Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Açıklaması

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Açıklaması

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Diyanet İşleri Başkanlığı partiler üstü ve siyaset üstü bir kurumdur" dedi.

14.12.2013 14:58

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Diyanet İşleri Başkanlığı partiler üstü ve siyaset üstü bir kurumdur" dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bayraktutar, TBMM'de bütçe görüşmeleri esnasında Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi görüşülürken bazı milletvekillerinin bütçe ile ilgili görüş bildireceklerine, direk Diyanet İşleri Başkanını hedef almaların camialarını derinden üzdüğünü söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın partiler üstü ve siyaset üstü güzide kurumlardan biri olduğunu belirten Bayraktutar, şunları söyledi:

"Hiç bir inanç grubuna ayırım yapmadan 76 milyon milletimizin dini ve ahlaki alandaki sosyal ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz çalışan kadrolara sahiptir. Bu güzide kurumumuz sadece Anadolu'da yaşayan 76 milyon için değil, aynı zamanda kültür ve medeniyet coğrafyamızdaki milyonlarca sınır ötesi kardeşlerimize de hizmet götürmektedir. Böylesine ulvi bir misyon ve vizyona sahip olan kurumumuza ve kurum yöneticilerimizi eleştirirken dikkatli ve özenli davranmak makamları ne olursa olsun herkesin görevidir. Bu kapsamda bütçe görüşmeleri sırasında kurum ve kurum yöneticileri hakkında, ölçüsüz, özensiz ve amacını aşan eleştirilerde bulunan sayın millet vekillerimizi daha yapıcı olmaya davet ediyoruz. Hakkaniyetle bağdaşmayan konuşmalarını onaylamadığımızı kamuoyuna açıklıyoruz.

Sayın milletvekillerinin mesnetsiz açıklamalarını başta kurum yöneticileri olmak üzere, var güçleriyle gece gündüz hizmet üreten 120 bin Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanının emeğine, alın terine karşı büyük bir haksızlıktır. Sayın milletvekillerinden, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı çalışmaları ve ortaya koyduğu yenilikleri görmelerini ve 120 bin diyanet çalışanının emeğine saygı duymalarını bekliyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement