlerinde Dolmabahçe'de bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton ile birlikte 16 ülkenin dışişleri...

06.06.2012 22:44

Dışişleri BAKANLARININ SURİYE TOPLANTISI BAŞLADI

Gülseli ÖZDEMİR-TanerYENER- İSTANBUL DHA

Yarın gerçekleştirilecek "Terörizmle Mücadele Küresel Forumu" öncesi akşam saatlerinde Dolmabahçe'de bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton ile birlikte 16 ülkenin dışişleri bakanları, sürpriz bir zirve ile biraraya geldi. Zirvenin gündeminde Suriye'de yaşanan şiddet olayları yer alıyor. Edinilen bilgiye göre Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın da yer aldığı kritik toplantıya, Suriyeli muhalif grupların liderleri de katıldı.

Türkiye'nin ABD ile Eşbaşkanlığını yürüttüğü Terörizmle Mücadele Küresel Forumu'nun (TMKF) en üst karar organı olan Koordinasyon Komitesi'nin 2. Toplantısı öncesinde ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton ve Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte, İspanya Kuveyt, Suudi Arabistan, Almanya, İngiltere, İtalya, Katar, Ürdün, Mısır, Fas, Fransa, Birleşik Arap Emirlikler, Tunus ile birlikte Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton bir araya geldi.

Yarınki "Terörizmle Mücadele Küresel Forumuö toplantısı öncesinde akşam saat 21.00 sıralarında Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen toplantının gündeminde, son dönemlerde Suriye'de artan şiddeti yer alıyor. Toplantı şu sıralar basına kapalı olarak devam ediyor.

GO,TY (SB) - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanlarının Suriye Toplantısı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement